Powrot do utraconej formy ;)

Moderator: infernal

Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj miałem w planie cos pobiec jeszcze po południu ale niestety na planie sie skończyło musiałem zostać w pracy w domu byłem o 2 rano nie było sensu , tym bardziej ze o 6 musiałem wstać !!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
New Balance but biegowy
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

29.2.2012
Dzis w Chicago wiosna.!! Na termometrze + 17!! Mimo ze spalem 4 h postanowiłem iść na trening zaraz po pracy ( pierwszy błąd) , błąd numer dwa wybór treningu przy wietrze 40-50 km/h interwaly to było stanie w miejscu

Rozgrzewka 2 km sr tempo 4:45 tętno 141
Potem 8x800 m przerwa 400 m( chciałem wiecej ale po 8 miałem dość )
Tempa 800 m(3:35,3:42,3:45,3:41,3:45,3:50,3:47,3:46) przerwy w tempie 4:45-4:50
I teraz ciekawostka sr tętno 159 Max 170 nie wiem czemu tak nisko sr tempo treningu 4:10
Całość treningu 12 km
Podsumowanie miesiąca 364,5 km hm mogło być lepiej zwłaszcza ze przez styczeń u luty mało pracowałem miejmy nadzieje ze marzec bedzie lepszy!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj wieczorem nie mogłem zasnąć więc ergometr wioslarski poszedł w ruch 7 km , dupa mnie boli od tego sprzętu chyba mam za bardzo koscista, Potem 25 min core stability pamietam ze kiedyś nie mogłem wykonać wszystkich ćwiczeń teraz robię je z łatwością , trochę brzuszkow i to by było na tyle
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1.3.2012
5 rano rozruch 6 km tempo 5:20 tętno 129

Popołudniu 1 km rozgrzewka a potem BNP 20 km zacząłem od 4:55 i co 3 km schodzilem o 10 sec w dół ostatnie 4 km po 4:00 (tętno 158) całość treningu tempo 4:25 sr tętno 150
Bieglo sie jakoś cieżko mimo ze tętno niskie ale nogi jakies zmęczone

Całość treningu 21 km
Całość dnia 27 km
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

2.3.2012
Rozgrzewka 2 km tempo 6:00 tętno 128

Potem 12 km bieg pod górkę tempo 5:00 nachylenie od 1,5% do 6% tętno Max 168 tetno st 151

Na Koniec 3 km wystudzenia tempo 6:00 tetno 127

Calosc treningu 17 km
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do najbliższego startu mam 4 tyg bedzie to 5 km wiem ze bariery 17 min nie zlame na bank ale 17 z hakiem postaram sie zrobic myśle nad planem po tej piątce chce zaatakować 10 k ucieszył by mnie wynik 35;xx ale 36:xx tez nie pogardze , chyba zobaczę jak na mnie dziala Jack Daniels(whisky wiem jak dziala - nie lubię jej :) zrealizuje plan złoty są tam rozpisane 16 tyg po 4 tyg na jedna fazę ja zrobię wersje ekspres w każdym tyg jedna faza zobaczymy co z tego bedzie vdot odbieram 58-59 patrzyłem na tempa tempo P 20 po 3:45-3:43 jest do zrobienia tysiączki po 3:28 tez więc zobaczę co z tego bedzie ;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

3.3.2012
Rano 6 km tempo 5:10 tetno 133

Popoludniu 25 km tempo 5:06 tetno 139 ciezkp bylo , nogi takie sztywne wczoraj przed treningiem zrobiłem te cholerne grzyby 90 sztuk po prawie 3 tyg przerwie to za duzo !!

Całość dnia 31 km

I jesCze taka nowina mamy nowy rekord polski w maratonie 2:07:39 SZOST gratulacje ja mam swoją opinie na ten temat dlaczego nagle taki progres , Polska szkoła treningowa to syf!!!!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podsumowanie tyg 119 km
Miałem dzis czyli w niedziele zrobic polmaraton z rana i polmaraton wieczorem ale zmieniłem zdanie dzis sie regeneruje od jutra czyli poniedziałku start z nowym planem

Plan złoty dla tak zwanej elity:)śmieszne bo plan wygladalatwo a tyg dys 98-120 km nie robi na mnie żadnego wrażenia ok vdot odbieram 58 najwyżej zmienię w trakcie

Kolejna zmiana odstawiasz pulsometr będę go tylko zakładał czasami na wybiegania no i zawsze będę go miał na akcentach
Tempa
EASY-4:42
Tempo p -3:45
Tempo m-3:58
Tysiączki -3:28
To tyle od jutra start zobaczymy co z tego bedzie 4 tyg lecę Danielsem;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

5.3.2012

16 km tempo 4:34 tętno ( dzis założyłem ) 148 fajnie sie bieglo miało być po 4:42 ale nie wyszło :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

6.3.2012
W planie były 400 m po 77 10 powtórzeń przerwa 3 min BS
Cały dzien w pracy myślałem jak to zrobic dzis w Chicago bardzo ciepło 18 stopni ale wiatr 40-50 km/h południowo zachodni , pomyślałem o siłowni i biezni mechanicznej zrobiłem rozgrzewkę 2 km po 4:32 tętno 143 i zacząłem pierwsze 400 niestety nie czyje tej biezni na takiej predkosci złe mi sie bieglo za duzo manipulowania rekami zmniejszania predkosci wkurzylem sie i wyszedłem z tej siłowni udalem sie do drugiej pracy zrobiłem szybko to co miałem do zrobienia i koło 22 wyszedłem na trening ponownie rozgrzewka 2 km tyle ze wolniej po 4:45 tętno 139 zamiast 400 setek zrobiłem 15x1 min przerwa 2 min nie było sensu rzeźbic tych czterysetek na stadionie tylko b sie wkurzal znalazłem w miarę płaski kawałek drogi wiatr miałem raczej boczny choć czasem w twarz lub plecy minutowki 3:05-:3:12 czyli tempo nawet szybsze niż 400 setki myśle ze trening zrobiłem w miarę podobny wszystkiego wyszło 10 km po wszystkim pobieglem sobie jesCze 1 km po 3:39 ale luz w nogach po takich minutoekach takie tempo to jak spacer potem 2 km schlodzeniem tempo 5:10 tętno 136
Acha tętno na sr na minutowkach 158 Max 173

Całość treningu 15 km
Całość dnia z ta nieszczęsna siłownia 17 km
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

7.3.2012
Wiatr!!!!!! Taki sam jak wczoraj a moze i gorzej trening nad jeziorem więc wiatr mnie sponiwieral połowa pod wiatr połowa z wiatrem

16 km 4:43 tętno 145 potem 6x100 przerwa 100 przebiezki po 3:10-3;15
Calosc dnia 17,2 km
Nogi trochę zmęczone prawie nic nie jadłem brak siły
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

8.3.2012
Biegowo dzien wolny i dobrze czułem sie zmęczony od dwóch dni spalem po 5 h to dla mnie za mało i do tego od pon zacząłem druga prace po 2 miesięcznej przerwie organizm musi sie przyzwyczaić
Żeby dzien nie był zmarnowany zrobiłem 150 brzuszkow i 30 min core stability cwiczenia starałem sie robic bardzo dokładnie efektem tego dzis są zakwasy odcinka ledzwiowego kregoslupa , dobrze!!!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

9.3.2012
Dzis od rana dobre samopoczucie wczoraj i przed wczoraj była tragedia całkowita niemoc
Dzis w planie 20 minut tempem P czyli po 3:45:)
Zawsze przed takim treningiem mam obawy dzis było inaczej poprostu czułem ze bedzie ok
Rozgrzewka 2 km tempo 5:30 tętno 131, 3 przebiezki delikatne
I potem 5400 m tempo 3:41 sr tętno 170 Max 179 ostatni kilometr 3:29 a był jeszcze zapas
Gdy zacząłem nie mogłem uwierzyć ze to 3:45 lekko Fajnie troche Męczył mnie kaszel ale ogólnie bardzo fajnie
Trening na stadionie był wiatr ale nie przeszkadzał za bardzo
Na koniec 2,6 km wystudzenie tempo 5:15 tętno 139

Całość treningu 10 km czuje niedosyt cos bym jesCze pobiegł ;)
Pamietam nie całe dwa lata temu interwaly po 3:45 to był hardcore nie mogłem zrobic treningu 4x1600 na tej predkosci a teraz jest to tempo biegu ciągłego , jakiś postęp jest , wolny ale jest hahaha;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

10.3.2012
Rozgrzewka 1 km tempo 6:00 tętno 125
Bieglas górkę 11 km zacząłem od nachylenia 2% skończyłem na 7% tempo 5:00
Sr tetno156 Max 172
Na koniec 2 km schlodzenia tempo 6 :00 tętno 123

Całość dnia 14 km potem w domu pompki
Dzis w nocy z sob na niedziele w USA zmiana czasu :) godzinę dłuższy dzien :D
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

11.3.2012
Z rana wiedziałem ze bedzie cieżko po pierwsze nie lubię odrazu po wstaniu z lozka biegac , po drugie złe spalem po trzecie ten wczorajszy bieg pod górkę czułem
Poszedłem biegac do lasu wyszło
26,33 km tempo 4:50 tętno 144
Po powrocie do domu musiałem sie położyć ;)
W ciagu dwóch tyg zrzucilem 3,3 kg trochę za duzo czuje sie lekko osłabiony ;) nie rozumiem jak ludzie maja problemy ze zrzucaniem wagi przecież to proste do połowy kwietnia chce warzyc 77 kg a w maju gdy będę biegł połowke 75 i to bedzie moja waga startowa przy wzroście 193 cm
Podsumowanie tyg 100,5 km według Danielsa z tym planem powinno sie biegac 98-120 czyli ok zmiescilem sie wszystkie treningi wyszły dorzucilem w sob sile i w dzien wolny core stability aby wszystko jakoś wyglądało ogólnie tydzień na plus
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ODPOWIEDZ