16.09.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle - III Bieg Koziołków. Start na dystansie 10 KM
Dystans: 10 KM
17℃ - częściowo pochmurnie, bezwietrznie
Podsumowanie:
Czas: 34:15
Samopoczucie: Zmęczony lecz bardzo zadowolony!
Podsumowanie: Cóż to była za impreza!

Od długich miesięcy nakręcałem się na start we własnym mieście w III Biegu Koziołków. Założenie było proste, polecieć odważnie po życiówkę, jak widać opłacało się poobozować i włożyć nieco pracy w treningi!

Trasa biegu składała się z trzech pętli po ~3.34 KM Zaczęło się żwawo, ale nie "za żwawo", pierwszy km w 3:15, biegłem w trzyosobowej tzw. "grupie pościgowej", która goniła 4 biegaczy (między innymi jednym z nich był Jacek - Dżejos

). Później kolejno starałem się "wieźć na plecach" kolegi z mojej grupki Janka K., także tempo było "w miarę równe". Wyglądało to następująco: 3:30, 3:34, 3:35, 3:33, 3:38, 3:27, 3:31, 3:29, 3:08.

Po "piknięciu" przez garmina 8 KM pomyślałem sobie "okej panowie pora powiedzieć adios"

i rozpocząłem tzw. "odjazd". Jeden z biegaczy odpadł, Janek próbował dotrzymać mi kroku ale uciekłem "włączając" finisz na ostatnim kilometrze!

Rezultat końcowy na mecie 34:15 co dało 5 lokatę OPEN oraz 4 w kategorii M20. Niestety w tym roku nie było kategorii mieszkańcy miasta KK, a szkoda bo byłbym 2gi

Mimo wszystko zawody uważam za bardzo udane, NOWY REKORD ŻYCIOWY to chyba cieszy najbardziej.