Wśród kobiet w kategorii U23 do polskiej drużyny dołączyła niespodziewanie jeszcze jedna zawodniczka.
Niespodziewanie ...
Robiąc wybieganie na tydzień przed MMP z jedna z zawodniczek uzyskałem info o tym, że pani Cichocka zanim się w ogóle MMP odbyły już została wybrana jako 5ta zawodniczka. Ot tak zapadają decyzje w PZLA...
Chyba mylisz fakty kolego, jako 5 zawodniczak wybrana została Karolina Waszak i o tym było wiadomo przed MMP, a Cichocka jest zawodniczką numer 6 w zespole. I dobrze, skora tam przebywa na zgrupowaniu to niech startuje.
Zgadza się. Mój błąd. Angelika jest 6ta zawodniczką.
Uważam jednak, że zwiększenie liczby startujacych zawodniczek już PO eliminacjach jest krzywdzace dla tej która zajęła 6ta lokatę w U23 na MMP.
Nie zmienia to jednak faktu, że Angelika Cichocka jest świetną biegaczką.
Pozdrawiam ze wschodu.
To już dzisiaj się przekonamy czy start na ME dla większości to tylko wycieczka i okazja na zrobienie fajnych fotek w Portugalii i zwiedzanie kraju czy też walka do samego końca i pokazanie się z jak najlepszej strony.
Ja jednak obstawiam ten pierwszy wariant
Jak panowie pobiegną mocniej niż na MMP to uda im się zająć przyzwoite miejsce,jednak o medalu nie ma co marzyć.
Na temat pań się nie wypowiadam bo chyba są skazane na pożarcie.Nie rozumiem jak PZLA może w taki dziwny sposób przeprowadzać kwalifikacje do MME gdzie kwalifikują się zawodniczki które przegrywają na naszym "podwórku" z juniorkami...