ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja biorę nadal rękawiczki na trening, bo jakem zmarźlak na początku w ręce mi zimno. Potem ściągam i wkładam w rękawy kurtki, więc jakoś szczególnie mi nie przeszkadzają :)

U mnie z wagą tak samo. Na początku zjechałam ładnie 3-4 kg, a teraz stoi - ale też mi dobrze samej ze sobą tak, jak jest :) Widzę różnicę w ogólnym mym kształcie :hej: - choć centymetrowo też bez jakichś spektakularnych różnic od dłuższego czasu (ale to też zwalam na to, że mięśnie wypierają tłuszcz, a na mięśnie też jednak tych parę centymetrów potrzeba :) ).
New Balance but biegowy
ven.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie waga na razie też ani drgnie, ale... to już sukces, bo w miarę zwiększania objętości treningowej skoczyła mi 2 kg ;) Spadła tylko trochę na samym początku przygody z bieganiem, ponad rok temu, kiedy sobie truchtałam max 5 km...
Ale za to z jaką przyjemnością patrzę na siebie teraz w lustrze (coraz większą) :bum: Więc naprawdę, nie sugerujcie się dziewczyny wskazaniami wagi, aż tak bardzo.

A poza tym czuję ostatnio jakiś przypływ mocy! Dzisiaj chciałam sobie zrobić wolniutką "piątkę" na rozruch po niedzielnych 18,5 km (wczoraj czułam nogi...). Wybiegłam, rzeczywiście na początku było ciężko w nogach, wydawało mi się, że cały czas pilnuję bardzo wolnego tempa, ale jakoś tak się w trakcie miło zrobiło, że nim się obejrzałam pękło 11 km, zahaczyłam o wszystkie podbiegi w okolicy, a przy okazji pobiłam swój rekord treningowy na 5 km (26 min z hakiem) :hej: :hej: Nie wiem czy Endo coś się nie pochrzaniło ale wskazuje dzisiejsze tempo max jako 2:01 :orany: WTF?! Jak? Gdzie?!
Ale miło, oby to był dobry zwiastun na zbliżający się sezon :)
Hrabianka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś strzał w 10 :)

Biegało się ekstra, moja trasa bez śniegu, także fajnie było przyśpieszyć.

Na trasie niestety brak jeszcze pierwszych zwiastunów wiosny:
- ani przebiśniegów,
- ani nowych biegaczy,
- ani krokusów....

pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kiedy pojawiają się kwiatki na biegowych trasach to nie wiem choć myślę, że podobnie jak "biegacze". A Ci pojawią się jak tylko słońce zacznie świecić dłużej, temperatura wzrośnie do 10-15 stopni i okaże się, że pora pomyśleć o wakacjach i o plaży. W tym samym czasie na forum pojawi się cała masa zapalonych "brzusznych kulturystów" z zapytaniem jak zrobić sobie sześciopak przed latem :D
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mały, uśmiałam się ale co prawda, to prawda :)
o
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja już w sobotę zaczynam biegać po wyleczeniu grypy :) jupi! Na wiosnę dołączy do mnie koleżanka bo na razie boi się grypy.W sobotę idę kupić spodnie do biegania 3/4 ,a przez net zamówię 2 koszulki.Myślicie,że do jakiej temperatury max mogę biegać w termoaktywnych? A i założyłam tutaj bloga
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Markiza1 pisze:Ja już w sobotę zaczynam biegać po wyleczeniu grypy jupi! Na wiosnę dołączy do mnie koleżanka bo na razie boi się grypy.W sobotę idę kupić spodnie do biegania 3/4 ,a przez net zamówię 2 koszulki.Myślicie,że do jakiej temperatury max mogę biegać w termoaktywnych? A i założyłam tutaj bloga
Myślisz że już w 3/4 można będzie wyskoczyć? Ja też już mam kupione 3/4 ale na razie czekają na cieplejsze dni :taktak: Też jestem ciekawa jak z tymi koszulkami :niewiem:
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A i jeszcze co do kurtki i bluzy na wiosnę - czy może być zwykła wiatrówka czy musi być specjalna? i jaka bluza? bo bawełna odpada :niewiem:
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Założe bluzę na koszulkę i będzię ok.Myślę,że w samej koszulce to tak przy 15 stopniach
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak miło poczytać o wiosennych stylizacjach :)
Legginsy 3/4 sa ok juz przy temperaturach lekko na plusie, tylko ja wtedy zakladam podkolanowki biegowe. kiedyś dorobilam się jakiegoś zapalenia miesni czy sciegien (cholera wie co to bylo naprawde) od biegana jesienia z golymi nogami i od tego czasy dbam o to.
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A co do temperatur, to ja wychodząc na bieganie przyjęlam sobie taki wyznacznik w kwestii ubioru, ze ubieram tak, jakby było 10 st. więcej niż faktycznie jest. Czyli jest 0, to ubieram sie tak, jakby bylo +10.
Obrazek
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fakt, przy 0 st. C zakładam koszulkę izotermiczną, na to bluzę biegową (taką z Kalenji, przez głowę, pewnie kojarzycie ;)) i kurtkę cieniutką bardzo - nie daje ciepła, jedynie chroni przed deszczem. Ale kiedy już temperatura schodzi poniżej - 8 st. C, trzeba uważać.

malvina
http://www.malvina-pe.pl
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Strój to jest sprawa bardzo indywidualna. Ja legginsy 3/4 założę na pewno nie wcześniej niż przy 15 stopniach. Na samą myśl, że można mieć gołe nogi przy +5 robi mi się zimno.
o
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A założenie grubej bawełnianej bluzy lub polar na koszulkę termoaktywną może być?
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polar to nie - będzie Cię za bardzo grzał, a jeśli zdarzy mu się namoknąć, to będzie ciężki i zimny.

Mnie jest zawsze zimno, więc ubieram się dużo cieplej niż większość biegaczy - tak przynajmniej wychodzi mi z różnych blogowych postów i wypowiedzi tutaj. Ale u mnie też jest okrutnie wilgotno, więc to daje się we znaki.
ODPOWIEDZ