ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Dzień dobry
Ja właśnie zjadłam śniadanie, zaraz lecę sprawy załatwiać a później lekki trening i testowanie sprzętu.
Na szczęście moja mama zostanie jutro z Młodym wiec spokojnie moge pobiec jutro tą dyszkę.

ASK gdzie we Wro jest dobry sklep z butami ? Nike kupiłam w sklepie biegacza ale jakoś wybór u nich słaby więc moze cos polecisz?
Mam nadzieje, że łba mi tu moderator nie urwie za spamowanie ;-)
PKO
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

katka
ja czuje to samo,poranne bieganie nigdy mnie nie wzrusza :nienie:

kto z Was zna sie na kompach :hej:

zdaje sie ze mam jakiegos wirusa :ojoj: net mi łaczy i w ogole ale wyswietla sie takie okienko AVG AntivirusFree-detekcja-ze zainfekowany program Generic :wrrwrr: jest tam takie cosik do klikniecia zeby usunąć wszystko,usuwam i nic-za minute to samo :niewiem:
Juz defragmentaryzacje zrobiłam i wyczysciłam w Cleanerze i nic :wrr: :wrr: :wrr: :wrr: czyzby nastapił koniec mojego lapika????
Obrazek
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Franiu nie pomogę niestety, bym zrobiła to samo co zrobiłaś.

KateKate biegam plan Danielsa jak się zdeklarowałam. Póki co odbieguję, można tak to ująć. Bez emocji bez ochoty po prostu wychodzę, bo muszę tak jak do dentysty. Jestem w tym pogubiona, ale nie mogę zarzucić ruchu bo to jak higiena osobista dla mnie. Coś mi się w głowie kiedyś przełączyło i jak nie biegam czuje się jakbym się mocno zaniedbywała.

Ponad to bieganie poranne jest cudne, zwierzaki jeszcze żerują po nocy na mnie to działa. Wiosenne i letnie biegania wieczorne tez mają coś w sobie - ten spokój. Ale porannych będę bronić :hahaha:
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ASK co do biegania z psem, to nie mam jakiegoś specjalnego sprzętu. Tosia (ta ruda) biegała najpierw w szelkach, ale potem z nich wyrosła i została obroża, zwykła skórzana. Smycz mam długą przepinaną na różne długości i bardzo lekką, chociaż ona zazwyczaj pędzi luzem, bo ma tyle energii że robi z 3razy więcej km niż ja :)
Co do Bruna (wyżeł) to on tylko na smyczy obok, bo jak się go spuści to idzie w polowanie. Podejrzewam, że przed trafieniem do schroniska, jego właściciel nauczył go polować i bardzo dobrze mu to idzie oraz bardzo to lubi. Zaraz łapie trop, robi stójki i węszy :hej: Dlatego biegam z nim na smyczy, trzymam w rękach, ale biorę go na maks 10km, jeżeli będę go brała na więcej to wtedy zakupię pas do biegania i przyczepię smycz do niego. U niego również jest problem serca, gdyż wyszło że ma wrodzoną wadę i muszę mu powoli dawkować ruch, chociaż on puszczony luzem nie wygląda na chorego :hejhej:

Co do wieku psa i naczenia go biegać, to pierwsze słyszę. W sumie nie wiedziałam że to ma znaczenie. Ja swoją Tosię na pierwszy bieg wzięłam, gdy miała ze 4 miesiące i teraz to urodzona biegaczka. Ma za sobą nawet 20km :) Ogromną radość jej to sprawia i na tym mi zależało :) :)

Wstawiam fotkę mojej pary schroniskowej :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

franklina pisze:katka
ja czuje to samo,poranne bieganie nigdy mnie nie wzrusza :nienie:

kto z Was zna sie na kompach :hej:

zdaje sie ze mam jakiegos wirusa :ojoj: net mi łaczy i w ogole ale wyswietla sie takie okienko AVG AntivirusFree-detekcja-ze zainfekowany program Generic :wrrwrr: jest tam takie cosik do klikniecia zeby usunąć wszystko,usuwam i nic-za minute to samo :niewiem:
Juz defragmentaryzacje zrobiłam i wyczysciłam w Cleanerze i nic :wrr: :wrr: :wrr: :wrr: czyzby nastapił koniec mojego lapika????
ja bym zdeinstalowała avg i zainstalowała od nowa i zeskanowala system od nowa
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PaulinaJ pisze:ASK gdzie we Wro jest dobry sklep z butami ? Nike kupiłam w sklepie biegacza ale jakoś wybór u nich słaby więc moze cos polecisz?
Mam nadzieje, że łba mi tu moderator nie urwie za spamowanie ;-)
To może ja odpowiem, bo też jestem z Wro :)
Ogólnie lubię sklep Athletics Forever, mają teraz dwa sklepy, jeden w NOT-cie, drugi przy stadionie olimpijskim. Spoko jest też RunnersClub.pl na Czystej, ostatnio sporo butów tam mierzyłam, a z moim śmiesznym rozmiarem nie jest to oczywiste. Możesz obczaić, co mają w necie, większość powinna być też dostępna stacjonarnie. A moje ostatnie buty kupiłam w RunPlanet na Armii Krajowej - to chyba jedyny sklep, gdzie mają New Balance we Wro.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2014, 10:12 przez kachita, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

A ja dziś byłam już na szlaku przed 6, bo jakoś tak wcześnie mi się wstało :spoczko: Lubię poranki, szczególnie wiosną i latem, ptaki dają na maksa, a latem nie ma upału. No i wschody słońca są piękne.
Prosta 1 km na interwały na działkach.JPG
Paulina, nie wiem, co Ci doradzić, każdy sklep ma inne marki, ja akurat swoje kupowałam w sklepie biegacza na Legnickiej, maja Nike, adidasy, Asicsy, Salomony, Reeboki, Puma i Saucony ale wcześniej kupowałam w runplanet budynku AB przy Armii Krajowej, ale tam maja Asicsy, New Balance, Mizuno, Brooks i Saucony. Ubrania zawsze kupuję albo w Intersporcie albo w outlecie. Jak się Garminek sprawdził?

Dorota, pędzę dziś do zoologicznego i cos sobie wypatrzę. Chcę od razu kupić pas, bo ze smyczą w ręku źle mi się biega. No i przydadzą się jakieś buty trailowe, najlepiej nieprzemakalne z membraną.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

franklina - uruchom w trybie awaryjnym bez sieci i wtedy odpal antywirusa i przeskanuj. Ale jak jest porzadnie zawirusowany to w zasadzie trzeba by wyjąć dysk i przeskanować na innym komputerze.
PaulinaJ -
http://www.runnersclub.pl/Sklep-dla-bie ... l-360.html
http://www.sklepbiegacza.pl/
http://www.run4fun.pl/sklep/wroclaw
http://runplanet.pl/kontakt-c_11.html
http://www.athleticsforever.pl/kontakt.html (tych nie znam)
I coś na Olimpijskim jeszcze jest
No i outlety w Factory
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

kojer i katka -thx :hej:

wróce z roboty to wezme sie za niego,dziada jednego :wrr: :wrr:
Obrazek
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Chcę od razu kupić pas, bo ze smyczą w ręku źle mi się biega. No i przydadzą się jakieś buty trailowe, najlepiej nieprzemakalne z membraną.
Nie chcesz butów nieprzemakalnych z membraną. Jak ci się do nich naleje woda to już tam zostanie. a naleje się na pewno. Dodatkowo będzie ci w nich gorąco :). A dla psa raczej szelki, łatwiej opanować w razie czego. Się nie znam ale znajomy wrzuca na fb czasami linki do różnych https://www.facebook.com/pitbullshoppl
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Wow, kojer! Mój piesek ma na imię Florek, Florek od kwiatuszka, czy Florencji, jak kto woli. Jest łagodny i niezwykle trudno tą rasę zmusić do agresji, raczej zaliże człowieka na śmierć. Jak ja mu mam założyć obrożę w moro albo z diabełkami? :oczko: :oczko:
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Wow, kojer! Mój piesek ma na imię Florek, Florek od kwiatuszka, czy Florencji, jak kto woli. Jest łagodny i niezwykle trudno tą rasę zmusić do agresji, raczej zaliże człowieka na śmierć. Jak ja mu mam założyć obrożę w moro albo z diabełkami? :oczko: :oczko:
Mają chyba też z kwiatuszkami ;). A odnośnie zalizywania to nie masz szans przebić naszej bokserki. Po niej już żaden śliniący się i liżący wszystko pies mi niestraszny.
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Franklina - przeskanuj za pomoca Malwarebytes, powinien sobie z tym poradzic. Bez sieci, jak Kojer pisal.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Franklina - dodam jeszcze - przeskanuj za pomocą hijackthis, w razie wątpliwości możesz wrzucić/wysłać na pw loga

żeby odłączyć od sieci często wystarczy po prostu kabelek sieciowy wyjąć ;)
ale w trybie awaryjnym część rzeczy się nie uruchamia, i często to pomaga ;)

w razie problemów mogę podać nr telefonu na pw

cóż, informatykiem jestem.... :jatylko: choć na co dzień zajmuję się systemami unixowymi i bazami danych ;)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kojer pisze:A odnośnie zalizywania to nie masz szans przebić naszej bokserki. Po niej już żaden śliniący się i liżący wszystko pies mi niestraszny.
to jak juz sie licytujemy, to moj pies - równiez chodząca łagodność i przyjaźń - nie dość, że liże, to nieustannie macha ogonem. mimo że jest łagodna, to trzeba na ten ogon bardzo uwazac, bo serio krzywdę może zrobić. parę kieliszków w ten sposób stłukła i paru siniaków na nogach sie dorobiłam od uderzeń ogonem :lalala: Z psem nie biegam, bo to jest totalna wariatka i nie mogłabym sie skupić na bieganiu mając psa obok.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ