Cava jak zwykle fachowo, zawsze można na nią liczyć!!!
ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
- papillon
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ty może z wysiłkiem czułaś się ok, ale popatrz na aktywność, która jest wysoka, tenis, rower, bieganie. Kiedy się regenerujesz? Ratunek to np trening biegowy i tenis jednego dnia i dzień przerwy, ale mimo wszystko duże obciążenie dla organizmu.
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
dokładnie, pogoda na wybrzeżu zadziwia mnie od ponad 10lat
cały czas się zmienia
wczoraj lało,wiało a dziś mróz, na szczęście ulice były suche, udało mi się zrobic jakies 8,5km, ale zimniusko było, czas chyba na kurtkę, do tej pory biegałam krótki rękaw i bluza
wczoraj lało,wiało a dziś mróz, na szczęście ulice były suche, udało mi się zrobic jakies 8,5km, ale zimniusko było, czas chyba na kurtkę, do tej pory biegałam krótki rękaw i bluza
- cava
- Zaprawiony W Bojach

ASK
Do biegania, roweru i tenisa masz 2 małych dzieci w okropnie absorbującym wieku, pracę i dom na głowie.
Konia roboczego by tym zestresował, nie ma co się oszukiwać, że to jest nic i dlaczego niby może być za dużo.
Może jednak warto się zastanowić, po co tyle na raz. Dokąd się tak gna.
I jednak wprowadzić węglowodany skoro pojawia się złe samopoczucie i brak energii.
Do biegania, roweru i tenisa masz 2 małych dzieci w okropnie absorbującym wieku, pracę i dom na głowie.
Konia roboczego by tym zestresował, nie ma co się oszukiwać, że to jest nic i dlaczego niby może być za dużo.
Może jednak warto się zastanowić, po co tyle na raz. Dokąd się tak gna.
I jednak wprowadzić węglowodany skoro pojawia się złe samopoczucie i brak energii.
- papillon
- Zaprawiony W Bojach

Węglowodany są potrzebne, nie można z nich rezygnować niestety!!! Mózg ich potrzebuje, mięśnie też, koncentracja siada i samopoczucie, nie da się oszukać ciała!!!! Wszystko trzeba robić z głową!
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
- cava
- Zaprawiony W Bojach

katekate pisze:dokładnie, pogoda na wybrzeżu zadziwia mnie od ponad 10latcały czas się zmienia
Po wczorajszych wariactwach, najpierw ulewa, potem śnieg z deszczem, potem mróz i zawieja śnieżna, dziś mój samochód przypominał lodową rzeźbę.
Obmarznięty lodem tak że z przymarzniętymi drzwiami się szarpałam z 5 minut zanim udało mi się je oderwać od reszty samochodu i otworzyć.
Już planowałam wpełznąć przez bagażnik (damesa w wąskiej spódniczce
Az sobie paznokieć wyłamałam i mnie teraz boli.
Ale w końcu jest śnieg i mróz. Mało na razie, ale może jeszcze dopada i będzie można narty wywlekać na świat.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

tak mi mów papillon, moja żarłoczność słodyczowa jest usprawiedliwiona! 
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

cava śnieg?
moje dzieci w ta zimę chyba go nie zobaczą
też szarpałam się z drzwiami, patent brata-włożyć między drzwi papier do pieczenia, dziś spróbuję, nie chce mi sie garazowac
też szarpałam się z drzwiami, patent brata-włożyć między drzwi papier do pieczenia, dziś spróbuję, nie chce mi sie garazowac
- papillon
- Zaprawiony W Bojach

hahaha katekate mój małż by Ci się przydał
on ma tyle wymówek ile możesz sobie tylko wymarzyć. On by Ci powiedział, że jak biegasz to dieta przewiduje makarony, słodycze i wiele wiele innych. Nic że ja biegam tyle ile niektórzy chodzą
ale biegacz to biegacz i koniec!
- ASK
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 50:08
- Życiówka w maratonie: 4:43:44
Przyznaję, troszkę może ostatnio przesadziłam. Ale była taka ładna pogoda, aż się chciało ruszać.
Teraz już mnie nosi, żeby może chociaż brzuszki i ćwiczonka z hantelkami. Ale nie dam się, zjadam spokojnie garść rodzynek na deser i pędzę na kanapę oglądać z dziećmi Kung-fu Panda
Teraz już mnie nosi, żeby może chociaż brzuszki i ćwiczonka z hantelkami. Ale nie dam się, zjadam spokojnie garść rodzynek na deser i pędzę na kanapę oglądać z dziećmi Kung-fu Panda
- papillon
- Zaprawiony W Bojach

ASK skąd Ty na to czas bierzesz? Śpisz w ogóle? Dzieci i takie trenowanie, ja bym musiała mieć nianię i sprzątaczkę a obiady wozić z knajpy!
Jutro wieczorem mam mieć cynk z outletu co w nowej dostawie przyszło do nike, a dzisiaj siedzę i szukam nowej muzy bo mnie stara playlista już dobija. A ja potrafię tylko ćwiczyć przy energetycznej "densowej" muzie.
Jutro wieczorem mam mieć cynk z outletu co w nowej dostawie przyszło do nike, a dzisiaj siedzę i szukam nowej muzy bo mnie stara playlista już dobija. A ja potrafię tylko ćwiczyć przy energetycznej "densowej" muzie.
- ASK
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 50:08
- Życiówka w maratonie: 4:43:44
Papillon, mam męża, który też lubi sport i lubi się zajmować dziećmi. Poza tym dzieci zasypiają ok 20, 21 i coś później można zrobić. Mamy w domu na strychu bieżnię i trenażer rowerowy i telewizor, żeby się nie nudziło. Albo robię trening, jak wiozę synka na tenisa 2 razy w tygodniu, zamiast czekać godzinę, idę biegać w międzyczasie. Czyli niby zajmują się dzieckiem, a naprawdę odbębniam trening
Latem brałam synka na rower, on jechał, ja biegłam. Tatuś w międzyczasie pił kawkę na tarasiku z gazetką, patrząc, czy młodsza nie zjada za dużo piasku w piaskownicy. No i mam Panią która pomaga w sprzątaniu, bo bym się z tym nie wyrobiła. a obiady gotuje teściowa, co się zajmuje mniejszą córeczką, jak jesteśmy w pracy. W weekend po sniadaniu nastawiam zupe, ide biegac albo na rower, a dzieci bawia sie pod okiem taty. Pozniej robie drugie danie, a tato na rower.
Moje ulubione ostatnio płyty do biegania:
Kate Bush - Aerial - najbardziej się sprawdza w mgliste dni
Avisha Cohen - Lyla
Leszek Możdżer - Piano - na zawody bo szybkie!
Lubię biegać do czegoś takiego spokojniejszego.
Moje ulubione ostatnio płyty do biegania:
Kate Bush - Aerial - najbardziej się sprawdza w mgliste dni
Avisha Cohen - Lyla
Leszek Możdżer - Piano - na zawody bo szybkie!
Lubię biegać do czegoś takiego spokojniejszego.
-
rosalka
- Wyga

Ask zazdroszcze Ci tych sprzetow w domu, ja niestety miejsca na to nie mam i jak nie dam rady wyjść na zewnątrz to jestem uziemiona. Teraz sie zastanawiam czy jak mnie w kościach zaczyna łamać i jakis katar brać to biec, czy poczekać jak przejdzie? Jeszcze w moim biegowym zyciu chorob nie przerabialam :/
-
Ma_tika
- Zaprawiony W Bojach

Ask, ależ Ty jesteś perfekcyjnie zorganizowana
Ja mam pomoc mamy, panią do sprzątania i wsparcie męża (znaczy się zajmuje się dzieckiem, gdy idę biegać), a często myślę, że jakbym miała mieć więcej dzieci niż jedno, to bym się posypała organizacyjnie
Trudno mi sobie wyobrazić, że miałabym znikać z domu częściej niż do pracy i 4 razy w tygodniu na trening biegowy, bo to byłoby kosztem czasu z dzieckiem. Nie wychodzi mi dodanie innych zajęć niż bieganie, ale ok, kwestia priorytetów. Trening ogólny robię sobie w domu, a dziecko robi ze mną pompki i aktywnie uczestniczy w rozciąganiu 
-
Ma_tika
- Zaprawiony W Bojach

Rosalka, mozesz robić jakies cwiczenia w domu. Core stability, cwiczenia silowe, jak lubisz, to nawet jakis trening z Chodakowską czy inną celebrytką.rosalka pisze:Ask zazdroszcze Ci tych sprzetow w domu, ja niestety miejsca na to nie mam i jak nie dam rady wyjść na zewnątrz to jestem uziemiona. Teraz sie zastanawiam czy jak mnie w kościach zaczyna łamać i jakis katar brać to biec, czy poczekać jak przejdzie? Jeszcze w moim biegowym zyciu chorob nie przerabialam :/
Biegać. Nie ma co się cackać ze sobą. Chyba że ewidentnie czujesz się chora, typu gorączka i brak sił. Powszechnie wiadomo, że katar to nie choroba, a przy zimnym powietrzu lepiej sie oddycha.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

czuję się jak cyborg-praca, dwójka dzieci, gotuję codziennie,nie mam rodziny ani pani do sprzatania, biegam 3-4razy w tygodniu, ćwiczę w domu, czasem jeżdzimy na basenMa_tika pisze:Ask, ależ Ty jesteś perfekcyjnie zorganizowanaJa mam pomoc mamy, panią do sprzątania i wsparcie męża (znaczy się zajmuje się dzieckiem, gdy idę biegać), a często myślę, że jakbym miała mieć więcej dzieci niż jedno, to bym się posypała organizacyjnie
Trudno mi sobie wyobrazić, że miałabym znikać z domu częściej niż do pracy i 4 razy w tygodniu na trening biegowy, bo to byłoby kosztem czasu z dzieckiem. Nie wychodzi mi dodanie innych zajęć niż bieganie, ale ok, kwestia priorytetów. Trening ogólny robię sobie w domu, a dziecko robi ze mną pompki i aktywnie uczestniczy w rozciąganiu
jak się chce, to wszystko można