ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kojer pisze:
charm pisze: żałuję trochę, że odpuściłam nocny Wrocław, no ale co się odwlecze... ;)
Jak chcesz w przyszłym roku pobiec to proponuję pilnować zapisów i w pierwszy dzień się zapisać i zapłacić.
Bo z roku na rok jest gorzej.
akurat z zapisem jest to do ogarnięcia ;-)
(pamiętasz, gdzie pracuję? ;) sponsor ma do dyspozycji oddzielną pulę pakietów :bum: choć wśród pracowników pakiety skończyły się w ciągu ok tygodnia, to i tak lepsze niż pilnowanie godziny rozpoczęcia zapisów ;) )
(tak, to jeden z większych plusów pracy tutaj :hejhej: -> darmowe pakiety startowe, a czasem jeszcze pomoc logistyczna w organizowanych biegach, np. w Poznaniu mam poza pakietem zapewniony darmowy nocleg w ośrodku szkoleniowym itd.)
kojer pisze:PS. Nocny bieg niestety nie gwarantuje chłodu, rok temu było parnie ;).
zaryzykuję ;-)
i tak zaduch lepszy niż 30+ w cieniu i bieg w pełnym słońcu ;)
PKO
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

charm pisze: (pamiętasz, gdzie pracuję? ;) sponsor ma do dyspozycji oddzielną pulę pakietów :bum: choć wśród pracowników pakiety skończyły się w ciągu ok tygodnia, to i tak lepsze niż pilnowanie godziny rozpoczęcia zapisów ;) )
Pamiętam, nie lubię was bo rozdajecie te cholerne trąbki ;).

Ja w tym roku odpuściłem (za dużo ludzi jak dla mnie) i w sumie dobrze bo się kontuzja przypętała.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

katekate pisze:A w niedzielę walczę z upałem w połówce w Bytowie :-)
Ty to masz więcej km nabiegane w zawodach niż niektórzy na treningach!
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Zawody treningowe, hahahaha
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

W niedzielę to raczej nigdzie upału nie będzie i w sobotę też powinno być bez tragedii :).

A ja dziś walczę z wiatrem (albo raczej: z wiatrakami) :bum: .
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata pisze:W niedzielę to raczej nigdzie upału nie będzie i w sobotę też powinno być bez tragedii :).
No nie wiem, prognozy pogody zmienne są :)
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 9,1,0.html
"W niedzielę pogorszenie pogody
W ostatnim dniu tygodnia będzie gorąco, a nawet upalnie - na południu może być ok. 30 stopni. Pogoda jednak popsuje się i zdaniem meteorologów będzie parno i duszno, z opadami i burzami."
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

kojer pisze:No nie wiem, prognozy pogody zmienne są :)
Ja korzystam z wiarygodnych źródeł :spoczko: ;).

https://www.yr.no/sted/Polen/Nedre_Schl ... arsel.html

Chociaż, na tej prognozie (też wiarygodnej) faktycznie wygląda gorzej :ble:

https://www.wunderground.com/q/zmw:00000.1.12424

Cóż: zobaczy się ;)
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Wiatr nie był taki straszny, 11'30 na 3000m na bieżni wykręcić się udało :taktak: . Do 3/4 dystansu było miło, później już nie, heh ;) - przypomniałam sobie, jak się cierpi na bieżni, i jak boli po tym ... zdarte gardło. Kaszleć będę pewnie dwa dni.

Fajne zawody, szkoda, że amatorskie bieganie na bieżni nie jest u nas popularne, bo to jednak zupełnie inne emocje.
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Beata, ja dziś 800m leciałem, przez 10 minut chyba nic nie mogłem powiedzieć, bo tak zdarte gardło ;)

Ja też bardzo ubolewam na tym, że są tylko 3 meetingi. Użytkownicy, którzy mieszkają w Niemczech mówią, że tam takie imprezy to normalna sprawa. Szczęściarze. ;)
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Beata, brawo. Gardlo zdarte?

Kojer, jak noga? Komus pokazywales, jakas diagnoza?
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

aktywny12 pisze:Beata, ja dziś 800m leciałem, przez 10 minut chyba nic nie mogłem powiedzieć, bo tak zdarte gardło ;)

Ja też bardzo ubolewam na tym, że są tylko 3 meetingi. Użytkownicy, którzy mieszkają w Niemczech mówią, że tam takie imprezy to normalna sprawa. Szczęściarze. ;)
Na 800m też byłam zapisana, ale wystarczająco "wyjechałam się" na 3000m :hahaha: , poza tym nie miałam już sił czekać.
21 czerwca niestety nie mogę, szkoda.
W WTC startuję odkąd jest organizowane świetna impreza. Poza tym do bieżni mam sentyment, bo startowałam dużo jako juniorka.
Tak, na tzw. Zachodzie amatorskie bieganie na bieżni jest bardzo popularne, a Rolli z tego forum jest tego przykładem ;). Są amatorskie kluby, zawody, meetingi, też halowe. Weterani i seniorzy biegają na 100m i skaczą w dal i wzwyż. Fajna sprawa. No, ale tam są stadiony, u nas nie bardzo ...

ASK, gardło zdarte, bynajmniej nie od krzyku ;). W biegach średnich tak mocno się człowiek wentyluje, że boli później cała tchawica. Pod koniec dystansu ma się dość nieprzyjemne uczucie, a po naprawdę mocnym biegu (nie takim, jak mój wczorajszy ;)), kaszel może utrzymywać się przez kilka dni. Dlatego mam zniszczoną śluzówkę gardła i ciągłe problemy z nim, bo kiedyś dużo startowałam na bieżni.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:No, ale tam są stadiony, u nas nie bardzo ...
i tego mi najbardziej brakuje.... :(
przymierzam się do treningów na bieżni od dawna, ale na przymierzaniu się kończy :| logistyka.....
biegam zwykle "jak mam chwilę czasu" - po pracy, wieczorem, na basen, na budowę... nawet rower jest na budowie a nie tam, gdzie mieszkam, więc stadion w odległości 10+km w jedną stronę bardzo utrudnia życie.... chyba dopiero po przeprowadzce :|
ewentualnie musiałabym tu wziąć rower, ale konieczność wynoszenia go z piwnicy za każdym razem, i fakt, że nie mieści się do bagażnika a bagażnik rowerowy jest też na budowie bardzo komplikuje życie... ech, jak by nie stanąć tak d... będzie z tyłu.....

myślałam o drugim rowerze, ale tutaj napotykam opór ze strony męża dla odmiany, bo marzyłaby mi się szosówka, a on marudzi, że niebezpieczna, itd...
ech :echech:
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

charm pisze:myślałam o drugim rowerze, ale tutaj napotykam opór ze strony męża dla odmiany, bo marzyłaby mi się szosówka, a on marudzi, że niebezpieczna, itd...
Szosówka nie jest bardziej niebezpieczna, niż każdy inny rower. Ja rozbiłam się dwa razy na moim mtb, na asfalcie ;). Raz z rozbitym kaskiem, poharataną gębą i złamanym śródręczem, więc dość poważnie. Raczej problem jest w tym, że u nas z punktu widzenia rowerzysty jest ciągle dość niebezpiecznie a ruch coraz większy. Ja też chciałabym mieć szosówkę, ale, no właśnie, boję się coraz bardziej być rowerowym użytkownikiem dróg ...
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze: Kojer, jak noga? Komus pokazywales, jakas diagnoza?
Lepiej ale nadal trochę boli, nie miałem czasu chwilowo na lekarzy, pewnie wypadałoby prześwietlić.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:
charm pisze:myślałam o drugim rowerze, ale tutaj napotykam opór ze strony męża dla odmiany, bo marzyłaby mi się szosówka, a on marudzi, że niebezpieczna, itd...
Szosówka nie jest bardziej niebezpieczna, niż każdy inny rower. Ja rozbiłam się dwa razy na moim mtb, na asfalcie ;). Raz z rozbitym kaskiem, poharataną gębą i złamanym śródręczem, więc dość poważnie. Raczej problem jest w tym, że u nas z punktu widzenia rowerzysty jest ciągle dość niebezpiecznie a ruch coraz większy. Ja też chciałabym mieć szosówkę, ale, no właśnie, boję się coraz bardziej być rowerowym użytkownikiem dróg ...
dokładnie o to chodzi - Olek ma górala, ja treckinga, więc jeździmy głównie po bezdrożach - lasy, czasem góry, asfalt relatywnie rzadko, a mając szosówkę jeździłabym dużo więcej drogami, także głównymi.... a u nas jest sporo dróg, które nawet poboczy nie mają... :echech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ