ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Hm, 50:43, zegarek pokazal 10,13 km. Nie jest źle, ale chciałbym wiecej. Może za tydzień. Trochę cieplo, jest 20 stopni i dosc silny wiatr. Najgorzej było na 6 i 9 km.
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

gratulacje Ania!

trzymam kciuki za jutrzejsze starty!!
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:Dziewczyny, waga nie ma aż takiego znaczenia jak sądzicie. Mnóstwo babek znacznie ode mnie potężniejszych biega zdecydowanie szybciej.

beata chciałabym, żeby tak było... Póki co denerwuję się przed jutrem.
Ania, ale ja właśnie o tym napisałam. Więc wagą w kontekście biegania absolutnie się nie przejmuję. Tylko, dla mnie bieganie nie ma już takiego znaczenia, natomiast na wspinaniu masa daje się we znaki - bolą łokcie i palce ...

Jutro walcz dzielnie, ma być fajna biegowo pogoda - będzie dobrze, trzymam kciuki ! :)
ASK pisze:Hm, 50:43, zegarek pokazal 10,13 km. Nie jest źle, ale chciałbym wiecej.
Więcej, czy mniej, tzn. lepiej? ;)

Gratulacje! :taktak:
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lepiej, bylam 14 na 63 kobiet, 119 na 290 zawodników, to mnie buduje. Schemat biegu był taki że po km nie sądziłam że utrzmam tempo a utrzmalam podobne caly bieg, opieralam sie na tym, by wyprzedzić kolejne kobiety, jedna mnie wyprzedziła, ja kilka. Dopadalam i brałam. Z ostatnią się scigalysmy na finiszu. Pogratulowalam zwycięstwa, była lepsza. Jak sie lekko popraiwe, to za rok mam szansę na pudli, w kategotlrii k40 z takim czaasem juz bylo 3 miejsce, w k20 tez.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Jak sie lekko popraiwe, to za rok mam szansę na pudli, w kategotlrii k40 z takim czaasem
weź pod uwagę, że twoje rywalki z twojego rocznika też się starzeją :bum: :hejhej: :oczko:

udanej niedzieli!!
komentarze
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ania102 piękny wynik!!! gratulacje :hej:
komentarze
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

No, Ania102, nie wiem, czy z Tobą dałabym dziś radę, gratulacje! Ale zawsze mówię, że masz warunki, aby biegać szybko.

Ja popatrzyłam na czołówkę maratonu, konstatując, że od czasów, kiedy ja biegłam, poziom czołówki niestety się nie zmienił - trochę żal patrzeć, jak w strefie biegnących na czasy poniżej 2'48 biegną pojedyncze osoby oddalone od siebie o kilka-kilkadziesiąt metrów ... I pobiegłam sobie do lasu, gdzie wymęczyłam 17km.
A jeszcze mam w planie rower, pogoda dziś sprzyja :).
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję za kibicowanie i miłe słowa.

Wczoraj rano robiłam rozruch i czułam się ociężała po piątkowej imprezie;-) Na szczęście dziś wszystko poszło zgodnie z planem. Start tradycyjnie w wielkim tłoku, im bliżej mety, tym luźniej. Wynik z przed roku poprawiłam 1'10", co mnie bardzo cieszy.

ASK dobrze Ci poszło! wynik na tle pozostałych zawodniczek i zawodników przyzwoity i piękna perspektywa K:40 - sama się nie mogę doczekać, żeby już zmienić kategorię.

beata w lesie musiało dziś być pięknie, kolejny słoneczny weekend - chyba 6. z rzędu:-D
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:ASK dobrze Ci poszło! wynik na tle pozostałych zawodniczek i zawodników przyzwoity i piękna perspektywa K:40 - sama się nie mogę doczekać, żeby już zmienić kategorię.
Ech, mi tam do zmiany kategorii się nie spieszy, i dużo bym dała za to, by być w kategorii niższej ... a miejsce, to miejsce, nie ważne i zależne od różnych okoliczności.
No, ale niestety, czas pędzi.
beata w lesie musiało dziś być pięknie, kolejny słoneczny weekend - chyba 6. z rzędu:-D
Nie wiem, jakoś mnie to nie zajmuje, gdy biegnę. Wg mnie to przede wszystkim jest znów dramatycznie sucho. Trawa już znów wypalona i zielone liście schną. Ja tam czekam z utęsknieniem na deszcz, a nawet - na tydzień deszczu. Bo wszystko zamieni się niedługo w pustynię ...
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ania102, gratulacje, piękny wynik. Jak byś ocenila, co u Ciebie najbardziej wpłynęło na taki duży postęp?
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Lepiej, bylam 14 na 63 kobiet, 119 na 290 zawodników, to mnie buduje. Schemat biegu był taki że po km nie sądziłam że utrzmam tempo a utrzmalam podobne caly bieg, opieralam sie na tym, by wyprzedzić kolejne kobiety, jedna mnie wyprzedziła, ja kilka. Dopadalam i brałam. Z ostatnią się scigalysmy na finiszu. Pogratulowalam zwycięstwa, była lepsza. Jak sie lekko popraiwe, to za rok mam szansę na pudli, w kategotlrii k40 z takim czaasem juz bylo 3 miejsce, w k20 tez.
Gratulacje. Następnym razem to ty robisz za zająca w Sobótce :)
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Super wyniki dziewczyny, gratuluję!

@ASK - następnym razem będzie poniżej 50 minut :)
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK nie nadaję się na "wzór do naśladowania" - biegam bez planu, po swojemu, nie pogłębiam wiedzy biegowej, mam różne drobne fobie, z którymi się zmagam. Przez pierwsze lata biegania nie miałam żadnych szczególnych ambicji. Pojawiły się, kiedy poznałam Ma_tikę - bardzo mi zaimponowała swoim bieganiem, ale nie chciałam jeszcze nic zmieniać u siebie. Dopiero po tym, jak nie udało mi się złamać 4h w maratonie postanowiłam jednak coś zmienić. Zrezygnowałam z maratonu w kolejnym roku, stałam się bardziej systematyczna i gotowa do przekraczania strefy komfortu. Odnalazłam w tym przyjemność;-) Dzięki Beacie odważyłam się biegać na stadionie, ćwiczyć szybkość, uwierzyłam w siebie. Teraz są postępy, nowe wyzwania, jednak cały czas ze świadomością, że kiedyś pewnie będę znów biegać całkowicie rekreacyjnie.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kojer pisze: Gratulacje. Następnym razem to ty robisz za zająca w Sobótce :)
Dzieki, tylko Ty biegaj chłopaku!
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

ASK pisze:
kojer pisze: Gratulacje. Następnym razem to ty robisz za zająca w Sobótce :)
Dzieki, tylko Ty biegaj chłopaku!
No wczoraj się ruszyłem :). Kurcze, prawie październik a biega się na krótko i jest gorąco :).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ