ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maly89, jakbym taka zdeterminowana była to bym pojechała czy samochodem, czy pociągiem :) Może jak się wybierzecie gdzieś w połowie drogi to się zastanowię. Chociaż z moim kolanem to chyba na przyszłą wiosnę....
Szkoda, że w zeszłym roku nie biegałam, bo tydzień w Sopocie siedziałam :)
o
PKO
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:oj mały mały-bawic sie-wiadomo! Ale wolałabym sie pobawic i zmieścic chociaz w godzinie :ble: :ble: :ble: :ble: :ble: :ble: :ble: :ble: :ble: kazdy po cichu liczy na wygrana jak gra w totka,chociazby gadali ze to tylko tak,dla zabawy,dla ryzyka,zeby sie chociaz za kupon zwróciło :ble: :ble: :ble: :ble:
No nic-bedzie jak bedzie :spoczko:

Będzie dobrze, nie panikuj, pobiegniesz szybciej niż na jakimkolwiek swoim bieganiu. ;-)
I widzę że wybawiona po weselu. :hejhej:

Doroteczki nie widać.
Przebiegła w końcu ten kros na 20 km, czy nie? Pogodę mieli chyba świetną, trochę dalej na południe siedziałam i było fajnie chłodno koło 13 st, troszkę popadywało ale niewiele. Na bieganie- super aura.
Awatar użytkownika
hrabaliana
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej ho, hej ho! Postanowiłam się przypomnieć. Po dziesiątce na zawodach jakoś nie miałam śmiałości nic pisać, bo niby cel zrealizowałam (przebiegłam w 56 minut, a chciałam poniżej godziny), to jednak miejsce, które zajęłam (601 na ok. 750), dało mi do myślenia. Ale teraz sobie myślę, że - no, kurczę - dobrze pobiegłam, bo 1. w ogóle przebiegłam, 2. przebiegłam lepiej, niż chciałam. A zatem start zaliczam na plus.
Co więcej, zauważyłam, że ostatnio biegam "mądrzej", a dzięki temu (odpukać!) nic mnie nie boli i żadnych kontuzji nie łapię, a dystans i wytrzymałość systematycznie rosną.
Tak podniesiona na duchu majówkę postanowiłam spędzić na sportowo. Trochę przeginałam, ale tylko trochę, bo do niczego nie podchodziłam na siłę, ale jestem przeszczęśliwa, bo w pięć dni przebiegłam maraton (!) i dorzuciłam do tego spokojne (jeśli chodzi o tempo) wypady na rowerze (100 km!). Dziś już zluzowałam, jutro też daję sobie wolne, ale - wreszcie! - zaczynam to bieganie "czuć". Hej ho!

Pozdrawiam radośnie!
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja bym dyszki poniżej godziny nie pobiegła więc uważam taki wynik za bardzo dobry. Gratuluję :)
o
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hrabaliana pisze:Hej ho, hej ho! Postanowiłam się przypomnieć. Po dziesiątce na zawodach jakoś nie miałam śmiałości nic pisać, bo niby cel zrealizowałam (przebiegłam w 56 minut, a chciałam poniżej godziny), to jednak miejsce, które zajęłam (601 na ok. 750), dało mi do myślenia. Ale teraz sobie myślę, że - no, kurczę - dobrze pobiegłam, bo 1. w ogóle przebiegłam, 2. przebiegłam lepiej, niż chciałam. A zatem start zaliczam na plus.
Co więcej, zauważyłam, że ostatnio biegam "mądrzej", a dzięki temu (odpukać!) nic mnie nie boli i żadnych kontuzji nie łapię, a dystans i wytrzymałość systematycznie rosną.
Tak podniesiona na duchu majówkę postanowiłam spędzić na sportowo. Trochę przeginałam, ale tylko trochę, bo do niczego nie podchodziłam na siłę, ale jestem przeszczęśliwa, bo w pięć dni przebiegłam maraton (!) i dorzuciłam do tego spokojne (jeśli chodzi o tempo) wypady na rowerze (100 km!). Dziś już zluzowałam, jutro też daję sobie wolne, ale - wreszcie! - zaczynam to bieganie "czuć". Hej ho!

Pozdrawiam radośnie!

Bieg ukończony, cel zrealizowany - przecież to powód do ogromnej radości, a nie do zmartwień! Co za różnica jakie miejsce! Nie jesteśmy Kenijczykami - my nie walczymy o zwycięstwo z klasyfikacji generalnej tylko o zwycięstwo z samym sobą! To o co nam chodzi to pokonywanie własnych słabości, osiąganie czasów, które sobie sami zakładamy. Niech inni walczą o pieniądze, my biegajmy dla endorfin i tej radości na mecie!
Także koleżanko - serdecznie gratuluję! No i majówka na sportowo też ekstra - łapiesz biegowego bakcyla :)
angelika
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:04

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:
hrabaliana pisze:Hej ho, hej ho! Postanowiłam się przypomnieć. Po dziesiątce na zawodach jakoś nie miałam śmiałości nic pisać, bo niby cel zrealizowałam (przebiegłam w 56 minut, a chciałam poniżej godziny), to jednak miejsce, które zajęłam (601 na ok. 750), dało mi do myślenia. Ale teraz sobie myślę, że - no, kurczę - dobrze pobiegłam, bo 1. w ogóle przebiegłam, 2. przebiegłam lepiej, niż chciałam. A zatem start zaliczam na plus.

Pozdrawiam radośnie!

Bieg ukończony, cel zrealizowany - przecież to powód do ogromnej radości, a nie do zmartwień! Co za różnica jakie miejsce! Nie jesteśmy Kenijczykami - my nie walczymy o zwycięstwo z klasyfikacji generalnej tylko o zwycięstwo z samym sobą! To o co nam chodzi to pokonywanie własnych słabości, osiąganie czasów, które sobie sami zakładamy. Niech inni walczą o pieniądze, my biegajmy dla endorfin i tej radości na mecie!
Także koleżanko - serdecznie gratuluję! No i majówka na sportowo też ekstra - łapiesz biegowego bakcyla :)

maly89 widzę, że dział Strefa Kobiet przypadł Ci do gustu :hahaha: :hahaha:

a takie jedno pytanie do Ciebie mam, korzystasz z jakiejś aplikacji do biegania na telefon, czy mierzysz dystans za pomocą czegoś innego? ja właśnie szukam czegoś najlepiej w formie zegarka na rękę, bo telefon na ręce zaczyna mi przeszkadzać :chlip:
http://www.endomondo.com/profile/9856599

Biegacz to nie ten, kto szybko biega. To ten, który nie ustaje w walce.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

angelika pisze:
maly89 widzę, że dział Strefa Kobiet przypadł Ci do gustu :hahaha: :hahaha:
Jestem przeciwny jakimkolwiek podziałom ;) Można by rzecz, że jestem za równouprawnieniem ;)
angelika pisze:a takie jedno pytanie do Ciebie mam, korzystasz z jakiejś aplikacji do biegania na telefon, czy mierzysz dystans za pomocą czegoś innego? ja właśnie szukam czegoś najlepiej w formie zegarka na rękę, bo telefon na ręce zaczyna mi przeszkadzać :chlip:
Liczenie dystansu powierzam mojemu Gremlinowi - Garmin FR305 :) Na razie, odpukać, nie zawodzi :)
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj tam, my małemu w płeć nie zaglądamy ;)
o
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dyszka poniżej godziny to fajny czas :taktak: A ja to bym się cieszyła jakby za mną było chociaż 5 osób,a ty za sobą miałaś jakieś 150 tak że możesz być dumna z tego biegu. Gratuluję :taktak: No i majówki też gratuluję i zazdroszczę, piękne kilomery natrzaskałaś :szok:
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

mały nasz rodzyneczek i prosze mi tu bez takich :ble:
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O matko, chyba Ci zaraz normalnie ... klapsa dam. :hahaha:

To co ja mam powiedzieć jak pierwsze 10 przebiegłam w 1.02 i zajęłam miejsce 2058 na 2241 przybiegnietych?! :hahaha:

Teraz to jakbym pobiegła w 56 minut to sama siebie w rękę pocałuję ze szczęścia. :hej:
angelika
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:04

Nieprzeczytany post

franklina pisze:mały nasz rodzyneczek i prosze mi tu bez takich :ble:
ależ ja "bez takich" a mało tego maly jest stawiany za wzór przed moim mężem... pokazuje profil i mówię a widzisz, da się :)
http://www.endomondo.com/profile/9856599

Biegacz to nie ten, kto szybko biega. To ten, który nie ustaje w walce.
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hrabaliana super wynik :) miejsce nieważne, ważne jest zdobywanie kolejnych doświadczeń w swoim tempie! :) a 10km poniżej godziny to niezłe tempo! Na szybkość przyjdzie czas - ja sobie tak tłumaczę.

Jestem dziewczyny!!! Przepraszam, że tak długo, ale ogarnięcie prawie 500 zdjęć troszkę trwało. Super zadowolona i endorfiny trzymają nadal :) tutaj relacja na blogu: http://bliczek.pl/weekend-kwitnacych-sadow/

Jestem pewna, że za rok się tam pojawię. Mam nadzieję, że zdjęcia zachęcą również wszystkich do przyjechania do Sandomierza.
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hrabaliana W 2011, moją pierwszą dychę w zawodach też przebiegłam w 56 min, a rok później na tej samej trasie miałam 50 minut i byłam 32. w mojej kategorii (K-35) W tym roku zamierzam zejść poniżej 50 minut! Może to Cię zainspiruje?

Wczoraj sporo pobiegałam i wreszcie poczułam się zregenerowana po maratonie. Wspaniale się biega, jak jest zielono, nie ma śniegu i tych wszystkich ciuchów.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Doroteczka BRAWO!!! :-D
Super relacja i super czas.
Już się zastanawiałam czy gdzieś nie zgubiłaś się w tych sadach. :-)

Mnie jakoś niska frekwencja nie dziwi. Bardzo źle rozreklamowany bieg i opisana impreza- zaglądałam po Twoim poście tutaj na ich strony i nawet nie zauważyłam że tam było także 10 km?!
Bo bym przyjechała i pobiegła. :/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ