ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Beata, jest pieknie, moze dlatego, ze jeszcze w samym Zakopanym nie bylismy, ale dzis z dzieciakami ponad 4 godziny w nogach.

Kojer, powodzenia jutro. No, widzialam prognozy. Zorganizuj sobie na trasie dostawy lodu w woreczkach foliowych radze Ci.
A ten bieg 3 pazdziernika, to dzieciaki moga mi kibicowac stojac za furtka. To musze biec.
PKO
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

katka a wyobraz sobie ze akurat jutro mam 12kę :hej: hehhe....
Jedyne co pobiegne w tym roku to 11.11 u nas i to z kolezanką,towarzysko...a kolezanka 10km robi w 1:10 :hej: takze looz :bum:
Obrazek
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kojer - powodzenia jutro! Trzymam kciuki i trochę zazdroszczę tych emocji. Czekam na relację "po".

Od kiedy jestem mamą, nie byłam w Tatrach, a kiedyś regularnie jeździłam.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

No to ja jak zwykle, czyli słabo ;). Wynik 4:24:32 mówi sam za siebie. Na 5km wylazłem przed zające bo miałem dość przepychania się za nimi i trochę mnie poniosło i trochę nadrobiłem nad zającami. Potem zwolniłem ale ok 25km zaczęła mnie łapać kolka, ale nie było jeszcze tragicznie. Niestety zrobiły mi się pęcherze pod stopami na śródstopiu i w zasadzie było po biegu bo każdy krok bolał. Na 29km dogoniły mnie baloniki którym wcześniej odskoczyłem, więc zadzwoniłem do Ewy, że to jednak będzie bliżej 4:30. Potem już sporo szedłem a jak się dało to podbiegałem. Stopy niestety bolały. Potraktowałem bieg rozrywkowo i przybijałem piątki dzieciakom itp. :) Ostatnie 2km przetruchtałem coby wstydu nie było :). Było 20C+ i odkryta trasa, słońce robiło swoje. Na szczęście na każdym punkcie miski z wodą pomagały, plus kurtyny wodne robione przez strażaków (na Grabiszyńskiej podbiegłem pod same węże, więc byłem kompletnie mokry :)). Czy jeszcze pobiegnę maraton? Nie wiem, nudne to strasznie :). Za to zestaw medali ładny :)

ObrazekObrazek
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kojer współczuję niezrealizowania założeń - wiem, jak to jest, ale za to masz piękny zestaw medali. Jak zobaczyłam te medale, jeszcze wcześniej, żałowałam, że się nie wybrałam do Wrocławia. I rodzina by mi pokibicowała... Gdzieś przeczytałam, że sekundy nadrobione na początku maratonu zamieniają się w minuty straty na mecie... Ja na pewno jeszcze podejdę do maratonu i złamię te 4h:-P
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tu zawiniły moje "delikatne" stópki (żona się od dawna śmiała, że wyglądają jak u dziecka :)), bo siły jeszcze były. A teraz przez bąble pod stopami ledwie łażę. Chyba trzeba będzie więcej po asfalcie biegać.
Za to jestem ciekaw co się stało jednemu z kolegów z pracy który całkiem długo biegł na 3:30-3:40 a ostatnie 7km przebył w 1h10m i wylądował ostatecznie 2 minuty za mną.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a co się mogło stać ?
pewnie standardowo, za szybko poleciał i ścianę złapał.
:-)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak się przyjrzałem to już przed połówką zaczął zwalniać (jak na niego to słabawo było), a na końcu to albo ściana, albo kontuzja. Dopytam we wtorek.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kojer, wielkie gratulacje. Maraton to trudny zwierz, trzeba sie z nim zmierzyc, przezuje, polknie i wypluje, a pozniej sie odradzasz i z usmiechem wbiegasz na mete :bum:
Widzisz, mnie tez rok temu bolaly tylko te poduszki na srodstopiu, na tyle mocno, ze kazdy krok to byl straszny bol, a po kapieli nie bylam w stanie zalozyc butow i pojechalam do domu tramwajem w skarpetach :spoczko:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kojer gratuluję wytrwałości.
Te pęcherze to nie wina skarpetek? Jak źle pot odprowadzają, to stopa mogła się "zagotować" i powstały pęcherze.
Ja raz walczyłem z pęcherzami, ale to było w trakcie biegu, który przebiegał ponad 30km w mocnym deszczu.
Wszystko było mokre. Nie czułem podczas biegu, że zrobiły się tam pęcherze.
Dopiero po przybiegnięciu do domu, jak ściągnąłem buty i skarpetki, to widok moich stóp mnie przeraził :bum:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Kojer, gratuluje również!
Fajna kolekcja medali :taktak: .

Pęcherze, hmm ... myślę, że w pewnych okolicznościach i na pewnych dystansach pęcherze po prostu się tworzą, trudno szukać przyczyn bo pewnie jest ich kilka. Ja mój pierwszy maraton kończyłam również z pęcherzami, jednak tak byłam skoncentrowana na wyniku, że po prostu biegłam do mety, szybko - aby jak najszybciej móc zdjąć buty ;). Dopiero jak zdjęłam, to zobaczyłam, że na obu stopach po bokach od wewnątrz, tak jakby przy dużym paluchu, mam wielkie pęcherze wypełnione krwią :lalala: . Później miałam problem z założeniem jakichkolwiek butów na powrót, cóż: z Wrocławia do Warszawy jakoś nie bardzo mogłam wracać na boso ;).

Teraz mam stopy zahartowane od różnych butów górskich i wspinaczkowych i spędzania w nich czasem po kilkanaście godzin w różnych warunkach, co nie zmienia faktu, że czasem pęcherze zrobią mi się w letnich sandałach ;).
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kojer - ja bym pokombinował ze skarpetkami. Mnie to zajęło półtora roku, ale chyba wreszcie znalazłem. Praktycznie w większości skarpet robiły mi się albo odciski albo pęcherze, ale na dystansach 16++. 5km, 10km czy treningi do 14-15km (a luźne wybiegania do 20) moge latać w czymkolwiek (testowałem: lidl, kilka modeli decathlon, kilka modeli asics, kilka modeli nike), ale już półmaraton na zawodach albo wybiegania 25+ to nie ma tak dobrze. Najlepiej dla mnie działają takie cienkie stopki nike anti-blistering - właśnie wczoraj w nich Wrocław biegłem i żadnych otarć czy pęcherzy, a tylko 2 bardzo małe odciski, które niestety się odnowiły po skarpetach asiksowych (czyli od nike żadnego nowego, a tylko lekkie odnowienie starych istniejących - co jak na maraton uważam za sukces). Do tego zaraz na początku (chyba na odświeżaniu 12,5km) ktoś mi wylał na buty 1/3 miski i przez kilka km chlupało, a do końca było wszystko mokre.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skarpetki sprawdzone na półmaratonach. Prawdopodobnie problemem jest brak długich biegów po asfalcie. W zasadzie powyżej 15km to biegam tylko zawody po takiej nawierzchni. Cóż, było minęło. W sumie dzięki pęcherzom ominęła mnie ściana ;). Tak czy tak już wiem, że tego dystansu nie lubię, nudzę się, może jakbym biegał poniżej 3h to byłoby lepiej ;).
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata pisze:co nie zmienia faktu, że czasem pęcherze zrobią mi się w letnich sandałach ;).
W sandałach to mi się w zasadzie zawsze robią po kilku kilometrach szybszego marszu jak jest ciepło :).
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kojer, jak tam dwa dni po?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ