Pokaż, że bieganie jest EX
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
damy linki - po weekendzie.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tutaj jest wszystko opisane, http://bieganie.pl/?show=1&cat=32&id=1950
Prosimy o wpisywanie tutaj tylko numery wybranego filmu.
Na ewentualne dyskusje zapraszam tutaj: viewtopic.php?f=18&t=18739
Prosimy o wpisywanie tutaj tylko numery wybranego filmu.
Na ewentualne dyskusje zapraszam tutaj: viewtopic.php?f=18&t=18739
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jeden. Ale chciałem przeprosić wszystkich (zwłaszcza Mateusza) za pomyłkę. Otóż rzeczywiście przeszedł jeszcze jeden filmik ale zniknął nam w spamie. Dlatego dorzucam go do stawki - i proszę tych którzy już oddali głos o ewentualne zweryfikowanie swojego głosu.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Swoją drogą - jak różnie mamy postrzeganie tego co fajne.
Jumper napisał, że 1 to żenada i brak mu słów.
Mi się 1 wydaje zrobiony z tzw poczuciem humoru, więc nie wiem skąd to oburzenie.
Zastanawia mnie - jak odbieracie filmik czwarty - czy także jako żart czy na poważnie. ?
Jumper napisał, że 1 to żenada i brak mu słów.
Mi się 1 wydaje zrobiony z tzw poczuciem humoru, więc nie wiem skąd to oburzenie.
Zastanawia mnie - jak odbieracie filmik czwarty - czy także jako żart czy na poważnie. ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 35,00
- Życiówka w maratonie: brak
Z chęcią wyrażę swoją opinię na temat każdego filmu z osobna, ale dopiero po zakończeniu głosowania.
Nawiasem, pozdrowienia dla chłopaków z Głuchołaz, którym filmik spodobał się do tego stopnia że specjalnie zakładali konta żeby oddać głos na jedynkę Na forum jest zarejestrowanych jeszcze jakieś 700 osób uprawnionych do oddania głosu, więc jeśli rzeczywiście "wstrzeliłem" się w gusta odbiorców, to na Chrobry Cross przyjedziem ubrudzić nowe "najeczki"
Nawiasem, pozdrowienia dla chłopaków z Głuchołaz, którym filmik spodobał się do tego stopnia że specjalnie zakładali konta żeby oddać głos na jedynkę Na forum jest zarejestrowanych jeszcze jakieś 700 osób uprawnionych do oddania głosu, więc jeśli rzeczywiście "wstrzeliłem" się w gusta odbiorców, to na Chrobry Cross przyjedziem ubrudzić nowe "najeczki"
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Szanujmy się,widocznie filmik przypadł ludziom do gustu zwłaszcza że ma miażdżąca przewagę 22 głosów do 7 głosów na film nr.3.Rozumiem że każdy może wyrażać swoje zdanie bo to w końcu demokracja..czy jak to pan nazwał "dupokracja",ale proszę o zachowanie kultury.Żaden z amatorskich reżyserów nie chciałby usłyszeć takich słów.jumper pisze:Pierwszy film to żenada! Brak słów
wiesz w *dupokracji* różnie bywa.
Mimo młodego wieku widać, że masz nieźle poukładane w główce, a to najważniejsze i tak trzymaj!
Autor filmu również jest w młodym wieku i gwarantuje że w głowie ma poukładane,ale ma bzika na punkcie biegania i to ma właśnie zarazić innych ludzi do uprawiania tego sportu.
Nie mówię że film nr.3 jest zły,ale jedynka ma w sobie to coś to mogłoby być reklamą produktów nike i zachętą do biegania,chociażby nawet tylko dlatego że jest śmieszny i ludzie oglądali by tą reklamę za każdym razem z uśmiechem na twarzy
GOOD NIGHT LEFT SIDE!
http://www.juveniaglzy.pl.tl Zapraszam na stronę klubową
JuVeniaA!!!
JuVeniaA!!!
-
- Zaprawiony W Bojach
No to Klimek pojechałeś!!!!Klimek pisze:Szanujmy się,widocznie filmik przypadł ludziom do gustu zwłaszcza że ma miażdżąca przewagę 22 głosów do 7 głosów na film nr.3.Rozumiem że każdy może wyrażać swoje zdanie bo to w końcu demokracja..czy jak to pan nazwał "dupokracja",ale proszę o zachowanie kultury.Żaden z amatorskich reżyserów nie chciałby usłyszeć takich słów.jumper pisze:Pierwszy film to żenada! Brak słów
wiesz w *dupokracji* różnie bywa.
Mimo młodego wieku widać, że masz nieźle poukładane w główce, a to najważniejsze i tak trzymaj!
Autor filmu również jest w młodym wieku i gwarantuje że w głowie ma poukładane,ale ma bzika na punkcie biegania i to ma właśnie zarazić innych ludzi do uprawiania tego sportu.
Nie mówię że film nr.3 jest zły,ale jedynka ma w sobie to coś to mogłoby być reklamą produktów nike i zachętą do biegania,chociażby nawet tylko dlatego że jest śmieszny i ludzie oglądali by tą reklamę za każdym razem z uśmiechem na twarzy
GOOD NIGHT LEFT SIDE!
Rzeczywiście, facet który biega ubrany jedynie we wstążkę musi mieć poukładane w głowie Reklama produktu NIKE..ha..ha chyba na paradzie równości w Berlinie. Przewaga 22-7 to klasyczny przykład *dupokracji*. 5 meneli z budki pod piwem też mogą przegłosować profesora uniwersytetu. Gdybym był w jury nie dał bym na ten film złamanego głosu. Szacunek? Masz pewno na myśli tolerancję? Nawciskali ci tych humanistycznych bredni. Rzeczy należy nazywać po imieniu! A ja nie mam tolerancji nawet do śmiecia, który leży na ulicy. Podnoszę go i wrzucam do kosza.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Cóż za śliczna anegdotka ze śmieciem...
Czy to że chłopak zrobił sobie jaja oznacza że jest za przeproszeniem idiotą?Wszystko na potrzeby reklamy.Ile jest takich reklam które są banalne,zboczone itd a ludzie je zapamiętują bo właśnie łamią wszelkie konwenanse.
Jeśli demokracja jest taka zła, to lepiej wrócić do komunizmu gdzie nic nie wolno? Zapraszam na Kubę ;D
Jakie humanistyczne brednie bo nie kumam?Nic mi nie wciskali...
Ja tylko proszę o okazanie szacunku,myślałem że poważny człowiek taki jak Ty to zrozumie...:/
Aha...ale nie jesteś w jury ;D
bez napinki
Czy to że chłopak zrobił sobie jaja oznacza że jest za przeproszeniem idiotą?Wszystko na potrzeby reklamy.Ile jest takich reklam które są banalne,zboczone itd a ludzie je zapamiętują bo właśnie łamią wszelkie konwenanse.
Jeśli demokracja jest taka zła, to lepiej wrócić do komunizmu gdzie nic nie wolno? Zapraszam na Kubę ;D
Jakie humanistyczne brednie bo nie kumam?Nic mi nie wciskali...
Ja tylko proszę o okazanie szacunku,myślałem że poważny człowiek taki jak Ty to zrozumie...:/
bez napinki
JuVeniaA!!!
JuVeniaA!!!
-
- Zaprawiony W Bojach
To ty nie rozumiesz! Okazywanie ludziom szacunku to między innymi mówienie prawdy. Jeśli ktoś zachowuje się jak idiota to należy mu o tym powiedzieć, właśnie z szacunku do niego. Jak ktoś jest mądry to posłucha i przestanie. Jak głupi...Klimek pisze:
Co do jury - jak najbardziej uzasadnione.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Łatwo przez forum,gorzej prosto w twarz,spróbuj powiedzieć politykowi któremu jesteś przeciwny że jego tok rozumowania jest idiotyczny co jego samego czyni idiotą,przecież robisz do z szacunku do niego.
Z racji tego że w demokracji ludzie są równi, nie powinno być problemu
Myślę że admin może usunąć nasze posty,to nie to forum,za dużo tutaj OT
Ja ze swojej strony przepraszam za zaśmiecanie tematu.
Z racji tego że w demokracji ludzie są równi, nie powinno być problemu
Myślę że admin może usunąć nasze posty,to nie to forum,za dużo tutaj OT
Ja ze swojej strony przepraszam za zaśmiecanie tematu.
JuVeniaA!!!
JuVeniaA!!!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Przeniosłem waszą dyskusję do tego wątku, żeby nie zaśmiecać wątku z głosowaniem.
Ale swoją drogą jumper zachowujesz się jak niektórzy politycy - jeśli coś Ci się nie podoba mimo, że demokratycznie wybrane to tym gorzej dla demokracji.
Nie przekonuję nikogo do filmu pierwszego ale używanie wobec niego takich niemerytorycznych ocen jak "żenada" nie przystoi ludziom w naszym (moim i Jumpera 42-43 lata) wieku i uwagi od znacznie podejrzewam młodszego Klimka powodują, że trochę się za Ciebie Jumper wstydzę.
Ale - w kwestii jury i werdyktu - pozwolę sobie zabrać głos, żeby wyjaśnić czym podyktowana była taka decyzja (o nieprzyznaniu nagrody jury).
Chciałbym tylko żeby każdy Twórca potraktował to jako merytoryczną krytykę a nie jakieś "dowalanie mu" - bo oczywiście chwała wam za to, że w ogóle zdecydowaliście się na pokazanie swoich prac. Ale skoro się pracę pokazuje - to musicie być gotowi na zdania krytyczne.
Celem filmu miało być dotarcie do młodego odbiorcy z przekazem, że bieganie może być fajne. Fajne nie z punktu widzenia 50 latka ale 20 latka, więc trzeba było wejść w skórę 20 latka i pokazać mu coś co zachęci go do biegania zamiast picia piwa czy grania w karty lub nawet jazdy na quadach.
Ale - film - to film, czyli ruchomy, żywy obraz, z jakąś historią, z ewentualnym wykorzystaniem stałych obrazów mających coś zobrazować.
Otóż.
Film 3 - praktycznie prezentacja powerpointowa na poziomie zadania domowego w szkole podstawowej - najmniej kreatywna.
Film 2 - przebitki z jakiejś własnej historii trzech kolegów w jakimś starcie - jakaś kreacja ale mało ciekawe.
Film 4 - z tym filmem mam pewien problem bo nie do końca rozumiem przesłanie. Film pokazuje inne dyscypliny, które z punktu widzenia młodego człowieka są zdecydowanie fajniejsze niż bieganie - szybki slalom na rolkach, rowerowy downhill, kajaki i korki może mniej . Ale na tle dwóch pierwszych pokazane dalej człapanie wydaje się być niezwykle nudną czynnością a nie taki mieliśmy otrzymać przekaz. Więc jeśli to miał być żart z biegania - to nie chcieliśmy z biegania żartować. Jeśli nie żart - to zupełnie nie trafione zestawienia, działające na niekorzyść biegania.
Film 1 - jedyne naprawdę kreatywne podejście do tematu - kontrowersyjne - ale widać, że ktoś się zastanowił co i jak nakręcić czy napisać (w przeciwieństwie do choćby Filmu3 gdzie nic nie jest przez autora nakręcone), żeby do pewnej koncepcji, idei, wymyślić jakiś przekaz, który w głowie jakiejś grupy odbiorców spowoduje zainteresowanie. Ale nawet Film1 spowoduje wg mnie co najwyżej zainteresowanie samym filmem, tym że jest śmieszny, kontrowersyjny, a nie bieganiem, nie zachęci nikogo do biegania raczej je ośmieszając czyli znowu nie osiągamy zamierzonego efektu.
Z tego powodu Jury zdecydowało o nie przyznaniu nagrody Jury.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nagroda była prawdopodobnie zbyt mało atrakcyjna (jeden komplet bez względu na to ilu było twórców) bo aż trudno mi sobie wyobrazić, żeby nie znalazło się kilka osób które nie byłyby w stanie nakręcić fajnego filmu który jest EX i który trafia z przesłaniem.
Ale swoją drogą jumper zachowujesz się jak niektórzy politycy - jeśli coś Ci się nie podoba mimo, że demokratycznie wybrane to tym gorzej dla demokracji.
Nie przekonuję nikogo do filmu pierwszego ale używanie wobec niego takich niemerytorycznych ocen jak "żenada" nie przystoi ludziom w naszym (moim i Jumpera 42-43 lata) wieku i uwagi od znacznie podejrzewam młodszego Klimka powodują, że trochę się za Ciebie Jumper wstydzę.
Ale - w kwestii jury i werdyktu - pozwolę sobie zabrać głos, żeby wyjaśnić czym podyktowana była taka decyzja (o nieprzyznaniu nagrody jury).
Chciałbym tylko żeby każdy Twórca potraktował to jako merytoryczną krytykę a nie jakieś "dowalanie mu" - bo oczywiście chwała wam za to, że w ogóle zdecydowaliście się na pokazanie swoich prac. Ale skoro się pracę pokazuje - to musicie być gotowi na zdania krytyczne.
Celem filmu miało być dotarcie do młodego odbiorcy z przekazem, że bieganie może być fajne. Fajne nie z punktu widzenia 50 latka ale 20 latka, więc trzeba było wejść w skórę 20 latka i pokazać mu coś co zachęci go do biegania zamiast picia piwa czy grania w karty lub nawet jazdy na quadach.
Ale - film - to film, czyli ruchomy, żywy obraz, z jakąś historią, z ewentualnym wykorzystaniem stałych obrazów mających coś zobrazować.
Otóż.
Film 3 - praktycznie prezentacja powerpointowa na poziomie zadania domowego w szkole podstawowej - najmniej kreatywna.
Film 2 - przebitki z jakiejś własnej historii trzech kolegów w jakimś starcie - jakaś kreacja ale mało ciekawe.
Film 4 - z tym filmem mam pewien problem bo nie do końca rozumiem przesłanie. Film pokazuje inne dyscypliny, które z punktu widzenia młodego człowieka są zdecydowanie fajniejsze niż bieganie - szybki slalom na rolkach, rowerowy downhill, kajaki i korki może mniej . Ale na tle dwóch pierwszych pokazane dalej człapanie wydaje się być niezwykle nudną czynnością a nie taki mieliśmy otrzymać przekaz. Więc jeśli to miał być żart z biegania - to nie chcieliśmy z biegania żartować. Jeśli nie żart - to zupełnie nie trafione zestawienia, działające na niekorzyść biegania.
Film 1 - jedyne naprawdę kreatywne podejście do tematu - kontrowersyjne - ale widać, że ktoś się zastanowił co i jak nakręcić czy napisać (w przeciwieństwie do choćby Filmu3 gdzie nic nie jest przez autora nakręcone), żeby do pewnej koncepcji, idei, wymyślić jakiś przekaz, który w głowie jakiejś grupy odbiorców spowoduje zainteresowanie. Ale nawet Film1 spowoduje wg mnie co najwyżej zainteresowanie samym filmem, tym że jest śmieszny, kontrowersyjny, a nie bieganiem, nie zachęci nikogo do biegania raczej je ośmieszając czyli znowu nie osiągamy zamierzonego efektu.
Z tego powodu Jury zdecydowało o nie przyznaniu nagrody Jury.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nagroda była prawdopodobnie zbyt mało atrakcyjna (jeden komplet bez względu na to ilu było twórców) bo aż trudno mi sobie wyobrazić, żeby nie znalazło się kilka osób które nie byłyby w stanie nakręcić fajnego filmu który jest EX i który trafia z przesłaniem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Zgadzam się prawie w całości z komentarzem Adama.
Filmy przedkładane do tego rodzaju konkursu muszą spełniać swoje zadanie a moim zdaniem żaden z filmików tego warunku nie spełnia.
Co do opinii jumpera, jestem zażenowany sposobem w jaki przedstawia on swoje zdanie, używając słów "żenada", dupokracja", implicite zawarta opinia, że ktoś jest "głupi", że jest "idiotą", nawiązania do parady równości...
Bardzo mocne słowa dla których użycia wg mnie nie ma uzasadnienia oraz bezsensowne porównania.
Wstyd.
Filmy przedkładane do tego rodzaju konkursu muszą spełniać swoje zadanie a moim zdaniem żaden z filmików tego warunku nie spełnia.
Co do opinii jumpera, jestem zażenowany sposobem w jaki przedstawia on swoje zdanie, używając słów "żenada", dupokracja", implicite zawarta opinia, że ktoś jest "głupi", że jest "idiotą", nawiązania do parady równości...
Bardzo mocne słowa dla których użycia wg mnie nie ma uzasadnienia oraz bezsensowne porównania.
Wstyd.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak najbardziej jest uzasadnienie dla takich słów, czy to się komuś podoba czy nie! Nie chodzi przecież tylko o film. Ten człowiek biega tak w niektórych biegach masowych. Spotkałem go na Maniackiej Dziesiątce w 2009 Jak mnie wyprzedził i zobaczyłem wrzynającą się taśmę w goły, owłosiony tyłek to zrobiło mi się niedobrze . Pierwsze to pomyślałem, że to jakiś biegający gej manifestuje swoją orientację. Jak was coś takiego motywuje do biegania i głosujeci na ten film to, albo macie coś nie pokolei z głową, albo robicie to po prostu z przekory bo ktoś spróbował skrytykować wasze typy?! Ktoś powie - dyskryminacja, brak tolerancji! Nie, w żadnej mierze. To zwykła obrona przed głupotą, dla której ja tolerancji nie mam! wstydem jest nie to, że padły takie słowa a to, że głupotę promuje się na tak zacnym portalu. To jest dopiero WSTYD!Qba Krause pisze:Zgadzam się prawie w całości z komentarzem Adama.
Wstyd.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
To masz w końcu tą tolerancję czy nie?jumper pisze:Ktoś powie - dyskryminacja, brak tolerancji! Nie, w żadnej mierze. To zwykła obrona przed głupotą, dla której ja tolerancji nie mam! wstydem jest nie to, że padły takie słowa a to, że głupotę promuje się na tak zacnym portalu. To jest dopiero WSTYD!
Nie masz jumper tolerancji dla wielu poglądów, które są różne niż Twój, od razu obdarzasz je mocnymi, obraźliwymi słowami.
Swoją drogą ciekawy jestem co byś zrobił, gdyby Ci kiedyś syn powiedział, że jest gejem?