Puchar Polski
- gawel
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Proponuje raczej przyznawać 1 pkt za udział. Jeśli hodzi o dużyny które skończyły ale zostały jakoś sklasyfikowane to sprawa jest zawsze mocno dyskusyjna.
[url]http://www.napieraj.pl[/url]
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
W kwestii formalnej - Wiesiu, jaka jest różnica pomiędzy "sklasyfikowaniem" a "ukończeniem"? Czy wystarczy wystartować i zaliczyć pierwszy punkt? Ja osobiscie uważam, że punktować powinny tylko te zespoły, które ukończą.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Sam start to nie, ale np. pokonanie połowy długości trasy powoduje sklasyfikowanie i połowę punktów pozostałe drużyny, które wystartowały i nie dotarły do półmetka 1 pk za start.
WiechoR
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Ukończenie zawodów to kryterium jasne i czytelne. Połowa? a czemu nie 2/3 albo 1/3? (a - i jeszcze - w linii prostej? nie? według którego wariantu?) - i możemy tak się przekomarzać do wiosny
Ułamkowa punktacja ewentualnie dla zespołów kończących w niepełnym składzie.
Ułamkowa punktacja ewentualnie dla zespołów kończących w niepełnym składzie.
k
k
-
- Rozgrzewający Się
Zgadzan sie z Krzychem, uwazam że klasyfikowane powinny być zespoły, które w komplecie zalicza wszystkie PK i w komplecie dotrą do mety, czyli w skrócie Ci, których nikt nie zdyskwalfikuje. Pozostali nie powinni dostać nawet ułamku punktu, bo niby jakim prawem ma dostac je dostać zespół, który dotarł na mete np. niekompletny, lub kompletny ale nie zaliczył jakiegoś PK?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Do Gawła wysłałem wyniki i punkty za Bielika według zasady tylko dla tych co ukończyli. Proponowałem połowę punktów dla tych co pokonają połowę trasy całym zespołem. Premiowanie nikompletnych drużyn to jest jeszcze gorsze rozwiązanie. Trudność rajdów przygodowych polega właśnie w zgraniu się całej drużyny. Zobaczymy co wyliczy Gaweł i jak to będzie wyglądało.
WiechoR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
OK, tak też zrobiłem i wysłałem punkty za Bielika dla Gawła uwzględniając tylko drużyny, które ukończyły rajd w pełnym składzie i całą trasę.
WiechoR
-
- Wyga
Nadal jednak nie wiemy, ileż to mianowicie punktów powinno się przyznawać za zwycięstwo - na przykład - w Rajdzie Orła Bielika. Z całym szacunkiem dla organizatorów i zawodników, trochę bardziej trzeba było się spocić na Salomonie. Kryterium kilometrowe jest OK, tylko jeśli za zwycięstwo w Salomonie decydujemy się przyznawać 100 punktów, to ile za Bielika? 50, 45, 30? Sprężmy się w tej kwestii i wszystko będzie już jasne.
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
??? Za zwycięstwo w Orle Bieliku (dystans 175,5 km) wychodzi punktów 75 - tako rzecze projekt regulaminu (punktacja dla imprez klasy B, czyli 150-250 km)...
k
k
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Witam!
Alez sie porobilo! Milo mi, ze wizja PP, ktora wymyslilem dawno, dawno temu spotkala sie z tak duzym zainteresowaniem.
A do rzeczy.
1. Organizatorzy - poza Wieskiem (Orzel Bielik) zaden inny nie odezwal sie w sprawie PP.
2. Formalizacja - nie chce, aby idea PP - Pucharu Polski z prawdziwego zdarzenia, a nie "podworkowej" ligi - stala sie banalna.
3. PP, to nie tylko "skrzykniecie" sie organizatorow. To ma byc dla calego srodowiska. Jesli nie poprowadzimy sensownych dzialan promocyjnych w czasie rosnacej popularnosci rajdow w Polsce, to pozniej bedzie jeszcze gorzej.
Ale jesli presja jest silna - OK, mozemy zaczac mniej spektakularnie (bez famfarow, nagrod itp.).
Slowo sie rzeklo - skoro mialem pomysl moge go urealnic. KOMPAS bedzie prowadzil punktacje (chetnie wspolpracujac z Igorem), i ufundujemy puchary dla zwyciezcow. Liczymy tez na wspolprace z Wieskiem.
A pozostali organizatorzy... Coz, bedziemy czekac, czy wola spijac smietanke (kto wszak bedzie promowal za nich ich rajdy), czy wykarza choc wole wspoldzialania.
Pozdrawiam
Pawel
Alez sie porobilo! Milo mi, ze wizja PP, ktora wymyslilem dawno, dawno temu spotkala sie z tak duzym zainteresowaniem.
A do rzeczy.
1. Organizatorzy - poza Wieskiem (Orzel Bielik) zaden inny nie odezwal sie w sprawie PP.
2. Formalizacja - nie chce, aby idea PP - Pucharu Polski z prawdziwego zdarzenia, a nie "podworkowej" ligi - stala sie banalna.
3. PP, to nie tylko "skrzykniecie" sie organizatorow. To ma byc dla calego srodowiska. Jesli nie poprowadzimy sensownych dzialan promocyjnych w czasie rosnacej popularnosci rajdow w Polsce, to pozniej bedzie jeszcze gorzej.
Ale jesli presja jest silna - OK, mozemy zaczac mniej spektakularnie (bez famfarow, nagrod itp.).
Slowo sie rzeklo - skoro mialem pomysl moge go urealnic. KOMPAS bedzie prowadzil punktacje (chetnie wspolpracujac z Igorem), i ufundujemy puchary dla zwyciezcow. Liczymy tez na wspolprace z Wieskiem.
A pozostali organizatorzy... Coz, bedziemy czekac, czy wola spijac smietanke (kto wszak bedzie promowal za nich ich rajdy), czy wykarza choc wole wspoldzialania.
Pozdrawiam
Pawel
----------
Paweł
Paweł
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja tak to zrozumiałem jak Krzycho, za Bielika w klasie B 75 punktów za zwycięstwo. Nikt nie ma wątpliwości, że AT 2002 to był super trudny rajd i może należy przyznać tym, którzy ukończyli dodatkowe 50, 75 czy 100 punktów. Jeżeli ktoś tak uważa niech napisze. Ja przyznałem punkty według tabelki. Osobiście uważam, że za ukończenie AT 2002 należy się dodatkowa premia punktowa. Co na to Pawle, Gawle, Igorze i inni zainteresowani?
WiechoR
-
- Rozgrzewający Się
Cześć chłopaki, coraz bardziej mi sie to podoba, klasa A, klasa B. klasa C, klasa HGW, itd. Ale kto policzy te klasy? I jak? Szczerze? Do dupy. Howg, tak mysle. Po pierwsze, wiekszośc imprez jest dla podwójnych Teamów, i na tym bazujemy. Określamy zasady, np. dystans 200 km. pieszo, rowerem, drezyną, koniem, lub jakoś tak, wbijamy to taski, tak kilka aby było, a punktujemy tych co sie zmieścili w limicie, byli na wszystkich PK, skończyli w czasie, razem, bo potem nie chce mi sie czytać opowieści o tym jak było fajnie, choć nas nie sklasyfikowano i jaki jestem wielki. Punktacja wydaje sie byc oczywista, punkty dla tych co są sklasyfikowani i do przodu, pojawia się temat ilosci punktów, ja sie upieram przy punktacji z zawodów wspinaczkowych, to naprawde działa, zwłaszcza w punktach pucharowych. A na Salomonie punkty razy dwa. dla tych co skonczą i sklasywikowani oczywiście. Tak mi się wydaje. Acha, punkty nie do nazw Teamów, tylko do nazwisk ludzi, pozdro Czacha.
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Co do Salomona, zgodzę się, że to zdecydowanie najbardziej wymagający rajd. Ale tak naprawdę to już mamy coś w rodzaju dodatkowej premii. Zwróćcie uwagę, że jest to jedyny rajd dla teamów czteroosobowych i dlatego można tu uzbierać więcej punktów - cztery osoby (a nie dwie!) zgarną 100, cztery - 80 itd...
k
k
- gawel
- Wyga
- Kontakt:
Krzycho opracował już testowo wyniki za 2002 rok, są do obejrzenia na www.napieraj.pl
Mamy już podstawy do dalszej dyskusji!
Mamy już podstawy do dalszej dyskusji!
[url]http://www.napieraj.pl[/url]