Komentarz do artykułu Ostatni trening tempowy Renaty Pliś przed wylotem na Mistrzostwa Świata

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak zwykle bardzo ciekawy materiał :). Szczególnie w kontekście zbliżających się mistrzostw.

Adam, mam pytanie. Dlaczego publikujecie filmiki jako "Unlisted" na YouTube ;)? Nie pojawiają się mi przez to w subskrybcjach :P...
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fredzio,
brakuje trochę nagrań w zwolnionym tempie z czoła. W szóstej minucie jest fragment od tyłu lecz z biegu na łuku. Najlepiej byłoby na prostej i od przodu, czyli z kamerką na bagażniku. Takie ustawienia kamery pokazują najwięcej. Natomiast ujęcia ze strzałki są efektowna i łatwo je robić, ale mniej wnoszą do oceny ruchu.
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja pierniczę, ale ona pięknie biega. Nie pamiętam z ostatnich kilkunastu lat nikogo z taką techniką!
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na te długie nogi łapią się wszyscy. Zwłaszcza Babiarz z Jóźwikiem. Nie mieści im się w głowie, że z tak pięknym stylem i baletowym krokiem w parze nie idzie szybkość.
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yacool, Ty patrzysz jak trener. Ja akurat na Renatę patrzę trochę inaczej ;)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dlatego między innymi pisałem Fredziowi, żeby nakręcał też w innych płaszczyznach. Każdy miałby wtedy swój ulubiony punkt widzenia.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Fajne , interesujące, pozytyw dla Redakcji - znowu.

Biega b. ładnie, ale w mojej ocenie Joanna Jóźwik ładniej. To znaczy - mi się podoba bardziej ( jej bieganie :oczko: rzecz jasna ).

Z uwag technicznych - nie zawsze słychać co mówi, np. jak idzie się napić, odwraca, i tak dalej. Nie wiem, czy można jakoś to poprawić w następnych odcinkach...?

Zauważam też taką prawidłowość - wszystkie dotąd filmowane i przepytywane zawodniczki sprawiają wrażenie bardzo sympatycznych osób :taktak:

czyżby prawdą było wszystko o tych endorfinach u biegaczy?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może gdyby zamiast sympatycznego Pana Redaktora, dostały na twarz wścibską i wtykającą wszędzie swój mikrofon Panią Redaktor, to byłaby bardziej jadowita aura.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ha, być może... albo nawet nie byłoby żadnej aury, bo nie byłoby żadnego wywiadu - " nie chce mi się z wami gadać" :hahaha:
kubawisniewski1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Warto zaznaczyć, że biorąc pod uwagę życiówki, Renata jest wystarczająco szybka (2.00 na 800 i 2.37 na 1000 m), po prostu rzadko startuje i przygotowuje się do krótszych dystansów, by tam szlifować swoje życiówki. Tak czy siak dla mnie jej najbardziej zaj... życiówką jest 8.39 na 3000 m.

Cholera edytowałem, bo wyszedł mi komentarz nie na luzie. :oczko:
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trochę muzyka mi przeszkadzała. Za głośno nieco.
Tak patrzę na plan Polaków, to pierwsze interesujące dla mnie biegi są w sobotę po 4. Kto ma wtyki, to niech załatwi u Chińczyków przesunięcie planu o 3 godziny. O 7 wstaję, to wtedy bym obejrzał.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jacek, musisz pamietać, że ja to filmowanie musze tak robic, żeby nie zepsuć zawodnikowi treningu, wiec mając to zawsze z tylu głowy robię to co uważam, że w danym momencie moge.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Yacool, możesz trochę to zwolnic na klatki? Mi się wydaje ze ona kuleje i prawa nogę podnosi wyżej. Może być kontuzja, która ukrywa albo zniekształciła przy starej kontuzji.

Tez mi się nie podoba, ze tak opuszcza te palce i stara się przez to wydłużyć krok. Biega szybko ale nie najładniej. Widać przy truchtaniu bardzo wyraźnie ten błąd w technice.

Ale teraz już bym nic nie zmieniał, tylko po sezonie. (Więcej sprintów)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mogę, ale podaj konkretny fragment.
Ja z kolei korzystając z okazji poprosiłbym w oryginale ten fragment od 6:00 do 6:20, bo pewnie nagrany jest z większą częstotliwością, czyli można z niego wyciągnąć dobre sloł mołszyn.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ