Trening na 800m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Nowabiegaczka97
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jestem początkująca. Nie biegałam w ogóle. Jedynie w zawodach biorę udział. Zajęłam 2 miejsce bez przygotowania i chcę zacząć ćwiczyć konkretnie na 800m. Jak mogłabym ćwiczyć, aby się do tego przygotować?
PKO
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

uważaj na rady mojego przedmówcy, której udzielił nie wiedząc o Tobie nic poza wiekiem..

jakieś inne sporty uprawialas kiedys ?
może nadal uprawiasz ?
jaki mialas czas w tym biegu ?
nie byl to bieg na dwie osoby ? :bum:
no i kobiety o wagę pytać nie wypada, wiec określ, czy wszystko jest z nią ok ;)
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

97hmm jeżeli mieszkasz w wiekszej miejscowosci albo blisko to pójdz do klubu LA albo postaraj się o kontakt z trenerem w celu planu,lepsze to niż doradzanie przez internet tak mi się wydaje a co do samego 800m to ja nie pomogę może ktoś inny ale podsunąłem inny pomysł Pozdrawiam
Nowabiegaczka97
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie, nie był to bieg na 2 osoby. Brało w nim udział 40 dziewczyn. Jeśli chodzi o czas to nie wiem. Czy to jest naprawdę tak istotne? Nie możecie mi po prostu powiedzieć ile powinnam biegać, aby wypracować sobie lepszą kondycję na te 800m?? Zaczynam biegać, nie mam jakiegoś superczasu.... po prostu chcę zacząć trenować nie wiem ile mam biegać jakie długości? Czy naprawdę nikt nie może mi udzielić rady bez podania czasu jaki osiągnęłam na 800m - biegłam pierwszy raz luuudzie...
Nowabiegaczka97
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co do pytania czy uprawiam inne sporty to; koszykówka, piłka nożna i siatkówka kilka razy w tygodniu mam treningi w szkole.
Awatar użytkownika
toxic
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przestań się frustrować, pytanie o czas nie jest pytaniem żeby zaspokoić ciekawość. Prosisz o rady i jak ktoś chce Ci pomóc to mało brakuje żebyś się obraziła i przytupnęła nogą. Żeby ustalić trening, to na podstawie twojego wyniku z zawodów należy ustalić tempa treningowe. Żeby był postęp w miarę sensowny nie wystarczy sobie wyjść i truchtać 5 razy w tygodniu. 800m to bardzo szybki bieg. Może Rolli się odezwie bo to jego ulubiony dystans chociaż i tak uważam, że najlepszym wyjściem byłoby ogarnięcie sobie jakiegoś klubu albo trenera.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

Nowabiegaczka97 pisze:Nie możecie mi po prostu powiedzieć ile powinnam biegać, aby wypracować sobie lepszą kondycję na te 800m?? Zaczynam biegać, nie mam jakiegoś superczasu.... po prostu chcę zacząć trenować nie wiem ile mam biegać jakie długości? Czy naprawdę nikt nie może mi udzielić rady bez podania czasu jaki osiągnęłam na 800m - biegłam pierwszy raz luuudzie...

możemy, tylko koleżanko droga nikt Ci w ciemno nie doradzi. Trzeba coś o Tobie wiedzieć. Poza tym o co Ci chodzi z tym czasem ? pytanie jedno z pośród wielu, a się czepnelas.. nie znasz to nie, trudno.

800m to nie jest sprawa "kondycji". Trzeba być szybkim i wytrzymałym. Wszystko trzeba trenować. W przypadku Twojego dystansu wcale nie jest to takie łatwe.

Na razie biegaj sobie od czasu do czasu na wyczucie, jak czujesz, ze ciężko to do domku. Czasami pobiegnij sobie te 500m szybciej, powtórz to w paru seriach, czasami coś krótszego tez szybko tak dla szybkości.

aaa w sumie, cala masa informacji jest na forum, nawet na drugiej czy juz trzeciej stronie w tym dziale, jest temat na kilkadziesiąt stron na temat biegania tego typu dystansów.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

viewtopic.php?f=12&t=31883

tu masz 26 stron czytania ;)
tylko nie chce widzić pod swoim wątkiem, że 1000m to nie 800m - treningi wykonuje się takie same.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ