Cześć. Chciałbym się Was poradzić, ponieważ mam 15 lat, i u mnie z kondycją jest dość słabo (1000m w 4:01 min i 400m w 1:09 min ) .
Czy jak zacznę biegać dzień w dzień po 30-40 min, to czy moja kondycja powiedzmy w miesiąc się polepszy? Czy wyniki bedą lepsze?
Okej, dzięki. Mówiła mi też to pani od W-F'u, ale jak zobaczyłem te wszystkie treningi na necie, to zwątpiłem trochę. Mam nadzieje, że nie pójdzie to na marne. I jeszcze jedno, lepiej biegać co dzień, czy 4-5 dni w tyg?
4-5 razy na pewno będzie lepiej niż codziennie
4 razy będzie NA PEWNO lepiej niż codziennie. Im bardziej osoba początkująca, tym bardziej pomaga zwyczajne bieganie, bez żadnego planu i tym bardziej trzeba uważać na przetrenowanie, czyli zbyt częste treningi. Pamiętaj, żeby Twoje treningi były stosunkowo luźne, czyli żebyś był w stanie w trakcie biegu rozmawiać. Maksymalnie jeden trening w tygodniu może być mocniejszy, ale to dopiero po dwóch-trzech tygodniach biegania.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Ok, zrobię tak od następnego tygodnia, bo teraz biegam od środy, dzisiaj pobiegałem i zamierzam teraz do niedzieli biegać. Później zrobię tak, jak mówisz. A czy sam tak biegałeś, lub ktoś z tego forum tak biegał ? Dało to coś ?