Cwiczenia na zmiejszenie obwodu uda

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
magnetic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam jak w temacie możecie polecic jakies dobre cwiczenia na spalenie tkanki tłuszczowej na udach? Słyszalem ze rowerek jest dobry albo nożyce..Przez to bieganie strasznie rozwineły mi się mieśnie ud.. Biegam 3x w tyg po 1h i po bieganiu mógłbym powiedzmy 15min robić uda??
PKO
Awatar użytkownika
adampl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie można spalić tkanki tłuszczowej miejscowo. Organizm spala tłuszcz równomiernie z całego ciała, a rejony gdzie masz więcej tłuszczu zawsze będą bardziej otłuszczone niż pozostałe. Ćwiczenia mogą wzmocnić konkretne partie mięśni oraz sprawić, że będą one wyglądały lepiej, skóra się bardziej napnie, a tłuszcz będzie bardziej zbity bliżej mięśni.

Jeżeli chcesz spalić tkankę tłuszczową to stosuj dietę. Za pomocą ćwiczeń również możesz spalać tkankę tłuszczową ale wtedy musi to być długotrwały wysiłek ponad 40 minut np. rower, aeroby, bieg. Jednak podstawą zawsze powinna być dieta, a właściwie zmiana nawyków żywieniowych. Spalając tłuszcz za pomocą ćwiczeń pozbędziemy się go tylko na czas gdy trenujemy, zaniechanie ćwiczeń powoduje stopniowy powrót poprzedniej wagi.
magnetic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

adampl, stosuje diete jestem na redukcji po silowni..
Awatar użytkownika
adampl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ok, jaka to jest dokładnie dieta? Ile jesz dziennie węgli, tłuszczu, białka i kalorii? Czy w dni nietreningowe jesz mniej? Czy są jakieś efekty na wadze albo w rozmiarze?
magnetic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dieta ŻP + ograniczone węgle ok. 2000kcal. W dni nt. jeszcze mniej. Efekty są w rozmiarze ale nie tam gdzie trzeba :bum:
magnetic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyt. udo rośnie zamiast spadać i jakies cwiczenia mi trzeba dodatkowe po bieganiu :niewiem:
Awatar użytkownika
adampl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

magnetic pisze:Czyt. udo rośnie zamiast spadać i jakies cwiczenia mi trzeba dodatkowe po bieganiu :niewiem:
Niestety, tak jak pisałem nie da się schudnąć miejscowo. Poza tym bieganie jak sam zauważyłeś sprawiło, że obwód uda się zwiększył i kolejne ćwiczenia nic nie pomogą, wręcz przeciwnie.

Podałeś bardzo mało szczegółów na temat swojej diety i jej efektów. Ciężko cokolwiek doradzić. Podejrzewam, że po prostu jesz nadal za dużo, szczególnie węglowodanów. Przytnij węglowodany o 10% oraz kcal o 10%. Zacznij w dni nietreningowe jeździć rowerem, ćwiczyć aeroby lub zwyczajną gimnastykę.

U mnie dieta połączona z bieganiem sprawiła, że obwód uda zmniejszył się o 3cm w pierwszym tygodniu, do tego ubył 1cm w talii, biodrach oraz klatce piersiowej. Obwód łydki oraz waga bez zmian.
magnetic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmm a z jaką czestotliwościa biegałeś?? Może biegajać 4-5 razy w tyg będą lepsze efekty?
Awatar użytkownika
adampl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mierzyłem się w piątek, a biegałem w sobotę, niedzielę, wtorek, środę i czwartek, więc 5 razy, do tego w poniedziałek, środę i piątek machałem hantlami. Z tym, że ja dopiero zaczynam biegać i nie wiem jak to będzie w kolejnych tygodniach. Natomiast dietę stosuję od kilku miesięcy i na razie zgubiłem około 16 kg.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 14:05 przez adampl, łącznie zmieniany 1 raz.
magnetic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Spoko sproboje pobiec 4-5 razy w tym tyg i zobacze efekty :)
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ejże, z jednej strony chcesz spalić tłuszcz, z drugiej - piszesz, że urosły Ci mięśnie ud. To jak w końcu, chcesz spalić tłuszcz, bo urosły Ci mięśnie ud?
Na marginesie, podstawą odchudzania zawsze musi być sport, aktywność fizyczna, nie dieta. No chyba, że przez dietę rozumiemy wyeliminowanie niezdrowych produktów, słodyczy itp. - wtedy ona też jest szalenie ważna.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Ja mam ten sam problem z udami, zaczynając przygodę z bieganiem w październiku miałem obwód 64 cm. Jednak u mnie właśnie bieganie przyczyniło się do zmniejszenia się uda. Teraz po niecałym pół roku biegania mam ok 61-62 cm. Oceniam to jako dość znaczny spadek i liczę, że jeszcze parę cm zgubię. Dlatego zdziwiłem się, że Tobie się zwiększył obwód. Tak z ciekawości ile masz cm i o ile Ci przybyło?
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Biegaj wolno i dlugo. Jak najmniej bialka w diecie.
magnetic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak najmniej białka czyli więcej węgli?? Na początku miałem 59 na udzie teraz 61, a wszystko inne łydka itp idzie normalnie w dół
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mniej białka, więcej węgli, więcej biegania - cudowny przepis jak pozbyć się mięśni i zastąpić je tłuszczem.. Ogarnijcie się zanim zaczniecie dawać takie rady.

Bylon - podstawą odchudzania jest odżywianie - aktywność fizyczna to może 10% sukcesu i wystarczy naprawdę symbolicznie się poruszać, nie trzeba się katować ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ