Sex a trening
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
piszcie jak wg Was sex wplywa na jakosc treningu i na start w zawodach.czy to bardzo koliguje z bieganiem mam na mysli wyczynowe bieganie startowanie regularne w sezonie, na MP itp.
run your way
www.sklepbiegacza.pl - polecam
- beata
- Ekspert/Trener
No wiesz, w trakcie (biegania) raczej trudno.sredniak pisze:czy to bardzo koliguje z bieganiem
-
- Zaprawiony W Bojach
Kolarze zawodowi podczas 3 tygodniowych wyścigów typu Tour de France czy giro de Italia w 90-95 % nie uprawiają sexu ( oczywiście nie licząc przypakdów onanizmu ) chodzi mi o maxymalne oszczędzanie energii. Dalej z tkaich ciekawych rzeczy jak wiemy gdy kolarz jest wformie to malęja mu bieałe parametry krwi odpwoiedzialne za ochorne organizmu przed infekcjami dlateog kolarze otwierają dzwini w hotelach łokciami gdyby ktoś kichnoł przy Lansie Amstrongu podczas Touru to by go chyba zabili. Kolarze w hotelach jedzą winda nie chodza po schodach by oszczędzić energie. Więc jka widać sexu zero w kolarstwie wieloetapowym.
Tompoz
Tompoz
Tompoz
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Są różne zdania.
W książce jednego fizjologa czytałem że wg niego dla mężczyzn działa źle a dla kobiet dobrze. Ale nie pamiętam czy to było poprate jakimiś naukowymi dowodami.
W książce jednego fizjologa czytałem że wg niego dla mężczyzn działa źle a dla kobiet dobrze. Ale nie pamiętam czy to było poprate jakimiś naukowymi dowodami.
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dlaczego trudno?beata pisze:No wiesz, w trakcie (biegania) raczej trudno.sredniak pisze:czy to bardzo koliguje z bieganiem
run your way
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
czytac to ja tez czytalem a chcialem zebyscie sie wypowiedzieli na podstawie wlasnych doswiadczen 

run your way
- dr_tayson
- Wyga
jak zamiast spac wylewa sie z siebie siódme poty, to dośc słaba regeneracja ;p Z tego punktu widzenia negatywnie... Ale za to wyższy wyjściowy poziom endorfin i psychiczna regeneracja ;p
Chociaż gdzieś czytałem ze czesty seks zmniejsza motywację do treningów ;p A czy bzdura czy nie ... kto wie ;>
Chociaż gdzieś czytałem ze czesty seks zmniejsza motywację do treningów ;p A czy bzdura czy nie ... kto wie ;>
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Z moich doświadczeń - przeszkadza. 

- Herflick
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W co?Herflick pisze:Z moich marnych doswiadczen... w bieganiuwynika ze zaraz "po" strasznie nie chce mi sie biegac :> ale jak juz sie wyciagne to jakos tak lzej na duszy i humor lepszy

- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
no wlasnie chcialem potwierdzeniaFREDZIO pisze:Z moich doświadczeń - przeszkadza.

run your way
- sredniak
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tomasz pisze:W co?Herflick pisze:Z moich marnych doswiadczen... w bieganiuwynika ze zaraz "po" strasznie nie chce mi sie biegac :> ale jak juz sie wyciagne to jakos tak lzej na duszy i humor lepszy

run your way
No w co się wciąga? W bieganie, czy w "to"?sredniak pisze:tomasz pisze:W co?Herflick pisze:Z moich marnych doswiadczen... w bieganiuwynika ze zaraz "po" strasznie nie chce mi sie biegac :> ale jak juz sie wyciagne to jakos tak lzej na duszy i humor lepszy