2000m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Roland8
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam a więc tak mam 14 lat 170cm wzrostu i waże 50kg trenuje 6 razy w tygodniu a do tego chodzę na siłkę 2-3 razy w tygodniu ale na niej staram się nie przesadzić.Mój wynik na 2000m to 6.20 . Biegam zazwyczaj 2 razy w tyg. zabawy biegowe 2-3 minutowe raz jakieś dwusetki jakieś długie wybiegania 1-2 w tyg od 9do 15km :nowiesz: nieraz tez robie skoczność a w okresie letnim tępówki typu raz 800m dwa razy 600m i raz 500m.Często na zawodach brakuje mi siły w nogach proszę o jakieś ćwiczenia na nogi dzięki którym przez zimę uda mi się wzmocnić ich siłe oraz o ewentualne uzupełnienia mojego treningu.Chce w przyszłym roku nabiegać coś około 6 min. a najlepiej zbić tą granice.
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W twoim wieku jest tylko jedna rada: idz do najblizszego klubu, znajdz trenera, ktory wezmie cie na warsztat. Trenujac sam, szybko nabierzesz zlych nawykow ruchowych, np. zle robiac cwiczenia. A brak sil w nogach na zawodach to skomplikowanie zagadnienie i niekoniecznie rozwiazuje sie je cwiczeniami.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ