Rozgrzewka na Polska Biega

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
airda

Nieprzeczytany post

tomasz pisze: A Jurek Skarżyński jest popularny bo się lansuje, już więcej na tym forum można się dowiedzieć niż z jego książek.
Hej, to juz ktorys post, w ktorym negujesz wklad J. Skarzynskiego w propagowanie biegania i informacji o bieganiu, a to chyba nie do konca w porzadku?
PKO
tomasz

Nieprzeczytany post

Nie neguję jego wkładu w propagowanie biegania. Napisałem tylko, że merytorycznie o wiele cenniejsze jest szanowne forum wraz ze stroną główną… niż jego książki. Jurek nie jest ceniony za jakość, tylko za sposób.
On jest szalenie medialny, komercyjny, jest żywa reklamą – to jest jego siłą przebicia.

Wyrażanie własnego zdania, jest jak najbardziej w porządku.
airda

Nieprzeczytany post

Eh, tomaszu, ales Ty madralinski (chodzi mi o wyrazanie wlasnego zdania) ;)

Semantyke zostawmy na boku (na razie ;)). Masz poblazliwy i protekcjonalny stosunek do tego co robi J. Skarzynski (nie zaprzeczaj), a Twoje wypowiedzi maja tym samym 'nie_do_konca' pozytywny wydzwiek. A jednak to Ty wlasnie powinienes wiedziec, iz swiat nie jest czarno-bialy a sugerowane przez Ciebie podzialy na 'dobre bieganie.pl' i 'kiepskiego Skarzynskiego' nie sa po prostu adekwatne do rzeczywistosci - pisze to z pelna pokora ;)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bebej pisze:nie lubię się cytować, ale pro publico bono
pozycja czapli w skłonie jest tak boska, że ona rekompensuje wszystkie błedy amatorskie i nie tylko amatorskie , bo zawodowcy tez robią błedy!!!
.
Bebej, tylko szydząc sobie z nauczania złych nawyków i utrwalania ich, nie działasz pro publico bono. Błędy ruchowe prowadzą do kontuzji, a jak coś boli to kończy się spontan i bieganie w ogóle.
Jeżeli chodzi o skip to świetnie się go robi gdy jest się już dobrze rozgrzanym. Ruchy są wówczas bardziej płynne, pewne i harmonijne. Ale gdy rozgrzewam się skipem to ten ruch jest inny, jakby wymuszony i spięty. Jak ktoś nie wierzy, to niech sobie to sprawdzi wstając rano z łóżka i skipując do WC zrobi to z tzw. pełnym zaangażowaniem...
Jeżeli więc czyta to jakiś początkujący, który rozgrzewa się skipem, to dobra rada: WPIERW SIĘ ROZGRZEJ.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:[...
eeeeeeeeeeeeeetam takie skipy jak Szkielet to zrobi każdy amator bez rozgrzewki ,z rozgrzewką, a nawet do wc. Powiem wiecej takich skipów nie jest wstanie wykonać żaden profesjonalista.
Zbyt powaznie podchodzicie do biegania. To jest hobby - ono nas ma bawic- to najwazniejsza funkcja biegania.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tak, ale przestaje bawić gdy zaczyna boleć. I co ty na to?
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:tak, ale przestaje bawić gdy zaczyna boleć. I co ty na to?
Zalezy co boli i dlaczego.? Zwykle boli tych co maja przerost ambicji - jesli ich boli z przetrenowania to jesat jedna prosta rada na głupote - odciąc bolace miejsce - trzeba pozbyc się bólu. :oczko:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

...przerost ambicji nie jest głównym powodem kontuzji. Szukaj dalej.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie musze nic szukać- załoz wątek o kontuzjach amatorów - tam to sie zacznie narzekanie - sukces gwarantowany - powód sukcesu tematu jeden - przerost ambicji i brak cierpliwosci - znam to z autopsji. :oczko:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bebej pisze:Nie musze nic szukać- załoz wątek o kontuzjach amatorów - tam to sie zacznie narzekanie - sukces gwarantowany - powód sukcesu tematu jeden - przerost ambicji i brak cierpliwosci - znam to z autopsji. :oczko:
+ brak rozsadu. A wszystko to spowodowane brakiem odpowiedniej wiedzy na temat treningu.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek pisze:[
+ brak rozsadu. A wszystko to spowodowane brakiem odpowiedniej wiedzy na temat treningu.
Brak rozsadku to brak 5 klepki, a nie wiedzy. Nie trzeba znac sie na treningu żeby podejrzewać u osoby z otyłoscia przeciazenia.
Nie trzeba znac sie na treningu aby podejrzewac u palaczy kłopoty z oddychaniem odczas wysiłku.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli nie chcesz szukać to nie chcesz wiedzieć. Hobby, jak sam piszesz o bieganiu, to jakieś zainteresowanie. Gdy zaczynam zbierać znaczki to początkowo jestem kolekcjonerem z przypadku, dłubiąc w kopercie nad parą z czajnika. Z czasem układam to w serie i klasery. Taka kolej rzeczy. Czy to jest już zbyt poważne i ambicjonalnie niezdrowe? Bezmyślne zbieranie znaczków w końcu nuży jak bezmyślne bieganie.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Jeżeli nie chcesz szukać to nie chcesz wiedzieć. .
A czego Ty ode mnie oczekujesz? Jasne, że szukam nieustannie. Ale propozycja ciuciubabki mnie nie intereeeuje - jak coś wiesz to mów.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczekuję szczerości, bez prześmiewania się.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Oczekuję szczerości, bez prześmiewania się.
No nie wiem czy dobrze mi doradzasz.
Zawsze byłem szczery, ale wiara sie blokuwała - teraz próbuje sie głupio usmiechać i wczuwać w problemy, nawet jak nie wiemy o co chodzi - zaraz, zaraz o czym my rozmawiamy, bo zgubiłem watek?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ