Danielsowski Kalkulator Yacoola
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Buddy rozumiem że sugeruje, że to Greiff, tak ?
- Buddy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:20
- Życiówka w maratonie: 2:47:38
Ja nie sugeruję - to jest BPS GreifaAdam Klein pisze:Buddy rozumiem że sugeruje, że to Greiff, tak ?

Tylko trochę lepiej zrobiony niż excel, który jest na stronie autora, bo uwzględnia ilość dni treningowych w tygodniu i tym samym jest inny przelicznik na prognozowany czas w maratonie.
Zapytałem, bo zdziwiło mnie to, że ten generator przygotował yacool, który IIRC uważał, że na pewnym poziomie nie da się zrobić tego planu, bo jest za mocny.
Raczej spodziewałem się jakiegoś danielsowkiego planu.
Sorki za off-top.
-
- Dyskutant
Tak juz pisalem to jest bps greif-a opisany na biegajznami.
No to ok moge to przepisac do js. Btw. podoba mi sie szczegolnie ta funkcja u gory gdzie wybierasz ilosc treningow w tygodniu i ilosc akcentow dobre to jest.
Kiedys napisalem taki komponencik na wlasne potrzeby dla bps-u Greifa wedlug opisu ze stroniki biegajznami. Moge to troche przerobic na szersze potrzeby i moznaby to wrzucic gdzies dla ludu tylko nie wiem czy Greif nie bedzie sie bulwersowal albo biegajznami...
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Buddy, ja wciąż uważam, że Greiff jest za mocny.
Gdy skończę kombajn z przypisanymi doń ograniczeniami Danielsa, to będzie można sobie podstawić własne prędkości i objętości i zestawić to z Greiffem. Na razie nie ma o czym gadać, bo jestem w szczerym polu.
Gdy skończę kombajn z przypisanymi doń ograniczeniami Danielsa, to będzie można sobie podstawić własne prędkości i objętości i zestawić to z Greiffem. Na razie nie ma o czym gadać, bo jestem w szczerym polu.
- Buddy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:20
- Życiówka w maratonie: 2:47:38
OK mkosm, nie widziałem Twojego poprzedniego posta.mkosm pisze:Tak juz pisalem to jest bps greif-a opisany na biegajznami.
No to ok moge to przepisac do js. Btw. podoba mi sie szczegolnie ta funkcja u gory gdzie wybierasz ilosc treningow w tygodniu i ilosc akcentow dobre to jest.
Kiedys napisalem taki komponencik na wlasne potrzeby dla bps-u Greifa wedlug opisu ze stroniki biegajznami. Moge to troche przerobic na szersze potrzeby i moznaby to wrzucic gdzies dla ludu tylko nie wiem czy Greif nie bedzie sie bulwersowal albo biegajznami...
Biegajznami się nie bulwersuje i sam tłumacz też nie

Podepnij jeszcze do tego generatora PDF i będzie super

yacool, pamiętam Twoje argumenty.
Podobne wysuwali inni szybcy biegacze, z którymi rozmawiałem. Ale to arbitralne stwierdzenie, nie poparte (chyba) doświadczeniami z realizacji tego planu. Może warto spróbować

sorki jeszcze raz za off-topa
-
- Dyskutant
Spoko. Podpiecie tam generatora PDFow jest zbyt pracochlonne i chyba zreszta nie konieczne poniewaz plan jest zapisywany na kompie uzytkownika ktory generuje ten plan, czyli jak wejdziesz jeszcze raz sobie na ta strone to bedziesz mial plan ktory ostatnio wygenerowales wiec co roznica otworzyc przegladarke a otworzyc acrobata?Buddy pisze: OK mkosm, nie widziałem Twojego poprzedniego posta.
Biegajznami się nie bulwersuje i sam tłumacz też nie
Podepnij jeszcze do tego generatora PDF i będzie super
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
yacool -kolegoooo 
jak tam postępy ? coś pchnąłeś sprawę do przodu?

jak tam postępy ? coś pchnąłeś sprawę do przodu?
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
popycham
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
uzbrajam się w cierpliwośćyacool pisze:popycham

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
przyda Ci się, bo roboty jest full. Już sam pomysł z opcją zmian - minuty na kilometry i odwrotnie - sprawił, że kombajn się zagotował. Na razie poradziłem sobie z problemem zbyt obszernego makra. Poprawiam intrefejs, żeby nie trzeba było używać lupy do szukania przycisków. Staram się właśnie eliminować przyciski na rzecz coś jakby interaktywnego tekstu. Tak jest bardziej intuicyjnie, za to w kodzie bardziej zagmatwanie ale tego właśnie chcę. Nie powtarzam już siedem razy tego samego makra z treningiem dla każdego dnia tylko jeden algorytm obsłuje wszystkie dni. Tak jest bardziej elegancko, zajmuje mniej miejsca i tylko ja mogę się w tym połapać. hahaha
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
na szczęście nie jestem w stanie sobie wybrazić ile to roboty -bo inaczej spaliłbym się ze wstydu z pytaniami -kiedy kolejne wersję
Pamiętaj, że piwo w piwnicy dla Ciebie, cierpliwie czeka

Pamiętaj, że piwo w piwnicy dla Ciebie, cierpliwie czeka

-
- Dyskutant
Tutaj http://www.regaly.grodzki.pl/yacool/index2.htm jest kalkulator dla treningow wg. Jacka Danielsa (a przynajmniej taka byla moja intencja - sry Jack jak cos pomieszalem
).
Jakby ktos tego uzywal i cos sie niezgadzalo to prosze o info.

Jakby ktos tego uzywal i cos sie niezgadzalo to prosze o info.
-
- Zaprawiony W Bojach
I jak panowie, słychać coś w tym temacie? Czy kalkulator umarł śmiercią naturalną?
Michał
10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie umarł. Zszedł nieco na dalszy plan z powodu innych zajęć. Po obozie z Gajdusem znajdę na to czas i ochotę, by zagłębić się znowu w programowe krzaki.