Czy ekonomiczne i ładne technicznie bieganie da sie zmierzyć

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kilka rzeczy ruszamy, trochę pomieszanych...

bebej - zupełnie się nie zgadzam, aż szkoda mi czasu argumentować, chciałem tylko zaznaczyć :)

blink - wydaje mi się, że w bieganiu, szczególnie amatorzy, zafiksowani sa na indywidualność, biegam jak chcę, dla siebie itd., tymczasem elementy treningu grupowego włącznie z naśladownictwem ruchu u zawodnika z lepszą techniką w wielu dyscyplinach są żelaznym elementem treningu, nie mają nic wspólnego ze ślepym nasladownictwem, nie upośledzają indywidualności i naturalnej dla każdego "wariacji".

adam - szanuję Twoje zdanie, i pozostaje tylko przyznać, że żadna strona nie przyzna racji drugiej, ponieważ założenia są diametralnie inne - dla Ciebie rytm to efekt, dla mnie przyczyna.

dont aks - przeczytaj spokojnie ten wątek ale jeszcze lepiej poznańskie biegam bo lubię.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

blink pisze:Czy to wszystko, nie idzie w kierunku... biegania synchronicznego?
Kwestia tylko w tym, czy w sposób (przez szkołę poznańską) kontrolowany.
Szkoła poznańska jest raczej bliska założenia własnego kościoła z naczelnym kapłanem yacoolem. A Adam zacznie niedługo inkwizycyjnie piętnować w każdym wątku ich herezje.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam tylko nadzieję, że to są żarty, bo w przeciwnym wypadku zaczyna się przeginka.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
tsk86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

yacool pisze:
Pokazywałeś mi kiedyś Jacek, że lepsza zawodniczka nie może powtórzyć jakichś ćwiczeń które łatwo robi słaba zawodniczka. No i co z tego?
...ano to, że pokazałem gdzie tkwi jeszcze potencjał rozwojowy lepszej zawodniczki.
Adam Klein pisze: Twoja zawodniczka robi jakieś ćwiczenie lepiej niż inna zawodniczka. No i co z tego? Jaki związek ma to ćwiczenie z szybszym bieganiem?
Mama mi zawsze mowila, ze przyklad nalezy brac z lepszych, a nie gorszych.
Moze gdyby slabsza zawodniczka wiecej biegala zamiast robic cwiczenia, nie byla by slabsza?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ALez oczywiście, tu nie chodziło jednak o to, żeby usprawiedliwiać słabsza zawodniczkę tym, że przecież robi świetnie ciwczenia, tylko żeby pokazac, że skoro słabsza zawodniczka ma wytrenowany jakiś element, a lepsza ogólnie zawodniczka w tym elemencie ustepuje, to jest to doskonałe pole do pracy i tu można szukać mozliwości poprawy wyników.

Oczywiście, ze należy brak przykład z lepszych, ponieważ do nich się "dociąga" :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
tsk86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy to prawda ze slabsza biegaczka lepiej gra na skrzypcach?

Gdyby biegala szybciej, to by grala jeszcze lepiej... ;-)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

redukcja do absurdu - ćwiczenia były jak rozumiem biegowe, sprawnościowe.

to tak jakby zakwestionować rozciągnięcie jako czynnik mający wpływ na jakośc kopnięć u karateki.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tym kościołem to świetny pomysł. Stawiam tylko jeden warunek: żadnego autorytarnego celibatu, bo to rodzi napięcia, a my przecież szukamy wyluzowania, prawda?
blink
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53

Nieprzeczytany post

Cały czas poruszacie się w kategoriach oceny, a nie dokonywania pomiarów „ładności”. A przecież tu nie chodzi o jej postrzeganie, czy też opisywanie. Chodzi o możliwość jej zmierzenia – tak jak w pytaniu otwarcia.
Lawirujecie. Z premedytacją unikacie dania precyzyjnej, i czytelnej, odpowiedzi na założone w temacie pytanie. Myślę, że dont-ask ma podobne, do mojego, wrażenia.

Mam rozumieć, że nowemu kościołowi (skoro już przy nim jesteśmy), przydałby się jakiś dogmat?
:hejhej:
Każdy pije według własnego pragnienia...

Obrazek
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra ... Kto z Was ruszył dupę żeby poskakać X-a w rytm murzyńskich bębnów? Chętnie wymieniłbym z Nim kilka uwag bo Ja Swoją ruszyłem.
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

tsk86 pisze:Czy to prawda ze slabsza biegaczka lepiej gra na skrzypcach?

Gdyby biegala szybciej, to by grala jeszcze lepiej... ;-)
Ale to sie kłóci znowu z Danielsem. Tutaj mówimy o rzeczy zgoła innej. Bo ta zawodniczka jest zapewne w grupie 4 jeżeli chodzi o bieganie ( słabo utalentowana i zmotywowana ??? ) ale za to może jest w grupie pierwszej jeśli chodzi o te nieszczesne skrzypce :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wg mnie ładne techniczne bieganie da sie zmierzyć jako stopień podobieństwa do pewnego intersubiektywnie ustalonego wzorca, będącego wypadkową biegania najlepszych zawodników, kalkulowane jako stopień zbieżności przykładu ze wzorem.

dla mnie małe znaczenie ma mierzalność tegoż piękna, ponieważ intuicyjnie dokonuję raczej trafnych ocen: verzbicas - pięknie, qba - brzydko :D

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:... A wy analizując trzeciorzędne cechy budujecie na tym całą szkołę. ...

... Mamy szybko biegać a nie specjalizować się w perfekcyjnym wykonywaniu etiopskich wygibasów - które może są dobre - ale dlaczego?. ...
Dlaczego Adam odrzucasz z miejsca tą szkołę nie próbując zrobić choć jednego "etiopskiego wygibasa" ? Nie lubisz etiopczyków? Nie lubisz wygibasów? Nie chcesz dopuścić że w rozumowaniu yacoola jest racja? Dlaczego nie spróbujesz? Co Ci zależy? Żonka puknie się w czoło jak zaczniesz wyczyniać wygibasy? Zabaw się.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jurek.
Ja nie mówię że nie robię wygibasów, robię dużo więcej różnych rzeczy. Niestety także za dużo mam pracy i za mało czasu na sport.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marudzisz.
ODPOWIEDZ