jak sie tlumaczyc jak policja zatrzyma?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: 3:28:00

Nieprzeczytany post

zozur pisze:Nawet bez smartfona lokalizację telefonu można namierzyć dzięki logowaniu do BTSów. I z tego służby już korzystają (wypadki, przestępstwa). Więc jak ktoś chce się ukryć lepiej telefon zostawić w domu ;-)
Wladze moga ci zrobić zdjecie i maja wszystkie twoje dane.
Nie dlugo taka aplikacja wyjdzie dla wszystkich.

Wysłane z mojego DUK-L09 .
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sprawdzanie lokalizacji, tego co oglądasz, z kim rozmawiasz itd. to jest rodzaj zewnętrznej inwigilacji. Myślę, że wirus będzie katalizatorem pobudzającym do prac na rzecz projektów w jeszcze większym stopniu kontrolujących jednostkę. Takim poligonem doświadczalnym, na który warto spoglądać uważnie jest Korea Północna. Na miejscu Kima olałbym już dalszą rozbudowę systemu straszenia rakietami, bo to zadziałało. Jest dobrze. Zabezpieczyłbym sobie teraz tyły przed własnymi obywatelami. W tym celu reżim powinien zainwestować w wewnętrzny system inwigilacji. Jednostka przez 24h miałaby mierzoną temperaturę, tętno, przewodzenie skóry itp. parametry z opaski biometrycznej.
Na wiecach wszyscy klaszczą i uśmiechają się do wodza. Gdy trzeba to płaczą i krzyczą. Wszyscy tak samo. Bardziej jednolitej reakcji już nie da się wycisnąć z tradycyjnych metod socjalizowania. Pora na odważny krok w przyszłość i wyławianie tych, którzy klaszczą i cieszą się, ale nie są radośni, a wręcz źli. To oczywiście zdrajcy. Nowy system powinien mieć skuteczność blisko 100%, bo prawie nie da się oszukać reakcji własnego ciała. Musisz być naprawdę przekonany do swojego wodza. Wtedy twoje ciało cię nie zdradzi.
Jak tylko da się znów podróżować, to będzie można wybierać Koreę Północną jako cel podróży. Turystyka to dobre źródło finansowania ambitnego projektu. Możemy mieć w tym swoją cegiełkę, startując na przykład w maratonie w Pjongjangu.
Kordyt
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

50latek pisze:Zasadnicze pytanie:
Czy znacie kogoś osobiście lub z wiadomości z mediów, kto dostał w Polsce mandat za bieganie? Pomijam bieganie na terenach czasowo niedozwolonych (lasy, parki, bulwary...), bo to jest "z innego paragrafu".
Ani osobiście ani nigdzie indziej nie słyszałem o takim przypadku.
Nawet zauważam, że na ulicach zaczynają pojawiać się biegacze. Z początku jak wprowadzili dodatkowe obostrzenia to ani biegaczy ani rowerzystów, teraz jednych i drugich nie brakuje.
5km - 18:41 (1.12.2018)
HM - 1:28:18 (14.10.2018)
M - 3:08:32 (6.10.2019)
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kordyt pisze:
50latek pisze:Zasadnicze pytanie:
Czy znacie kogoś osobiście lub z wiadomości z mediów, kto dostał w Polsce mandat za bieganie? Pomijam bieganie na terenach czasowo niedozwolonych (lasy, parki, bulwary...), bo to jest "z innego paragrafu".
Ani osobiście ani nigdzie indziej nie słyszałem o takim przypadku.
Nawet zauważam, że na ulicach zaczynają pojawiać się biegacze. Z początku jak wprowadzili dodatkowe obostrzenia to ani biegaczy ani rowerzystów, teraz jednych i drugich nie brakuje.
Sądzę nawet, że nikt takiego mandatu nie dostał. Jeśli ktoś nie łamie oczywistych zakazów (parki, lasy, bulwary), to nie ma podstaw do tego, aby zabraniać mu biec chodnikiem czy nawet ścieżką za miastem.
W moich okolicach biegacze cały czas byli, patrole również - sama mijałam nie raz, nikt nikogo nie zatrzymywał. Zniknęli w pewnym momencik rowerzyści, bo tych rzeczywiście w kilku miejscach zatrzymywano, sama raz zawracałam widząc z daleka patrol z migającym kogutem stojący przy ścieżce rowerowej.
A teraz to już i patroli nie ma, chyba po 10 kwietnia zluzowali, nie mieli wyjścia (zresztą takie nawet padło oświadczenie, że będą już teraz raczej tylko pouczenia).
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy już było bo nie czytam, ale jakby co:

"Zakrywać usta i nos muszą co do zasady wszyscy. Wprowadzamy jednak kilka wyjątków. Wśród nich znajdują się:
-osoby, które mają problemy z oddychaniem (okazanie orzeczenia lub zaświadczenia nie jest wymagane),"
Zródło;
https://www.gov.pl/web/koronawirus/zaslon-usta-i-nos
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://www.strava.com/athletes/161056178
ODPOWIEDZ