W skrócie: tak, wyniki z maratonu jak i z 5 km są sprzed roku. 5 km z parkruna, z niezbyt łatwej leśnej trasy i do tego był zamknięty szlaban

Zainteresowany. Chętnie bym nawet potrenował według takiego planu jeśli będzie jawny i na miarę moich możliwościyacool pisze:Spróbuję ruszyć projekt SUB 9.
Mam już ochotnika. Zbieram dane i niedługo wstawimy jakieś warunki brzegowe. Myślę, że projekt ma szansę wyjść naprzeciw tym, którzy preferują biegi krótsze niż maraton.
18.yacool pisze:Rolli,
ile ma lat ten chłopak i jaki plan zaproponowałbyś dla kogoś znacznie starszego i bez możliwości trenowania dwa razy dziennie podczas obozu sportowego?
... i celuje na sub9? No to powodzenia.yacool pisze:Niestety jest starszy. W przyszłym sezonie stuknie 50-tka.
Kroczek po kroczku...KrzysiekJ pisze:A z jakiego poziomu jest sens przygotowania się do sub 9 (zakładając realizację celu w ciągu jednego sezonu)?
Okolice 10:00, czy bardziej 9:30?
Zgadzam się z Rollim. Tutaj nie ma królików z kapelusza. Można by przyjąć te 9:30 jako parametr wyjściowy. Do tego wiek 30-35 lat i staż 3-4 letni w bieganiu pod dychy i piątki oraz nie stronieniu od bieżni. Tak na czuja według mojego doświadczenia. Projekt jest na cały rok, ale z celami pośrednimi. Powolutku te szczegóły będę uzupełniał, a zaraz założę nowy wątek. Potrzebuję jeszcze chwili żeby się ogarnąć.KrzysiekJ pisze:A z jakiego poziomu jest sens przygotowania się do sub 9?