Komentarz do artykułu Ogień z d*py - rady przedstartowe Marcina Koniecznego

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i się zaczyna... A sprawa jest generalnie prosta: Jeśłi jest to na biegach jednoznacznie zabronione przez przepisy IAAF = jest zabronione. Tak samo jak jest zabronione bieganie z muzyką i wszelkimi słuchwkami. Jeśli jest zapis w regulaminie, że opiera się na zasadach PZLA/IAAF = jest to nielegalne i można oprotestować. JA jestem jak najdalszy od relatywizowania i próby stopniowania "co jest bardziej lub mniej nielegalne". Inna sprawa, że 99% amatorów to nie dotyczy i nikt protestów nie zgłasza, tak samo jak nikt nie zgłasza że wygrywający kategorię lecą ze słuchawkami. Wielokrotnie widziałem, jak dziewczyny/kobiety nagradzane na pudłach biegów całkiem dużych latają ze słuchawkami (zwłaszcza w kategoriach). U facetów to mniej pospolite, bo jednak szeroko pojęta "czołówka" to najczęściej więcej "ścigantów".
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

Choć nie powiedział niczego odkrywczego, to fajnie i miło się tego słuchało :taktak:
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
mkon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32'25
Życiówka w maratonie: 2h29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Jak dla mnie, to kazdy moze sobie robić drafting, srafting, dostawać od znajomych odzywki co 1 km. Ale dla Marcina te reguły jakos pewnie są jednak ważne, wiec moze najlepiej gdyby sam nam powiedział jak jest. Marcinie ?! :)
są zawody z różnymi regulaminami. jeśli w regulaminie stoi, ze nie można (np. ironman) to można dopytać. Bo w tymże IRONMAN, okazuje się, że można podawać swoje odżywki w strefie zmian [edit: w trefie odżywiania]. Poza tym nie we wszystkich zawodach jest to zabronione.
Ergo jeśli expressis verbis w regulaminie nie stoi: "ZAKAZ" to dlaczego nie skorzystać.
Swoją drogą na Hawajach (tam nie było fizycznej możliwości bo bieg był po autostradzie tam i z powrotem) przetestowałem doszycie szlufek do spodenek NB tak, aby napchać do nich swoich żeli. Podobnie w ostatnim starcie. Zdobyłem spodenki NB, które mają kieszonkę aż na 2 żele. Po zawodach odwiedzilem krawca, który taką kieszonkę mi naszył po drugiej stronie i w Londynie będę zabezpieczony na cały bieg.
Podsumowując: szukam sposobu ;)
mariokej
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:55
Życiówka w maratonie: 3:14:45

Nieprzeczytany post

To ja się pochwalę, że w skarpetkach różowych i białymi groszkami z napisem Ogień z d*py zrobiłem teraz w HM Marzanny w Krakowie swój nowy PB 1:31. Może dodały mi mocy :) ? Teraz zamierzam pobiec w nich Orlen :D.
Start: 2015
10 km - 40:55 (V 2019)
HM - 1:31:53 (III 2019)
M - 3:14:44 (IV 2019)
mkon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32'25
Życiówka w maratonie: 2h29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mariokej pisze:To ja się pochwalę, że w skarpetkach różowych i białymi groszkami z napisem Ogień z d*py zrobiłem teraz w HM Marzanny w Krakowie swój nowy PB 1:31. Może dodały mi mocy :) ? Teraz zamierzam pobiec w nich Orlen :D.
szacun! cała marża z tych skarpetek zasila Fundusz Stypendialny Nidzickiego Funduszu Lokalnego! Dziękuję!
marius-p
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dzięki
ODPOWIEDZ