2:15 na 800m 19latka

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hehehe, widzisz, chlopak pyta czy ma sznase zejsc z 2:15 na 1:59, a Ty natychmiast wyskakujesz zeby porzucil nadzieje o sporcie wyczynowym, przy czym on nic nie napisal, ze chce zostac zawodowcem :bum:
PKO
VO2max

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Hehehe, widzisz, chlopak pyta czy ma sznase zejsc z 2:15 na 1:59, a Ty natychmiast wyskakujesz zeby porzucil nadzieje o sporcie wyczynowym, przy czym on nic nie napisal, ze chce zostac zawodowcem :bum:
bo czytaj między wierszami człowieku
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Takie czytanie zostaw na maturę.
Ja też nie przeczytałem aby autor chciał zostać zawodowcem.
Ja zacząłem biegać w wieku 43lat i jak na dłoni widać, że zaległości nadrobić się nie da. Ale na przykładzie kolegów, którzy zaczynali w podobnym wieku widać, że można osiągnąć duże postępy w sporcie amatorskim.
Endomondo
Obrazek
Lekkoatleta100
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Hehehe, widzisz, chlopak pyta czy ma sznase zejsc z 2:15 na 1:59, a Ty natychmiast wyskakujesz zeby porzucil nadzieje o sporcie wyczynowym, przy czym on nic nie napisal, ze chce zostac zawodowcem :bum:
;) CO RACJA TO RACJA .
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

VO2max pisze:
Rolli pisze:Nie słuchaj głupot jakie pisze Tompoz. On tylko zazdrości innym, którym sie to udalo. :hahaha:
chłopie bijesz rekordy głupoty chłopak ma 19 lat biega 2.15 najlepszy Polak w jego wieku biega 1.47 a ty mu radzisz iść do klubu i stawiasz mu mzonki że będzie zawodowcem...................... za takie głupoty winneś wylecieć z forum ................. szkoda młodzież by cię słuchała............. weź się chłopie ogarnij.
Tez jestem za tym!!!!

Rolli musi wylecieć z tego forum!!! On pisze tylko głupoty!!!

Jak mozna napisać, ze ktoś kto sie uczy albo studiuje, albo nawet pracuje (nie to niemożliwe!!!) moze tez dodatkowo biegać. I do tego nawet szybko biegać... 800m ponizej 2 minut... co za głupoty... nie, nie, i jeszcze raz nie!!!!

Wywalcie tego kolegę Rolli z tego forum... i to szybko! Taka herezja musi być karana. Niech ten kolega Rolli sie najpierw ogarnie!

OK... 4 godziny codziennie na rowerze jako kolarz, tak, to mozna z nauka i praca pogodzić. Ale szybko biegać... NIGDY!!!

Pozd.
illoR

PS. chyba za mało kropek.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:PS. chyba za mało kropek.
Zdecydowanie :bum:
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Posłuchaj @Rolliego, znajdź trenera, klub i próbuj własnych sił. Historia zna wiele przypadków, gdy młodzi zaczynali w Twoim wieku i biegali całkiem przyzwoicie, np. Marcin Fudalej. Zaczynał w podobnym wieku i biegał bodajże 3:37 albo 39 na 1500m.
Lekkoatleta100
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niby tyle specjalistów a dalej nie wiem czy to drudno bardzo zejść.. i czy w tym roku to możliwe?
Dancik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W rok niemożliwe
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lekkoatleta100 pisze:Niby tyle specjalistów a dalej nie wiem czy to drudno bardzo zejść.. i czy w tym roku to możliwe?

już nie próbuj być mądrzejszy niż ładniejszy. W tym roku zapomnij, ale jak będziesz mądrze trenował pod okiem dobrego specjalisty, to może za dwa, trzy lata dasz radę ;-p Niemniej, to trzeba więcej czasu spędzać na treningu niż na forum ;-p
Lekkoatleta100
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

już nie próbuj być mądrzejszy niż ładniejszy. W tym roku zapomnij, ale jak będziesz mądrze trenował pod okiem dobrego specjalisty, to może za dwa, trzy lata dasz radę ;-p Niemniej, to trzeba więcej czasu spędzać na treningu niż na forum ;-p[/quote]

2 do 3 lat hahahhahahahH DOBRE!!!
Od stycznia do kwietnia zszedlem z 3,14 na km na 2; 50 na km a ty mi mówisz ze tyle lat żałosne
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lekkoatleta100 pisze:
barcel pisze:już nie próbuj być mądrzejszy niż ładniejszy. W tym roku zapomnij, ale jak będziesz mądrze trenował pod okiem dobrego specjalisty, to może za dwa, trzy lata dasz radę ;-p Niemniej, to trzeba więcej czasu spędzać na treningu niż na forum ;-p
Od stycznia do kwietnia zszedlem z 3,14 na km na 2; 50 na km a ty mi mówisz ze tyle lat żałosne

próbuj, 1:59 na 800m to tempo na 2:30 na km. 2:50/km do 2:30 to "7 milowy rów do przeskoczenia". Z taką arogancją, jaką reprezentujesz i słabym zacięciem do pracy, to dla Ciebie nie osiągalne.

Życzliwie życzę powodzenia.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2016, 13:13 przez barcel, łącznie zmieniany 3 razy.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Lekkoatleta100 pisze:już nie próbuj być mądrzejszy niż ładniejszy. W tym roku zapomnij, ale jak będziesz mądrze trenował pod okiem dobrego specjalisty, to może za dwa, trzy lata dasz radę ;-p Niemniej, to trzeba więcej czasu spędzać na treningu niż na forum ;-p
Od stycznia do kwietnia zszedlem z 3,14 na km na 2; 50 na km a ty mi mówisz ze tyle lat żałosne[/quote]

W takim razie nie rozumie pytanie z pierwszego postu. Przecież ty znasz wszystkie odpowiedzi.

Ja powiem ze nigdy nie zejdziesz na sub2. Chyba ze sie zmienisz o co chodzi, i wtedy zobaczysz, ze potrzebujesz na to 2-3 lata tak jak napisał Barcel.
krecikk89
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:10

Nieprzeczytany post

Lekkoatleta100 pisze:

Czy jak ktoś zaczynał biegać i biegał 10 km w 50 min po roku biega 40 min to znaczy za za pół roku bedzie biegać 35??? Na początku robi się szybko postępy, z biegiem czasu walczy sie o każda sekundę i bardzo trudno jest sie przesunąć do przodu.
Spróbuj przebiec ten 1 kilometr 2.26 w sierpniu powinieneś dać rade skoro od stycznia do kwietnia zeszłeś o 24sek.

Jak prosisz o rade to staraj sie wysłuchać innych użytkowników. Wypowiedzialo sie tu naprawdę kilku użytkowników z wielką wiedzą np Rolli specjalizuje sie w biegu na 800 m.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Ludzie ! Nie podniecajcie sie , ale i tak wydolnosc spoleczenstwa idzie na psy :niewiem:
Np. Chlopaki w wojsku; nie bylo czyms nadzwyczajnym , ze biegali
1000m po 2:45/km w kapciach po kilka razy....
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ