Trzy treningi w tygodniu. Przygotowanie do pierwszych zawodó

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

tak
PKO
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

Świetny artykuł, trochę już mnie nudziły moje monotonne biegi, teraz mam nowy impuls. Dziękuję !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam. Jedno małe pytanie. W artykule pierwszym treningiem w tygodniu jest tr. interwałowy, drugim - tr. powtórzeniowy. W załączonym przykładowym treningu ( do ściągnięcia ) ta kolejnośc jest odwrotna, tydzień zaczyna się treningiem powtórzeniowym, kolejny jest interwałowy. Czy ma to jakieś znaczenie ? Jeśli tak, która wersja jest lepsza i dlaczego ? :)

Pozdr, A.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytanie nr 2 .

...w trakcie przebieżki, wykonujecie tylko 20 sekund, a następnie odpoczywacie. Odpoczywacie tak długo, aż czujecie, że kolejna przebieżka może być równie dobra jakościowo.

Odpoczywamy w truchcie czy po prostu się zatrzymujemy żeby możliwie szybko uspokoić tętno ?
Obrazek
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Andyql pisze:Pytanie nr 2 .

...w trakcie przebieżki, wykonujecie tylko 20 sekund, a następnie odpoczywacie. Odpoczywacie tak długo, aż czujecie, że kolejna przebieżka może być równie dobra jakościowo.

Odpoczywamy w truchcie czy po prostu się zatrzymujemy żeby możliwie szybko uspokoić tętno ?
ja biegam przebieżki 30s a potem mam przerwę 1 minuta - nic nie robię przez tę minutę - chodzę sobie, rozciągam się i tyle
w przebieżce skupiam się na technice - ręce, nogi, jak potrzebuję poćwiczyć finisze - to biegam je szybko szybko
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w truchcie, ponieważ wtedy lepiej usuwane są z mieśni produkty uboczne przemian energetycznych.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:w truchcie, ponieważ wtedy lepiej usuwane są z mieśni produkty uboczne przemian energetycznych.
Dziękuję za odpowiedź !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Redaktorze, mogę prosić o odpowiedź na pytanie nr 1 . Tak bez rozwijania tematu. Dziękuję :)

Może je tu dla ułatwienia wkleję :

Jedno małe pytanie. W artykule pierwszym treningiem w tygodniu jest tr. interwałowy, drugim - tr. powtórzeniowy. W załączonym przykładowym treningu ( do ściągnięcia ) ta kolejnośc jest odwrotna, tydzień zaczyna się treningiem powtórzeniowym, kolejny jest interwałowy. Czy ma to jakieś znaczenie ? Jeśli tak, która wersja jest lepsza i dlaczego ? :)
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ