trening na 3:30 w maratonie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no myślę że po cyklu Gajdusa - generalnie jest tego sporo - będzie wszystko ok.
PKO
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja proponuje wykonac plan pozwalający przebiec połówke poniżej 1:30 - wtedy maraton w 3:30 sam przyjdzie ;) trenowanie pod maraton zamiast pod krótszy dystans uważam za duży błąd ! to na podstawie dobrego wyniku na 10,15 czy 21 km powinno sie tylko doszlifować forme przed maratonem. A jeśli uzyskanie w połówce czy na 10 km dobrego czasu jest trudne to tymbardziej nie należy trenować pod maraton !
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

Witam !
Zobacz może ten Ci będzie odpowiadał
http://www.laufszene.de/Training/Traini ... rathon.htm
Ja z tej strony będę realizował plan na 3:15
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dzięki wielkie lubusz:)
rzuciłem okiem na plan, i szczerze przyznam że jest spoko, tylko myślę że brakuje w nim podbiegów rytmów... generalnie nie jestem znawcą także moją sugestię nie powinieneś brać na poważnie...
ale mam nadzieje ze ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów wypowie się na temat tego cyklu przygotowań...
pozdro
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dziękuje za sugestie gasper ale nastawiłem się już na poważnie na realizowanie planu do maratonu.
ale na pewno w przyszłości będę miał Twoje sugestie w głowie...
pozdro
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

lubusz...a wcześniej realizowałeś już jakieś plany z tej strony?
albo ktokolwiek z forumowiczów?
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

mateusz_szukala pisze:lubusz...a wcześniej realizowałeś już jakieś plany z tej strony?
albo ktokolwiek z forumowiczów?
To będzie mój pierwszy sezon przygotowań do maratonu. Plan ten będę realizował od 23 listopada pod maraton w Dębnie. W ostatnich dwóch tygodniach zrealizowałem kilka głównych akcentów treningowych z tego planu, aby sprawdzić intensywności do tempa biegu i dopasować to do siebie. W pierwszych założeniach miałem realizować plan na 3:30 ale mnie namówiono na 3:15 ( tak wynika z kalkulatora) Podobno trening na 3:30 to nic szczególnego. Z odpowiedniej objętości powinno się przebiec maraton w tym czasie.
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

witam:) kolejne pytanie:)
korzystając z planu przygotowań na 42km dla zaawansowanych, 6 tr / tydz - http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=330 - jaki czas można zrobić...? dzięki za pomoc z góry:)
pozdro
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To jest tylko 15 tygodni. Więc wszystko zależy od Twojego poziomu wyjściowego - jeśli zaczynasz powiedzmy biegając dyszkę w 50 minut to 3 godzin w maratonie nie zrobisz. Jeśli zaczynasz biegając dyszkę w 40 minut - to po tych 15 tygodniach może zrobisz.
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ogólnie to biegam systematycznie 5 razy w tygodniu po około godzinę, czasem trochę ponad. Sprawdzian na dychę będę robił w tym tygodniu więc będziemy w kontakcie...
pozdrawiam.
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

muszę się poradzić...
lepiej biegać 5 razy w tygodniu po około godzinkę plus czasami rytmy i podbiegi, czy może lepiej realizować plan na dychę aby uzyskać jak najlepszy wynik?
a od początku roku ruszyłbym z treningiem, który umieściłem w poprzednim poście, akurat do kwietnia 15 tygodni:)
z góry dzięki za pomoc:)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Dycha to był akurat przykład - ja bym radził biegać z godnie z planem a ta dycha powinna być niejako efektem ubocznym treningu pod maraton.
mateusz_szukala
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dzięki za pomoc:) rozumiem aby biegać systematycznie a od stycznia realizować plan.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ