Jakie są wasze główne cele biegowe?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.

Jakie są wasze główne cele biegowe?

Dla zdrowia, też psychicznego
23
32%
Schudnąć
7
10%
Bez konkretnego celu, poprostu lubię
8
11%
Start w zawodach
27
38%
Inne
6
8%

Liczba głosów: 71
Awatar użytkownika
Dreamer
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie moge jeszcze zdradzic mojego dalekosieznego celu, moze niebawem...
"The more I run, the more I want to run, and the more I live a life conditioned and influenced and fashioned by my running. And the more I run, the more certain I am that I am heading for my real goal: to become the person I am."
PKO
Blady
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się iż cele zmieniają się wraz ze stopniem zaangażowania. Tak jest w moim przypadku, zacząłem żeby schudnąć, teraz chcę ten stan zdrowia utrzymać i mam nieodpartą chęć pobiec w zawodach.
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
Awatar użytkownika
Dreamer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Blady pisze:Wydaje mi się iż cele zmieniają się wraz ze stopniem zaangażowania. Tak jest w moim przypadku, zacząłem żeby schudnąć, teraz chcę ten stan zdrowia utrzymać i mam nieodpartą chęć pobiec w zawodach.
Masz racje, w miare jedzenia rosnie apetyt!
"The more I run, the more I want to run, and the more I live a life conditioned and influenced and fashioned by my running. And the more I run, the more certain I am that I am heading for my real goal: to become the person I am."
Awatar użytkownika
piotrek92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Szkoda, że dwóch nie można zaznaczyć. Oczywiście start w zawodach.. chodź nawet bardzo ostry trening jest dla mnie formą relaksu, oderwaniem od szarówki :hejhej:
Awatar użytkownika
cleo0309
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jak zaczynałam biegać to każdy się dziwił i zadawał głupkowate pytanie : po co ci to? ja odpowiadałam krótko :bo lubie. teraz to już się przyzwyczaili i zazdroszczą zdrowia,kondycji, sylwetki :D
Awatar użytkownika
liwka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

decyzja jest naprawdę trudna - zaczęłam od programu 10-tygodniowego dla zdrowia, też psychicznego i żeby sobie udowodnić, że mogę. w trakcie okazało się, że po prostu lubię, a ostatecznie planuję wystartować w zawodach. po drodze było jeszcze tysiąc inych powodów dzięki którym nie przestałam wychodzić z domu "na trening". zatem na dziś mój cel główny: start w marcowym półmaratonie!

a z okazji pierwszych urodzin bieganie.pl - przy okazji - wszystkiego rozwojowego! dzięki!
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Liwka][img]http://runmania.com/f/8294e1e9d22a431e5c3a2afb29f499f0.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

myślę że poza "inne" brakuje jeszcze jednej bardzo ważnej pozycji :

dla poprawy kondycji ;-)

w końcu wielu początkujących - biega właśnie po to... nie muszą bardzo chudnąć a jednak biegają.. bo z każdym treningiem mogą biec szybciej, dalej, mniej się męczą.. itd..

- nie oznacza to że trenują pod zawody ... choć na pewno w jakiś tam wystartują... - ale nie jest to główny cel biegania.

Sam nie wiem co wypełnić ;-)
bo wróciłem do biegania- bo było to przyjemne.. i pomagało kontrolować wagę, no i poprawiało kondycję czyli coś pomiędzy 3'ma odpowiedziami.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
zolek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 3:05:30

Nieprzeczytany post

Moim nadrzędnym celem jest debiut maratoński za 4 dni. Maraton obiecałem sobie kilkanaście lat temu gdy kończyłem "karierę" średniodystansowca w 1995 roku. Nie biegałem do zeszłego roku, a dokładnie pół roku temu pomyślałem "kiedy jak nie teraz" no i klamka zapadła. Skorzystałem z BPS G. Gajdusa i liczę na przyzwoity wynik.
lorkd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Główny cel to poprawa kondycji i przy okazji troszeczkę schudłem.
:)
wacikOne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ogólnie biegam bo bardzo lobię.. 2l temu jeszcze biegałem dla jakiegoś tam czasu, teraz do tego się zbytnio nie przykładam, chociaż mam swoje cele, półmaraton, maraton kiedyś tam, ale czas pokaże co to będzie żeby zdrowie dopisało!!
NC94
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja zacząłem biegać, żeby poprawić mój wynik w biegach na kilometr. Dzisiaj zaliczałem i poprawiłem go o 15 sekund, więc cel osiągnięty. Kolejny cel, poprawić go o kolejne 15 sekund.
WWW.POJEDZMY.PL
Awatar użytkownika
kaktus71
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Naprawdę trudno coś wybrać. Zacząłem, żeby pozbyć się opony na brzuchu. Teram mam już za sobą kilka startów, m. in. maraton. Właśnie za 12 dni wybieram się do Warszawy i mam nadzieję poprawić swój poprzedni czas w maratonie. Poza tym nie robiłbym tego, gdybym nie lubił.
Ostatecznie zaznaczyłem "dla zdrowia, także psychicznego" :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ