Między maratonami

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Cael
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie,

jestem po pierwszym w życiu maratonie (Warszawa) i zapisałem się na kolejny w kwietniu - wielu z Was miało rację, to uzależnia :)
Ale do rzeczy - jak rozplanować treningi między październikiem, a grudniem. W grudniu chcę "wejsć" na plan stricte przed maratonem. Słyszałem, żeby skupić się teraz po pierwszym maratonie nad szybkością i wytrzymałością i porobić jakieś plany na 10K lub połówkę.
Doradźcie coś proszę
New Balance but biegowy
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zazwyczaj odpoczywałem dwa tygodnie i zaczynałem trening pod 10k, na przykład na Bieg Niepodległości. Dużo szybkiego biegania, dużo mniejsza niż maratońska objętość. Potem start, po nim roztrenowanie, czyli dwa tygodnie totalnego bana na bieganie i od pierwszego grudnia można zacząć ponownie trening maratoński, zaczynając w zimie od bazy: wolno i dużo.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Cael
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź,
plan pod kolejny maraton faktycznie zaczynam 3 grudnia,
do 15.10 zrobię luz, będę biegał intuicyjnie, bardziej w celu regeneracji.
Od 15.10 do 3.12 pozostaje mi 7 tygodni, zakładając, że tydzień przed planem maratońskim zrobię tygodniowy ban na bieganie, pozostaje 6 tygodni. Nic sensowengo (gotowego) nie mogę znaleźć w internetach.
Pewnie wezmę jakiś plan i "wytnę" te 6 tygodni (nie umiem trenować bez żadnego planu - to dla mnie forma motywacji)
ODPOWIEDZ