Przerwy w trakcie trenigu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tomek_runner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:32
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
tomek_runner pisze: Po interwałach musisz czuć że jeszcze być chciał pobiec jeden więcej. Jak "padasz na ryj" to tempo za duże :bum:
To ciekawe co piszesz bo ja po pierwszym interwale czuje sie jakbym nie chcial biec juz ani jednego wiecej, po 3 czuje ze napewno nie pobiegne ani jednego wiecej a po 6 czyli ostatnim czuje sie spelniony ze wykonalem kawal dobrej roboty...i ciesze sie ze nie musze juz biegac ani jednego wiecej ;-). Z kolei na kolejnym treningu znow mam ochote pobiegac interwaly aczkolwiek oczywiscie tego nie robie.
wg mnie, tempo masz za duże. Trening to nie wyścigi. Zawody i tylko zawody są tym miejscem gdzie dajesz 100%. Ja gdy mam zapisane w planie 5 x 1,2 (4'20) p3'30 to biegam pierwsze interwały wolniej (tzn nie wolniej niż 4'20), a gdy czuję ze mam jeszcze dużo siły, to ostatni(bądź dwa ostatnie) pozwalam sobie na 4'00 i gdy np wtedy czuje że jeszcze mogę to satysfakcja jest największa :bum:

chociaż z tego co piszesz to regeneracje masz jak nastolatek - ja dnia następnego nie biegam nigdy :jatylko:
PKO
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

tomek_runner pisze: wg mnie, tempo masz za duże. Trening to nie wyścigi. Zawody i tylko zawody są tym miejscem gdzie dajesz 100%. Ja gdy mam zapisane w planie 5 x 1,2 (4'20) p3'30 to biegam pierwsze interwały wolniej (tzn nie wolniej niż 4'20), a gdy czuję ze mam jeszcze dużo siły, to ostatni(bądź dwa ostatnie) pozwalam sobie na 4'00 i gdy np wtedy czuje że jeszcze mogę to satysfakcja jest największa :bum:

chociaż z tego co piszesz to regeneracje masz jak nastolatek - ja dnia następnego nie biegam nigdy :jatylko:
Czy ja wiem to jest raczej kwestia psychiki (nasz mozg wcale nie chce zebysmy sie tak meczyli) bo z takiego biegania 3 tygodnie temu 45/10 sie udalo zlamac takze trening okazal sie skuteczny. Co do biegania to nie napisalem ze nastepnego dnia (bo tez nigdy tak nie biegam) tylko ze na nastepnym treningu (biegam co drugi dzien).
Cerberus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 03:22:06

Nieprzeczytany post

Desperado pisze:Witam wszystkich biegających!

To mój pierwszy powitalny wpis i od razu pytanie.

poniżej przedstawiam fragment z treningu 10km 4x tydz.
- 2km+4x1,2km(4’20/km) p3’30+2km - oznacza - 2 km rozgrzewka, 4 x 1,2 km w tempie 4:20 z przerwą 3:30 plus na koniec 2 km truchtu.

Dokładnie chodzi mi o p3'30 - w jaki sposób ma być dokonana przerwa? Czy po każdym pojedynczym z 4x1,2km(4’20/km) i w marszu czy w truchcie? sam nie wiem bo przecież na końcu i tak jest +2km trucht.

Thank You from the mountain :)
A ja zapytam, w jaki sposób w trakcie tego treningu odmierzasz odcinki 2 km i 1,2 km?
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cerberus pisze:
Desperado pisze:Witam wszystkich biegających!

To mój pierwszy powitalny wpis i od razu pytanie.

poniżej przedstawiam fragment z treningu 10km 4x tydz.
- 2km+4x1,2km(4’20/km) p3’30+2km - oznacza - 2 km rozgrzewka, 4 x 1,2 km w tempie 4:20 z przerwą 3:30 plus na koniec 2 km truchtu.

Dokładnie chodzi mi o p3'30 - w jaki sposób ma być dokonana przerwa? Czy po każdym pojedynczym z 4x1,2km(4’20/km) i w marszu czy w truchcie? sam nie wiem bo przecież na końcu i tak jest +2km trucht.

Thank You from the mountain :)
A ja zapytam, w jaki sposób w trakcie tego treningu odmierzasz odcinki 2 km i 1,2 km?
2 km to 5x400m na stadionie, a 1,2km to 3x400m na stadionie :oczko:

Interwały najlepiej robić na stadionie, w zasadzie nie wyobrażam sobie robić ich gdzie indziej :usmiech:

A jeśli chodzi o przerwy, czasy itd, to ja nie wiem czemu wszyscy się tak uparli, żeby robić wszystko idealnie według planów co do sekundy, za bardzo się z tym spinacie :oczko:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ