Proszę o ocenę i sugestie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
biegamsobie36
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1g00m14s
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Na początek opiszę trochę siebie.
Mam 36 lat. Do 26 roku życia uprawiałem dużo sportów ale nigdy wyczynowo, i nigdy nie biegałem na dłuższych dystansach. Następnie nastąpiło w moim życiu trochę przerwy w sportach dom Żona Dzieci i jakoś zleciało 10 lat bez uprawiania sportów. Rok temu postanowiłem wziąć się za siebie dokonałem zgodnie z zaleceniami zakupu porządnych butów, stroju, pulsometru i postanowiłem zacząć uprawiać bieganie. początki były trudne ale biegam co drugi dzień już od roku . W ciągu tygodnia biegam 6,8km w zakresie hr 80-89% z kolei w weekend biegam 12,9km też w takim samym zakresie hr. I tutaj moje pytanie lub prośba o doradzenie czy jest to właściwe. Mój rekord na 10km w hr średnim z trasy 89% wynosi 55m32s a hrmax wyznaczył mi pulsometr na poziomie 200 .Zaczynałem z wagą 86 przy 178cm wzrostu obecnie waga wynosi 81 nie chce drgnąć w żadną stronę. Chciałbym wystartować w jakimś półmaratonie ale dopiero na jesieni.
Dziękuje za wszystko co będzie mi pomocne w dalszej mojej przygodzie z bieganiem bo niestety tylko kontuzja wykluczy mnie z tego sportu.
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ