plan na wakacje

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, normalnie biegam 4Xtyg + 1,5h basenu, w wakację w związku z większą iloscią wolnego czasu (nie ma nauki :) )
planuje zrobić intensywniejsze treningi tj. :
pon, śr, czw, pt. normalny (ok 90 min treningu) w te dni wliczam też trening szybkosciowy, podbiegi pod górkę itp,
wt: rano lekki rozruch (np. 30 min biegu i 6 przebieżek) + basen wieczorem; sobota: rano długie wybieganie, wieczorem siłownia (1h)
co o tym myślicie, jakie są wasze uwagi? Ja na pierwszy rzut oka myślę, że to jest w miarę ok, ale zawsze może być jakiś błąd w tym.
Z góry thx za wszystkie rady :)
P.S Zależy mi gł. na tym, żeby tzw. szczyt formy był na 2 tydz. sierpnia, bo wtedy biegne 10km
PKO
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. to jak piszę zostawcie sobie dla siebie. Testować też mogę, ale mi chodziło o to, żeby się dowiedzieć, jakie są wasze propozycje/
ew. jakie poprawki byście wprowadzili do tego planu :) Co do tego czy dam radę, to inna kwestia, a was się normalnie o nic nie można zapytać :)
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

viele danke schon -.-. Znaczy, że dużo się od was dowiedziałem XD
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

runner2010 pisze:viele danke schon -.-. Znaczy, że dużo się od was dowiedziałem XD
Tak sie to nie pisze:
lepiej: "Danke schoen" albo "vielen Dank" event. "vielen Dankeschoen"

Naja... Trening na wakacje:
To ze sie na wakacjach powinno otpoczywac to bzdury. Mozna smialo duzo wiecej trenowac jak normalnie.

Ten twoj plan jest OK ale po dlugim biegu nigdy nie na silownie.

Rozpisz ten plan, to zobaczyma, jak to wyglada, bo troche za ogulnie to opisales. 90' moze ruznie wygladac.

Pozd.
Rolli
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja odpoczynek planuje zaraz na początku wakacji (2 tyg) a potem dopiero treningi. Więc wstępny plan:
I tydzień po przerwie - lekki, tzw. powrót do poprzedniego stanu kondycj. 5X tyg, np. 1 dzień - 30 min obw1, 5 przebieżek,
do tego by doszły 2 treningi na stadionie (to gł. pod 800-1500 m), pozostałe 3 dni, pewnie jakaś wytrzymałość biegowa,
na koniec tygodnia 60 min wybieganie w tempie 60-70 %. Ot taki tydzień na rozruszanie się po przerwie :)
Kolejne tygodnie: dalej 2 treningi tyg pod średnie dyst. do tego 3 dzień rano lekki rozruch (np. jak pisałem 30' owb1, kilka przebieżek)
wieczorem basen, sobota długie wybieganie (pod wytrzymałosć, ok 60 min (70-75%); wieczorem ćwiczenia siłowe (np. jakieś brzuszki, coś z ciężarkami i iinne ogólnorozwojowe; do tego w tyg, znalazł by się jakiś trening który zawierał by szybkie podbiegi pod górke itp.
Jeden dzień wolny.
A i jeszcze jedno - co myslicie, żeby wtenczas od czassu do czasu pójść na odnowę biologiczną :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ