Plan treningowy - sugestie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Układam sobie plan treningowy na najbliższe 4 tygodnie wg czerwonego planu z "Bieganie metodą Danielsa". Wygląda to tak:
Obrazek

Oczywiście każda sesja treningowa jest poprzedzona krótką "wejściówką" i "zejściówką" (jakieś 1,5 km truchtu + ćwiczenia). Dystans tygodniowy jaki mam zamiar pokonywać to między 50 a 70 km, czyli mniej więcej tyle co teraz. Co o tym sądzicie? Jakieś sugestie? Mam zamiar najpierw przejść program czerwony, potem przeskoczyć na niebieski. W przyszłym roku planuję wystartować w półmaratonie (wiosna), maratonie (jesień) oraz kilku biegach na 5 i 10 km.

Dzięki za wszelkie rady/sugestie :)
I am addicted.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli dobrze zrozumiałem Danielsa, to plany amatorskie nie zostały stworzone jako przygotowana do startów w zawodach, chociaż (prawdopodobni) będziesz biegał po nich szybciej niż przed. W książce masz plany na poszczególne dystanse, z rozbiciem na kolejne fazy, które można łatwo dostosować do poziomu amatorskiego. Czemu e nie zdecydowałeś się na nie?
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Wiesz co, chciałem najpierw przejść czerwony + niebieski, a dopiero potem wziąć się za trening pod konkretne zawody..może masz rację;) Przyjrzę się dokładniej tamtym planom.
I am addicted.
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli trenowałeś ostatnio mocniej, to plany pod określone dystanse będą jak znalazł, szczególnie że początek każdego to 6 tygodni lekkiego biegania, a plany "amatorskie" nie mają przewidzianego okresu wprowadzenia.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
bDN
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie dość zasadnicze brzmi: co robiłeś/ jak trenowałeś ostatnio?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ