Bo.............. tompoz.................. już.................. tak.................... ma..............bleez pisze:- po czwarte, po cholere tyle kropek..........................................
Przygotowanie do 1/2 maratonu
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
Witam. Ja też bardzo proszę o poradę jak się najlepiej przygotować do półmaratonu 28 marca. Mam lat 47, biegam od pół roku, w Biegu Niepodleglości 10 km miałem 46:36. I biegam 4-5 razy w tygodniu, szukam planów treningowych, włączyłem jakieś interwały, tysiączki itp czytam wszystko ale mam poczucie, ze poruszam sie po omacku. A zwazywszy na swój wiek nie mam zbyt wiele czasu
.
Półmaraton przebiegnę to wiem - ale w jakim czasie mam szansę go przebiec gdy będę trenował? I jak mam trenować?
Słowem poradźcie jak stworzyc dobry dla siebie plan, proszę.
Dziekuję z góry.

Półmaraton przebiegnę to wiem - ale w jakim czasie mam szansę go przebiec gdy będę trenował? I jak mam trenować?
Słowem poradźcie jak stworzyc dobry dla siebie plan, proszę.
Dziekuję z góry.
Czepiacie się Tompoza.
Tutaj na forum prawie nikt nie pisze poprawnie imion, bo ma problem z przypadkami, i jakoś nikogo to nie razi. Zamiast „Tomaszu” zewsząd „Tomasz” się przewija. Czy tak trudno odmieniać przez przypadki?
Tutaj na forum prawie nikt nie pisze poprawnie imion, bo ma problem z przypadkami, i jakoś nikogo to nie razi. Zamiast „Tomaszu” zewsząd „Tomasz” się przewija. Czy tak trudno odmieniać przez przypadki?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dadool, na razie nie ma co szaleć, raczej ogólnie się rozbiegiwać i dbać o ogólna kondycję i siłę. Plan do półmaratonów Warszawa/Poznań na pewno się u nas pojawi, choć dziś nie jestem pewien kiedy.
Tomaszu
- ważna jest jasność przekazu, a sprawę imion możesz zgłosić Radzie Języka Polskiego. Ja stawiam, że niedługo te formy zostaną usankcjonowane ; )
Tomaszu

-
- Rozgrzewający Się
Dzięki na plany będę czekał. Generalnie dość ostroznie do tego swojego biegania podchodzę. Ale lepiej mieć plan niż go nie mieć, nieprawdaż?Nagor pisze:Dadool, na razie nie ma co szaleć, raczej ogólnie się rozbiegiwać i dbać o ogólna kondycję i siłę. Plan do półmaratonów Warszawa/Poznań na pewno się u nas pojawi, choć dziś nie jestem pewien kiedy.
A ja swojego za bardzo nie mam:(