Mięśnie ;)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Azavid - 58. punkt od Fatala - zaprzeczasz tej teorii

Fatal

Kod: Zaznacz cały

białko + maltodekstryny to to samo co kurczaczek + kartofle tylko tyle że szybciej rozpuszczalne i lepiej przyswajalne
- proszę Cię szanuję Ciebie ale już nie pisz bzdur bo jak to mówią:
jakby to było to samo to by gówno było miód. Przepraszam za słownictwo ale już nie mogę.

Pozdrawiam po dobrym śniadaniu
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
PKO
Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widzę że masz braki w wiedzy :)

Maltodekstryna to substancja słodząca o zróznicowanym IG, produkt częściowej kwasowo-enzymatycznej hydrolizy skrobi. To Carbo.

Proteiny na przykład Anabolic 93% to białko jaja kurzego, serwatka, i białko sojowe...

Inaczej mówiąc to co jemy tylko przetworzone w taki posób aby było zróżnicowane typu "matrix"

Aby przetworzyć i zrobić bardziej wartościowy produkt trzeba mieć bazę w tym przypadku mleko, soje, jaja...

Więc nie gadam głupot bo mam na ten temat odpowiednią wiedzę.

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
-lisio-
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Według mnie nie ma co się bać odżywek. Naprawdę pomagają. Jak przesadzisz z białkiem to co najwyżej będziesz brzydkie bąki puszczał. Trzeba dostarczyć budulec organizmowi a ciężko jest 5x dziennie wcinać posiłek białkowy. Z tego co piszesz to predyspozycji masowych raczej nie masz. Tak więc może skup się na ogólnorozwojówce. Wież mi życie jest dużo przyjemniejsze jeśli waży się mniej.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fatal@Error pisze:Widzę że masz braki w wiedzy :)

Maltodekstryna to substancja słodząca o zróznicowanym IG, produkt częściowej kwasowo-enzymatycznej hydrolizy skrobi. To Carbo.

Proteiny na przykład Anabolic 93% to białko jaja kurzego, serwatka, i białko sojowe...

Inaczej mówiąc to co jemy tylko przetworzone w taki posób aby było zróżnicowane typu "matrix"

Aby przetworzyć i zrobić bardziej wartościowy produkt trzeba mieć bazę w tym przypadku mleko, soje, jaja...

Więc nie gadam głupot bo mam na ten temat odpowiednią wiedzę.

pozdro

Już żyj sobie w tym Matrixie ale nie namawiaj do tego innych - szczególnie piętnastolatków. Mi chodziło o smak ale takie odczucia widać nie idą w parze z wiedzą są odwrotnie proporcjonalne widać. Dużo sprzeczności w Tobie (patrz na swoją stopkę) więc może warto czasem pomyśleć.

Ciernograf - jak przestaniesz rosnąć mięśni Ci przybędzie zanim zauważysz. Wiem, że trudno w to uwierzyć ale -lisio- ma racje lepiej się żyje ważąc mniej niż więcej :hejhej:

Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moja stopka to całkowite przeciwieństwo tego czym zajmuję się narawdę... i tylko tego dotyczy więc nie czepiaj się stopki szanowny panie, jak nie ma się czego czepiać to czegoś trzeba co ? he he :D najcześciej pisowni albo stopki ;)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak każdy po swojemu interpretuje to co napisane.
Już dam spokój Panie Szanowny Pana stopce i tego coś Pan tu napisał bo szkoda serwera obciążać i tak nie dociera do Pana ani jedno słowo.

Ciernograf - jak widzisz maż spory wybór, ja wierzę, że dokonasz dobrego. Choć dobry dla Ciebie niekoniecznie musi być dobry dla innych.

Pozdrawiam życząc miłego biegania
[/code]

Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napiszę jeszcze żeby nie obciążać serwera, chodź najpierw zostaje obciążona baza większą ilością zapytań :P Moja przygoda z treningiem siłowym zaczęła się nie od kulturystyki lecz od podnoszenia ciężarów czyli raczej profesjonalnie niż amatorsko, do tego za czasów wielkich polskich sław u których miałem przyjemność ćwiczyć trwało to trzy lata, brałem udział też w zawodach i wyszedłem na tym całkiem dobrze, nie rozumiem twojego amatorskiego podejścia do sprawy, podaj jakiś konkretny kontrargument bo jak narazie to ja nie rozumiem czemu obstajesz przy swoim, wg mnie, nie obrażając z braku wiedzy ne tematy związane z siłownią, trójbojem, kulturystyką, i tematy pokrewne...Te forum nie preferuje raczej kulturystyki ale bez niej jako wspomagacza przy bieganiu i ochronie mięśni, może być nie ciekawie...

pozdro
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fatal: jak na kogoś kto, jak twierdzisz , profesjonalnie zajmował się sportami siłowymi generalnie rzecz ujmując opowiadasz zadziwiające historie....
Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niby co dla ciebie jest zadziwiającą historia ? w ciężarach inaczej się podchodzi do zagadnienia i w kulturystyce także, w ciężarach szlifuje się technikę na którą nie stać 60% kulturystów i to napewno jest nowa dziwna historia co ? lol Dla tego jak chłopak chce to wg mnie nie ma żadnych przeciwskazań i wasza polemizacja to idiotyzm wyssany z palca, bo zupa była za słona, chłopak chce niech trenuje, tylko z 100% uwagą na technikę i dobór obciązenia...

pozdro
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Fatal@Error pisze: podaj jakiś konkretny kontrargument
pozdro
Ćwiczenia siłowe w młodym wieku mogą zahamować wzrost, przyczynić się do wad postawy
tomasz

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:
Fatal@Error pisze: podaj jakiś konkretny kontrargument
pozdro
Ćwiczenia siłowe w młodym wieku mogą zahamować wzrost, przyczynić się do wad postawy
Kwestia obciążeń oraz intenstwności ćwiczeń. Jeśli chłopak będzie z głową ogólnorozwojowo rozwiajał delikatnie swoje ciało nie widzę powodów by tego nie robił.
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fatal: zanim uściślę swoją wypowiedź wyjaśnij proszę co oznacza słowo "polemizacja" bo jakoś do tej pory się z nim nie spotkałem....

A jakie mam zastrzeżenia do twoich wypowiedzi? ( oczywiście jako amator a nie profesjonalista ).
Pierwsze : Zadziwiające korzyści wynikające z uprawiania sportów siłowych
Drugie: Pomysł żeby 15 latkowi który chce zrobić trochę mięśni proponować nie tylko ciężki trening ale do tego jeszcze faszerowanie się odżywkami.
Trzecie: Odżywki węglowodorowe - bez komentarza....
Awatar użytkownika
kmaciejewska
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jesli mozna sie dolaczyc do dyskusji... Trenowalam kilka lat tennis i pamietam, ze jako 15 latkow nikt nas nie wysylal na silownie, argumentujac mlodym wiekiem i slabymi kosciami. Az do momentu kiedy przyjechal rosyjski trener i zaczal cwiczenia ze sztanga. Wszystko fajnie na poczatku, ale z czasem (kilka miesiecy) wszyscy jego podopieczni nabawili sie m.in. problemow z kregoslupem, ktore lecza do tej pory jako dorosli ludzie... :ojnie:
Mysle, ze jest sporo cwiczen silowych, ktore mozna wykonywac z wlasnym obciazeniem (pomki, brzuszki, podciagania). Ja osobiscie (po tym co widzialam) odradzam 15 letnim (przepraszam za wyrazenie) dzieciom dzwigac sztangi. Poczekalabym do 19-20 lat, a w miedzyczasie duzo ruchu (koszykowka, bieganie, kolarstwo, plywanie). Tak tez mozna wyrzezbic cialo, no chyba ze kolega chce byc rozrosnietym ziemnakiem to wtedy faktycznie silka, troche anaboli, a za pare lat wozek inwalidzki. :chlip:
--------------
--------------------
www.karolina-w-podrozy.fotolog.pl
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wypowiem się po raz kolejny ;]. Ja wykonuję właściwie podstawowe ćwiczenia tzn. pompki, brzuszki, przysiady, unoszenie grzbietu i coś jeszcze tylko nie pamiętam jak to się nazywało;). A co do mięśni to mam tylko dwa hantle i wykonuję takie ćwiczenia jakie są tu opisane http://www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/cw ... 6,0,0.html
;).
Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czyli tkz. bezsensowne machanie nadgarstkami ;)

pozdro
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ