Zwiększenie masy i szybkości

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
onak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

W najbliższych miesiącach będe starał się zwiększyć swoją masę mam nadzieję mięśniową ;P o jakieś dodatkowe 10 kg, nie chciałbym przy tym tracić szybkości, a byłbym nawet bardzo zadowolony jakby odrobinę się poprawiła - chodzi o biegi sprinterskie (60 m).

Byłbym więc bardzo wdzięczny za wszystkie porady dotyczące treningu biegowego, wiem że to nie dużo ale najlepiej byłoby jakbym trenował dodatkowo 2 dni w tygodniu (do tego musze stawiać się 2x w tygodniu na treningach).

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi
PKO
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jestem tylko lajkonik więc nie bierz sobie tego do serca co napiszę.
Myślę, że musisz to zrobić etapami: pierwsze mięśnie potem prędkość.

Pozdrawiam z dużym brzuchem i małą ilością mięśni :hahaha:
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
tomasz

Nieprzeczytany post

Musiałbyś się zazjanomić ze specjalistycznym treningiem na 100m. Nie możesz robić tak, że sobie nabierzesz 10kg masy bo tak Ci się podoba i później zrobisz z niej użytek.
Masa jest razej konsekwencją treningu niż celem samym w sobie, w sprincie liczy się siła i szybkość.
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podczas powzyszego procesu (nabierania masy) powinienes czesto mierzyc poziom tkanki tluszczowej, bo inaczej 10kg wiecej tylko cie oslabi
Mateusz
Dare for more!
onak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Dzięki za odpowiedzi! Przy moim 195 cm i wadze 88 kg (jakbym podszedł pod 100 wcale bym nie był zły ;)) chce osiągnąć jakieś 5 sek na ok. 40 m (nie dziwcie się taki sport :P) więc myślę do zrobienia - dawno już nie mierzyłem czasu na krótkich dystansach, ale postaram się to w najbliższym czasie zrobić.
Cezary Letza
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

onak pisze:Witam

W najbliższych miesiącach będe starał się zwiększyć swoją masę mam nadzieję mięśniową ;P o jakieś dodatkowe 10 kg, nie chciałbym przy tym tracić szybkości, a byłbym nawet bardzo zadowolony jakby odrobinę się poprawiła - chodzi o biegi sprinterskie (60 m).

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi
Moim zdaniem 10 kg czystej masy mięśniowej można uzyskać w ciągu 2 lat, przy reżimie treningowym i dietetycznym (ważne jest ile masz lat).
Tak więc założenie, że "przytyjesz" w ciągu kilku m-cy o 10 kg jest błędne. To jest możliwe, ale pod warunkiem zastosowania "koksu". Nie będę Ci tłumaczył, że taka droga jest drogą do nikąd. Sam to przecież wiesz.
Czarek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ