Witam
W najbliższych miesiącach będe starał się zwiększyć swoją masę mam nadzieję mięśniową ;P o jakieś dodatkowe 10 kg, nie chciałbym przy tym tracić szybkości, a byłbym nawet bardzo zadowolony jakby odrobinę się poprawiła - chodzi o biegi sprinterskie (60 m).
Byłbym więc bardzo wdzięczny za wszystkie porady dotyczące treningu biegowego, wiem że to nie dużo ale najlepiej byłoby jakbym trenował dodatkowo 2 dni w tygodniu (do tego musze stawiać się 2x w tygodniu na treningach).
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi
Zwiększenie masy i szybkości
- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja jestem tylko lajkonik więc nie bierz sobie tego do serca co napiszę.
Myślę, że musisz to zrobić etapami: pierwsze mięśnie potem prędkość.
Pozdrawiam z dużym brzuchem i małą ilością mięśni
Myślę, że musisz to zrobić etapami: pierwsze mięśnie potem prędkość.
Pozdrawiam z dużym brzuchem i małą ilością mięśni

Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Musiałbyś się zazjanomić ze specjalistycznym treningiem na 100m. Nie możesz robić tak, że sobie nabierzesz 10kg masy bo tak Ci się podoba i później zrobisz z niej użytek.
Masa jest razej konsekwencją treningu niż celem samym w sobie, w sprincie liczy się siła i szybkość.
Masa jest razej konsekwencją treningu niż celem samym w sobie, w sprincie liczy się siła i szybkość.
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Podczas powzyszego procesu (nabierania masy) powinienes czesto mierzyc poziom tkanki tluszczowej, bo inaczej 10kg wiecej tylko cie oslabi
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
-
- Rozgrzewający Się
Witam
Dzięki za odpowiedzi! Przy moim 195 cm i wadze 88 kg (jakbym podszedł pod 100 wcale bym nie był zły
) chce osiągnąć jakieś 5 sek na ok. 40 m (nie dziwcie się taki sport :P) więc myślę do zrobienia - dawno już nie mierzyłem czasu na krótkich dystansach, ale postaram się to w najbliższym czasie zrobić.
Dzięki za odpowiedzi! Przy moim 195 cm i wadze 88 kg (jakbym podszedł pod 100 wcale bym nie był zły

-
- Wyga
Moim zdaniem 10 kg czystej masy mięśniowej można uzyskać w ciągu 2 lat, przy reżimie treningowym i dietetycznym (ważne jest ile masz lat).onak pisze:Witam
W najbliższych miesiącach będe starał się zwiększyć swoją masę mam nadzieję mięśniową ;P o jakieś dodatkowe 10 kg, nie chciałbym przy tym tracić szybkości, a byłbym nawet bardzo zadowolony jakby odrobinę się poprawiła - chodzi o biegi sprinterskie (60 m).
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi
Tak więc założenie, że "przytyjesz" w ciągu kilku m-cy o 10 kg jest błędne. To jest możliwe, ale pod warunkiem zastosowania "koksu". Nie będę Ci tłumaczył, że taka droga jest drogą do nikąd. Sam to przecież wiesz.
Czarek