Maratony Olimpiskie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanie na temat starut w maratonie na olimpiadzie. Pytam ciekawosci. Wiem że trzeba przebiec maraton wybrany przez PZL w okresilonym czasie chyba 2.10 a moje pytanie brzmi, czy musze być członkiem jakiegoś kluby zeby wogóle móc sie zgłosić do PZL z chęcią wystartowania na olimpiadzie. Czy moge być zwykłym gościem z ulicy?
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Musisz mieć licencję PZLA...a gość z ulicy przynajmiej w Polsce nie pobiegnie 2:10. Minimum było 2:10.30 a na wiosnę w Dębnie 2:12 ale ostatnio minima spadły do : Minimum A : 2:15 i minimum B 2:18 więc spokojnie Polacy zrobią to minimum i zobaczymy w Atenach Polaka.
Zresztą Gajdus już zrobił 2:09.23
Skąd takie pytanie?
Zresztą Gajdus już zrobił 2:09.23
Skąd takie pytanie?
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
A czy ktoś wie jaki jest najlepszy w historii wynik w maratonie rozgrywanym w Polsce. Stawiam na Dębno w latach 80-tych.
Arti, skąd ta pewność, że osoba z obywatelstwem Polskim i nieznana PZLA nie pobiegnie 2:10. W końcu są już setki zawodników biegających na takim poziomie. Może jakiś emigrant Polak z Meksyku, RPA, albo ze Stanów? W końcu 2:10 to nie jest już wcale jakiś kosmiczny wynik.
Arti, skąd ta pewność, że osoba z obywatelstwem Polskim i nieznana PZLA nie pobiegnie 2:10. W końcu są już setki zawodników biegających na takim poziomie. Może jakiś emigrant Polak z Meksyku, RPA, albo ze Stanów? W końcu 2:10 to nie jest już wcale jakiś kosmiczny wynik.
ENTRE.PL Team
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze trzeba sie przygotowywać według PZLA wytycznych - zgrupowania, zgoda na inne starty etc. Gdzieś czytałem, że Gajdusowi taki reżim nie leży i będzie chciał negocjować.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Ta pewność Paweł wynika z realności.. czy sądzisz ,że jest jakiś zagraniczny biegacz z obywatelstwem Polskim?
Gdyby gdziekolwiek wystartował to by zaraz gazety to wychwyciły..nawet na pipi-wiosce..od tego są dziennikarze..no chyba,że 2:10 pobiegłby sobie na treningu.hhheehe...
Chyba Paweł za bardzo bujasz w obłokach..
A w Polsce wynik 2:10 rzuciłby się w oczy w innych krajach niekoniecznie dlatego to ,że wynik 2:10 nie jest niczym szczególnym nie jest argumentem bo na skalę Polski jest czymś szczególnym a rozparujemy sprawę PZLA a nie związków sportowych i reprezentacji innych krajów..
Oto moja pewnośc !
Gdyby gdziekolwiek wystartował to by zaraz gazety to wychwyciły..nawet na pipi-wiosce..od tego są dziennikarze..no chyba,że 2:10 pobiegłby sobie na treningu.hhheehe...
Chyba Paweł za bardzo bujasz w obłokach..
A w Polsce wynik 2:10 rzuciłby się w oczy w innych krajach niekoniecznie dlatego to ,że wynik 2:10 nie jest niczym szczególnym nie jest argumentem bo na skalę Polski jest czymś szczególnym a rozparujemy sprawę PZLA a nie związków sportowych i reprezentacji innych krajów..
Oto moja pewnośc !
-
- Zaprawiony W Bojach
Arti pomysł na pytanie wziął się z tego ze na stronie PZLA przeczytałem wymagania ale nic nie pisało na temat tego czy trzeba należeć do klubu. Dzięki za odpowiedz.
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Spoko...swoją drogą z utęsknieniem czekam na wiek weterana bo wtedy można za pośrednictwem Polskiego Związku LA Weteranów brać udział w imprezach rangi mistrzoskiej bez żadnego minimum..np na 60m w hali. Ale trzeba należeć do PZLA weteranów..
Chociaż tą drogą można spełnić swoje marzenia
Chociaż tą drogą można spełnić swoje marzenia

- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
PAwel ten wynik jest umieszczony w Kalendarzu PSB. Niestety nie mam go obecnie przy sobie i nie mogę sprawdzić dokładnie tego wyniku. Pamiętam jednak, że przyglądałem się temu. Zdecydownie wyszło, że Dębno jest najszybszym maratonem w Polsce. Czy oby napewno jest tam trasa dokładnie zmierzona?Quote: from PAwel on 9:49 am on Dec. 4, 2003
A czy ktoś wie jaki jest najlepszy w historii wynik w maratonie rozgrywanym w Polsce. Stawiam na Dębno w latach 80-tych.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Paweł - dlaczego nie biegasz w MP weteranów? Miałbyś szanse zdobyć medal w swojej kategorii wiekowej...
-
- Zaprawiony W Bojach
Arti, nie wiedziałem, że jestem już weteranem, he, he... To już jest od 35 roku życia?
Dębno miało kiedyś statut mistrzostw Polski i prawo startu mieli tylko zawodnicy zreszenie w klubach sportowych. Pamiętam, że moją ambicją było wystartować w tych mistrzostwach i dopiąłem swego reprezentując mój uczelniany AZS. Zostałem o ile mnie pamięć nie myli 37 wicemistrzem Polski z czasem 3:06 i byłem przedostatni, bo stawkę zamykała jakaś kobieta.
To było niezłe przeżycie, nocowałem w internacie w pokoju wieloosobowym, w którym średnia życiówka w maratonie to było chyba jakoś 2:14 (nie wliczając mojej). Pamiętam, że mi to trochę wtedy imponowało.
A zamiast pasta party mieliśmy przedstawienie artystyczne w postaci regularnego striptizu. Nie pamiętam tego już dobrze ale panienki (w zasadzie panie) miały tak na oko po 10kg nadwagi. Taka gmina...
Dębno miało kiedyś statut mistrzostw Polski i prawo startu mieli tylko zawodnicy zreszenie w klubach sportowych. Pamiętam, że moją ambicją było wystartować w tych mistrzostwach i dopiąłem swego reprezentując mój uczelniany AZS. Zostałem o ile mnie pamięć nie myli 37 wicemistrzem Polski z czasem 3:06 i byłem przedostatni, bo stawkę zamykała jakaś kobieta.
To było niezłe przeżycie, nocowałem w internacie w pokoju wieloosobowym, w którym średnia życiówka w maratonie to było chyba jakoś 2:14 (nie wliczając mojej). Pamiętam, że mi to trochę wtedy imponowało.
A zamiast pasta party mieliśmy przedstawienie artystyczne w postaci regularnego striptizu. Nie pamiętam tego już dobrze ale panienki (w zasadzie panie) miały tak na oko po 10kg nadwagi. Taka gmina...
ENTRE.PL Team
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Oj Paweł Paweł to widzę, że musisz się mnie radzić. W MP jesteś weteranem po ukończeniu 35 roku życia. Biorąc udział w zawodach międzynarodowych weteranów musisz mieć ukończone 40 lat. Nie mówie koniecznie o maratonie ale o np 10km.
To nie śledziłeś wyników weteranów? Są baaaardzo dostępne w sensie pokonania. ;-)bieg 10000m M
OTO przykład:
M35
MP
Olchawa Piotr
66-09-15
Chełmża
35:25,64
601
2
Hrycak Dariusz
64-01-21
Świebodzin
44:14,26
333
I co ? Nie połamiesz 40 min?
A zresztą chciałem być uprzejmy ale skoro tak się wymądrzasz !
Ja obiecuję,że kiedy osiągnę wiek weterana stanę na podium
60m na hali lub 100m na stadionie otwartym.
Już namawiać nikogo nie będę
To nie śledziłeś wyników weteranów? Są baaaardzo dostępne w sensie pokonania. ;-)bieg 10000m M
OTO przykład:
M35
MP
Olchawa Piotr
66-09-15
Chełmża
35:25,64
601
2
Hrycak Dariusz
64-01-21
Świebodzin
44:14,26
333
I co ? Nie połamiesz 40 min?
A zresztą chciałem być uprzejmy ale skoro tak się wymądrzasz !
Ja obiecuję,że kiedy osiągnę wiek weterana stanę na podium

Już namawiać nikogo nie będę