Bieg dookoła Zoo - dystans
Biegliście?
Ile Wam urządzenia pomiarowe zmierzyły? Mi Garmin pokazał 9,9 km, a zwykle dodaje 1%, więc tak jakby brakowało 200 metrów. A ile Wam wyszło?
Ile Wam urządzenia pomiarowe zmierzyły? Mi Garmin pokazał 9,9 km, a zwykle dodaje 1%, więc tak jakby brakowało 200 metrów. A ile Wam wyszło?
Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale dlaczego zakładasz, że wystarczyło przesunąć linie mety? Pewny jesteś, że trasa była źle zmierzona czy opierasz się tylko na wskazaniach gpsu?Krasus pisze:Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
u mnie było 10,15
- PanTalon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45:36
- Życiówka w maratonie: 03:58
Krasus pisze:Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
ciekawe bo u mnie idealnie się zgadzały kilometry. Tak jakby ktoś pod mojego 210 robił pomiar. Mi pokazał na koniec 9.87
Bo większości osób jednak naliczyło mniej, choćby PanTalonowi poniżej, któremu zmierzyło niemal dokładnie tak jak mi. Skoro na każdym biegu zdecydowanej większości uczestników GPS'y doliczają 100-200 metrów, a na tym większości zabrakło 100 metrów to z dużą dozą prawdopodobieństwa można chyba uznać, że coś z tym dystansem było nie tak;)Fisherek pisze:Ale dlaczego zakładasz, że wystarczyło przesunąć linie mety? Pewny jesteś, że trasa była źle zmierzona czy opierasz się tylko na wskazaniach gpsu?Krasus pisze:Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
u mnie było 10,15
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja byłbym ostrożny z takimi wnioskami, ale nie wykluczam pomyłki.
Mnie bardziej zastanawiają miedzyczasy podane na stronie. 4 i 8 kilometr-wyniki są nierealne u większości zawodników. Nie mam tu na myśli samego czasu co proporcji w stosunku do ostatnich dwóch kilometrów.
Mnie bardziej zastanawiają miedzyczasy podane na stronie. 4 i 8 kilometr-wyniki są nierealne u większości zawodników. Nie mam tu na myśli samego czasu co proporcji w stosunku do ostatnich dwóch kilometrów.
- Paweł100
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 49:42
Mata przez którą przebiegaliśmy nie była na 4 i 8 km, tylko gdzieś na 3,6 i 7,2 (albo 3,3 i 6,6 już dokładnie nie pamiętam) stąd te nierealne międyczasy.
Mi Garmin naliczył 9,82, natomiast Endomondo 10,05. Myślę, że trasa była 100-150 metrów za krótka.
Poza tym impreza naprawdę bardzo udana!
Mi Garmin naliczył 9,82, natomiast Endomondo 10,05. Myślę, że trasa była 100-150 metrów za krótka.
Poza tym impreza naprawdę bardzo udana!