Komentarz do artykułu Apel do Maratończyków z Poznania
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mam nadzieję, że osoby do których kierują mój apel zgodzą się na opublikowanie ich historii i chciałbym to robić poprzez wklejanie ich na forum, to najprostsza droga.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Musze powiedziec, ze moco zdziwilem sie widzac ten apel - oto publikuje sie liste nazwisk ludzi, ktorzy na podstawie anonimu zostaja posadzeni o popelnienie pewnego przestepstwa, czy wykroczenia i prosi sie ich o tlumaczenie. Choc nie jestem zadnym z wymienionych osob, mam wrazenie, ze dzieje sie tu pewna niesprawiedliwosc - gdzie domniemanie niewinnosci? Skoro w wiekszosci wiekszych imprez sa takie przypadki to dlaczego kaze sie tym ludziom tlumaczyc? I dlaczego publicznie publikuje sie ich nazwiska?
-
- Zaprawiony W Bojach
wydaje mi się ,że to organizator Maratonu w Poznaniu powinien się z tego wytłumaczyć a nie ciągać ludzi na zwierzenia poprzez portal
trochę to żenujące wegług mnie
Tomek
- Nagor
- Ekspert/Trener
No, po namyśle doszliśmy do wniosku, że umieszczanie nazwisk jest nie w porządku, dlatego apel został zmieniony. Nie ma nazwisk, pozostała prośba o zgłoszenie się i wyjaśnienie.
- Jędrzej
- Wyga
Zgadzam się z Tomkiem i uważam, że Bieganie.pl powinno zgłosić się do organizatorów maratonu w Poznaniu z prośbą o wyjaśnienie całej tej dość dziwnej sytuacji.Tomek Michałowski pisze:wydaje mi się ,że to organizator Maratonu w Poznaniu powinien się z tego wytłumaczyć a nie ciągać ludzi na zwierzenia poprzez portal
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dzwoniłem do nich tuz po otrzymaniu tego listu i wyjaśnienie było bardzo ogólne. Ale przyjałem je.
Teraz zależy mi na kontakcie z biegaczami którzy są wsród tych 32 osób.
Teraz zależy mi na kontakcie z biegaczami którzy są wsród tych 32 osób.
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Proponuję skontaktować się z firmą wykonującą pomiar czasu. Przyzwyczailiśmy się do tego, że czasy netto i brutto powinny być takie same w przypadku czasów nieoficjalnych i oficjalnych, a tu niespodzianka - w bardzo wielu przypadkach czasy te różnią się, łącznie z przetasowaniem biegaczy miejscami. O ile można zrozumieć sytuację, że występuje jakiś błąd pomiaru czasu to przetasowanie biegaczy na mecie jest co najmniej niepokojące.
Co ciekawe wcześniej nikt nie zwrócił na to uwagi. Może uda się zweryfikować to z wynikami z pomiarów prywatnych samych biegaczy?

Co ciekawe wcześniej nikt nie zwrócił na to uwagi. Może uda się zweryfikować to z wynikami z pomiarów prywatnych samych biegaczy?
No i co mam tu teraz napisać? ;)
-
- Rozgrzewający Się
a czy nie ma jakiegos filmu z mety?
wystarczy obejrzec i policzyć
wystarczy obejrzec i policzyć
-
- Rozgrzewający Się
Poprawil bym tytul tego apelu. Zalozenie, ze 32 osoby, ktore nie zostaly zweryfikowane przez Champion Chip, sa z Poznania jest, moim zdaniem niefortunne. Byc moze przyjechali z innego miasta i szkoda im bylo 10 zl na chipa :). W sprawie odpowiedzi organizatorow: moze moglbys podac nazwisko osoby i jej uzasadnienie. Wowczas latwiej bedzie Poznaniakom badac sprawe dalej.
-
- Rozgrzewający Się
Sam znam jeden przypadek, jak koledze chip nie zadzialal i nie bylo go na wstepnej liscie wynikow. Nie zglosil reklamacji, a jednak pojawil sie na finalnej, oficjalnej liscie tylko z czasem brutto (bez netto). Pewnie ktos ogladal film i weryfikowal wyniki :). I bylo to w Poznaniu :). Tacy sa porzundni :). Patrzac na czasy brutto i netto w oficjanych wynikach maratonu w Poznaniu widac, ze 88 osob ma je identyczne. Prawdopodobnie wsrod nich znajduje sie te 32 osoby. ąąśśććółł.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Rzeczywiście, rozmawiałem z koleżanką melodyą która własnie miała taki przypadek.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Jesli obydwie imprezy konkuruja ( bo glownie o to chodzi w tym kontekscie ) to ktora z nich wpadnie na pomysl zaangazowania biegajacego blogera ,z wynagrodzeniem 100 tys zl ? 

Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Stary Wyga
Co do konkurencji dwóch imprez Poznań-Warszawa, w tym roku wprowadzono nową konkurencje : Katowice-Kraków
Czy ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić ,przecież to swoistego rodzaju
"Kanibalizm maratoński" - frekwencja jednej imprezy zjadana przez drugą
Wiem ,że są ludzie dla których bieg w imrezie tydzień po tygodniu to normalka ale ile jest takich ludków jak ja ,wybieram tylko jedną taką imprezę w roku.
Czy ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić ,przecież to swoistego rodzaju
"Kanibalizm maratoński" - frekwencja jednej imprezy zjadana przez drugą
Wiem ,że są ludzie dla których bieg w imrezie tydzień po tygodniu to normalka ale ile jest takich ludków jak ja ,wybieram tylko jedną taką imprezę w roku.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Hej!FREDZIO pisze:Rzeczywiście, rozmawiałem z koleżanką melodyą która własnie miała taki przypadek.
Tak, FREDZIO rozmawiał wczoraj ze mną w tej sprawie. Rzeczywiście nie było mnie w pierwszej wersji wyników z Poznania, choć byłam pewna, że biegłam, mam kupę zdjęć z trasy i mety, co więcej - byłam pacemakerką grupy "Galloway 4:20" (inni pacemakerzy byli ujęci w wynikach). Napisałam do organizatorów reklamację i w następnym "rzucie" wyników już byłam, z poprawnymi międzyczasami. Zależało mi bardzo na tym, aby sprawdzić jak szybko przebiegłam ostatnie 195m i na szczęście ten wynik jest także ujęty.
Jeśli kto potrzebuje przeanalizować: Barbara Muzyka (1708/2640).
Wg mnie zgodność co do liczby biegaczy, którzy ukończyli obydwa maratony ma takie samo prawdopodobieństwo jak to, że któryś z nich miałby o 1 osobę mniej/więcej.
Moim zdaniem to śmieszny zbieg okoliczności i nie doszukiwałabym się jakiś nieuczciwości z którejkolowiek strony.
Pozdrawiam!