radslo1 pisze:Jaki zwrot kosztów po zmianie regulaminu?
kiedy zmienia się regulamin - powinienem mieć możliwość wycofania się z imprezy. inaczej sankcjonuje się jednostronną zmianę dwustronnej umowy.
Pierwszy punkt, który mówi o tym to kwestia bezzwrotności raz uiszczonej opłaty.
tak, znane zagranie, po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się
Drugi to informacja o tym, że Organizator zastrzega sobie prawo do wprowadzenia dodatkowej puli numerów startowych
.
"poza pulą podstawową 9000"Trzeci, że prawo do wiążącej i ostatecznej interpretacji regulaminu ma tylko Organizator
a nie sąd na przykład.
ja dodam więcej:
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania biegu lub jego przerwania bez podania powodów.
Opłata raz uiszczona nie podlega zwrotowi ani przeniesieniu na innego zawodnika.
to jest dopiero kombinacja szach-mat. zwłaszcza że
Wiążąca i ostateczna interpretacja niniejszego regulamin przysługuje wyłącznie organizatorowi 8. Półmaratonu Warszawskiego
no, ale wszyscy akceptowali ten regulamin, więc nie ma nic złego w odwołaniu biegu i zainkasowaniu wpisowego, prawda?
nie czepiam się konkretnie warszawskiej połówki. jestem pewien że żaden z uczestników nie poznałby ze stuprocentową pewnością czy biegnie w ośmio- (prawdopodobna liczba uczestników przy limicie 9 tys), czy dziesięciotysięcznym tłumie.
ale faktem jest że w organizacji imprez biegowych nie stosuje się standardów konsumenckich.
jak mi operator telefonu, czy kablówki zmieni regulamin - mogę się od niego natychmiast wypisać.
jak regulamin zmieni organizator imprezy, to umowa kupna-sprzedaży ciągle mnie obowiązuje. choć może mi się już nie podobać.