9 Maraton Poznański

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wojtek pisze:Ale jej kara nie stoi na kornerze , tylko wyslawia sie jak najbardziej po polsku ( w razie potrzeby )
W razie potrzeby, Wojtek, to damy radę nawet w barbarzyńskich językach. :hej:
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli ją spotkam to z pewnością zagaję ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIO powinien dac Ci jakas koszulke dla niej ;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A nie powinna dostać koszulki startowej prawdziwej MANIACzki? ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Coś kiepsko Poznaniacy promujecie ten maraton Poznański.
Nie dawaliście informacji, że relacja LIVE ma być.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

już za niecałe 2 godziny start do największego maratonu w Polsce, na tę chwilę jest już zapisanych 3728 uczestników więc rekord padnie, zresztą za całej stronie w Wyborczej prezydent Poznania zachęca do biegu

organizatorzy zaplanowali atak na rekord trasy ustanowiony przez Waldemara Glinkę w 2001 roku i wynosi 2:15:38, w tym celu firma Ecco , sponsor maratonu zosranizowała swój team , w któego skład wchodzi 3 Kenijczyków: Paul Tangus , ubiegłoroczny zwycięzca z Poznania, Joseph Kimisi, Nicholas Kipkemoi Mutai a także Kenijka Jane Rotich.
Rekord życiowy Tangusa to 2:12:33, w role zająca wcieli się Jan Białk, któy poprowadzi tempo do 20 kilometra

pogoda jest wspaniała, ok. 15-17 stopni więc idealne warunki , trasa mimo wszystko jest dośc ciężka bo jest długa prosta na nomen omen Warszawkiej gdzie zazwyczaj jest pod wiatr ilekko pod górę , poza tym są 2 ostre podbiegi koło tzw. młyna już za miastem
poza tym reszta trasy uchodzi za najładniejszą w Polsce bo 2x mija STry Rynek i Ostrów Tumski

kto może jeszcze powalczyć z koalicją Kenijczyków ? wśród faworytów zapowiadano Jurija Giczuna ale się rozchorował i nie biegnie , Poznaniacy i Michał Bartoszak upatrują w roli jednego z faworytów Marcina Fehlau'a , który jest ponoć w mega formie i liczy na wynik w oklolicach 2:17

zaraz następne newsy
Tomek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zawodnicy mogą liczyć na żywiołowy doping poznańskiej publiczności zgromadzone j przy głównych ulicach oraz na licznych osiedlach , przez które biegnie trasa, kobiety wychodzą z garnkami i tłuką w nie drewnianymi trzepaczkami do roztrzepywania mąki (tak tak sam widziałem), będą również liczne orkiestry

kogo można spotkać koło startu na Malcie ?
jest Michał Bartoszak ,który handluje butami marki Saucony , jest Jacek Gardener , który wspiera New Balance, jest Marek Jaroszewski ,któy ma Brooksy, nie mogło zabraknąć R adka Dudycza oferującego odżywki firmy Enervit, w ogóle stoisk jest co niemiara: Bednarek Sport, sklepbiegacza.pl, New Balance, Brooks, Dobsom, Saucony i dużo indywidualnych dystrybutorów

jest i oczywiście Jurek Skarżyński ,z którym pogawędziłem i dostałem dedykację na jego najnowszej książce , on stawia na "czarnoskórych"
jak mi powiedział jego podopieczna Agnieszka Gortel, przeszła w pracy na pół etatu i bierze się za poważne bieganie , mówi ,że w Pile miała trochę szczęścia ale na wiosnę jest w stanie pobiec maraton w okolicach 2:40 , zobaczymy , Jurek podkreśla jej wielką pracowitość , musi ją czasem hamować bo chce biegać coraz mocniej
Tomek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z konkurencji Fredzia i spółki są maratonypolskie.pl i maratończyk.pl, duże łądne stoiska i sporo ludzi dookoła

z imprez co ciekawe promują się Hervis Prague Marathlon i Europa Marathlon z Gorlitz/Zgorzelca

biuro zawodów jest perfekscyjnie zorganizowane , 3 stoiska do chipów, 4 do koszulek ,punkt informacyjny , 4 punkty do zapisów, żadnej kolejki na wczoraj, same ładne dziewczyny w tym biurze , jest również biuro prasowe
Tomek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zawodnicy do maratonu wystartują o godz. 10 ,pół godziny wcześniej zaplanowana jest rozgrzewka z udziałem dziewczyn z klubu Gymnasion, rolarze i wózkarze będą mieli do pokonania dystans półmaratonu

z celebrities wystartują Robert Korzeniowski ,Kasia Bujakiewicz, Marcin Urbaś ale jak mówi nie zamierza ukończyć

Podczas 9 Poznańskiego Maratonu po raz pierwszy w Polsce zaprezentujemy zalety nowego systemu firmy ChampionChip – SportTrack. Jest to system GPS, dzięki któremu można śledzić przebieg imprezy, która rozgrywa się na dużych odległościach.

Ponadto będą Państwo mogli na bieżąco obserwować wyniki w internecie. Z 10 km, półmetka, 30 km, mety. A to wszystko na żywo!
Wejdź 12 października na na http://www.poznanlive.com i zobacz, co się będzie dziać!

ChampionChip znany jest zarówno zawodnikom jak i organizatorom ze swoich dokładnych, niezawodnych urządzeń do pomiaru czasu. Żółte chipy są rozpoznawane i honorowane na całym świecie w środowisku biegaczy. Dziś ChampionChip patrzy w przyszłość. Wykorzystując swoje długoletnie doświadczenie i najnowsze technologie, Championchip stworzył innowacyjne rozwiązanie dla zarządzania i wizualizacji imprezy sportowej. ChampionChip jest dumny, że może zaprezentować trzy nowe produkty, które mogą pomóc organizatorom imprezy w płynnym prowadzeniu zawodów i dostarczaniu niezapomnianych wrażeń zarówno zawodnikom, jak i widzom. Wyposaż zawodników w GPS Trackery, aby każdy mógł obserwować rzeczywistą prędkość, ranking, czasy okrążeń.

Mamy zaszczyt zaprosić państwa na prezentację najnowszego systemu GPS, który znajduje swoje zastosowanie w żeglarstwie, biegach, wyścigach rowerowych itp.

12 Października 2008 (niedziela) podczas 9. Poznań Maraton przeprowadzimy prezentację wyżej opisanego systemu. Start maratonu godz. 10:00.

no i jest konkurencja dla bieganie.pl :ble:

dobra ja lecą na start bo się spóżnię a kamera już rozgrzana, do zobaczenia na trasie , raczej usłyszenia
Tomek
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:zapowiadano Jurija Giczuna ale się rozchorował i nie biegnie
Ja obstawiam, że przeczytał regulamin i znalazł punkt o obowiązkowych badaniach antydopingowych...
Awatar użytkownika
michał91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jak można w champinchip ustawić innych zawodników do oglądania???
GG:1702523
Awatar użytkownika
michał91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dobra już wiem jak to działa sory za zawracanie głowy...:D
GG:1702523
tbogo
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze: nie mogło zabraknąć R adka Dudycza oferującego odżywki firmy Enervit,
masz racje, ze Radek rozprowadza enervit, ale w Poznaniu sie nie wyetawia, tam z tego co mi wiadomo wystawia sie warszawski dystrybutor
http://www.sportowo.ovh.org/
http://www.naturalpower.pl/
www.biegowki.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

:)

Ale trzeba przyznać, że transmisja LIVE naprawdę full wypas.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze::)

Ale trzeba przyznać, że transmisja LIVE naprawdę full wypas.
rozumiem ,że piszesz o nowym systemie firmy Championchip :ble: a nie o mojej :bum: latałem jak wściekły pomiędzy 5km, 20 a metą ale było warto ,z mety mam wszystkich na filmie + wywiady ze zwycięzcami
z tego co mówili Jan Białk prowadził ich na 2:11, 2:12 na połówce ale potem zaczęli rzeżbić po 3:25 i zwycięzca Mathew Kosgei skończył z rezultatem 2:13:45 , rekord jest :hahaha: i Chevrolet też
pierwsza trójka Keniole , czwarty Marcin Fehlau 2:17
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ