Zagubiony Heniu

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Laszlo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napisałem jak zawsze całkiem sporo... i zmazałem :) Powiem tak: starajmy się nie personifikować zachowań i problemów. Dajmy ludziom szansę na ewentualne przeprosiny, poprawę czy zadumę nad popełnionymi błędami. Antagonizując się wzajemnie nic dobrego nie uzyskamy jako biegacze. Nie wiem czy autor irytującego posta to P.W. czy ktos inny. Jeżeli tak, to warto wysłać prywatnego e-maila z tym, co nam leży na sercu - dajemy wtedy szansę drugiej stronie na przemyślenie, byc może uznanie winy lub sensowne wytłumaczenie. Zachowania piętnujmy ale nawet lepiej, jeżeli będziemy używać ksywek czy nicków autorów... bez podawania personaliów. Jak ktoś się chowa za anonimem to niech się chowa, widocznie ma słabości.... ale dopóki nie będziemy wywlekać personaliów to jest szansa na zmianę zachowania. Jak spersonifikujemy to jedynie uzyskamy efekt okopywania się na pozycjach, wymyslne tłumaczenia i palimy pewne mosty między nami.... a nikt nie jest doskonały. Jak ktoś mimo tego się nie zmieni to i tak jest stracony więc szkoda naszych emocji.

A jak chodzi o organizację imprez i jakiegoś "ducha" imprezy to niestety ale takich orgów z ich zespołami jak Mirza, Wasyl i jeszcze kilku innych nie da sie sklonować. Być może tego zabrakło w tym roku w Łodzi - ale mogę się mylić i nie chcę krzywdzić orgów tego maratonu.... może po prostu cała seria przypadków i pechowych zbiegów okoliczności wycisnęła swoje piętno...

Znowu się rozpisałem :) Chyba nie będę mazał tego co pierwotnie pisze bo i tak mi to nie wychodzi. Chciałem tylko powiedzieć, aby nie personifikować osób ukrywających sie za anonimowymi nickami tylko piętnować ich zachowania. Howgh.

Wow ! Nie wiedziałem że jestem "zaprawion y w bojach" i tyle tych literek B mam :)
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
New Balance but biegowy
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie ten człowiek już jest skończony w środowisku biegowym, tylko jest jeden problem - żeby coś zorganizować trzeba mieć dostęp do pieniędzy i to jest pewna przewaga tego pana. Wkurzające to, ale prawdziwe! Więc pewno jeszcze nie raz o nim usłyszymy :grr:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Laszlo pisze:Chciałem tylko powiedzieć, aby nie personifikować osób ukrywających sie za anonimowymi nickami tylko piętnować ich zachowania.
A ja uważam że są sytuacje w których to trzeba spersonifikować.
Nie można się zachowywać dwulicowo - że oficjalnie jestem super a anonimowo jadę po kim mam ochotę.
moreczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie broniąc adamosa wkleję tylko fragment regulaminu forum:

"Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych."

Rozpowszechnianie danych osobowych nie posiadając pozwolenia osób zainteresowanych jest niezgodne z prawem i jako takie prawdopodobnie może stanowić podstawę do założenia sprawy z powództwa cywilnego. Nie jestem jednak prawnikiem tylko biologiem, więc co jak tam wiem...

Subiektywnie uważam, że redaktor się zagalopował. Potępiam anonimowe zachowanie adamosa, ale jednocześnie uważam, że pod pseudonimem można napisać wszystko na co tylko ma się ochotę, jeśli jest to zgodne z prawem. Inaczej sytuacja ma się niestety w przypadku admina, bo rozpowszechnianie danych osobowych to już nie przelewki.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nie, nie uważam że się zagalopowałem.
To nie ma nic wspólnego z ochroną danych osobowych.

Po pierwsze Przemysław Walewski jest osobą publiczną - Dyrektorem Maratonu w Łodzi.

Po drugie - nie podałem osobom trzecim informacji o przechowywanych danych a jedynie oświadczyłem, że dane te dowodzą, że adamos to Przemysław Walewski mimo, że takich danych jak jego Imię i Nazwisko w jego profilu nie ma.

Po trzecie - pod pseudonimem można napisać wszystko tak długo póki to wszystko to nie jest chamówa i ja nie wyłapię kto to jest

Więcej, deklaruję, że za każdym razem będę dążył do publicznego zdemaskowania każdego anonima który będzie obrażał innych ludzi.

Nie wymyślajmy (wg mnie moreczek wymyślasz) absurdalnej sytuacji w której prawo ma ułatwiać zachowania niemoralne.
gazownia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To bardzo smutne i niesmaczne skoro takie dzieją sie rzeczy jak podczas maratonu Łódzkiego, takie osoby trzeba piętnować i po prostu wyrzucać że sportowej rodziny.Tak przy okazji na stronie WOSiR-u poruszałem sprawę sędziów, biegam od bardzo wielu lat i te same twarze podstarzałych i pewnie troszke zmęczonych ludzi nie wykazują żadnych pozytywnych chęci do zawodów nie zdają sobie sprawy że tysiące startujących biegaczy to doskonały zysk również dla nich.to też rodzaj kolesiów ,którzy nie dopuszczają młodych ludzi do sędziowania wszelkich zawodów też daje wiele do myślenia.

Z Wyrazami Szacunku i Sportowym Pozdrowieniem
Janusz Bukowski reprezentant Gazowni
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Laszlo pisze: Dajmy ludziom szansę na ewentualne przeprosiny, poprawę czy zadumę nad popełnionymi błędami. Antagonizując się wzajemnie nic dobrego nie uzyskamy...
co prawda trochę mnie ominęły dymy ze zgliszcz maratonu Mbanku, ale przynajmniej ktoś już coś mądrego napisał.

ty, Jumper, a Laszlo aby nie powtarza słów pewnego kozaka z betlejem?
---------------------------------------------------

swoją drogą, ktoś w ogóle czyta regularnie to kolorowe pisemko ze zgrabnymi paniami na okładce?(RW)

bo ja dwa lata temu kupiłem jeden numer. a potem moja żona jeszcze jeden. i nawet wnioski miała podobne.
-----------------------------------------------

zabawny jest fakt, że mbank tonie akurat w łodzi.
tylko jak to zrobić, żeby sama łódź ostała się na powierzchni?
--------------------
btw. znalazłem ostatnio mniej więcej taką wypowiedź Zizka:

kiedy pada hasło: ratujmy dzieci umierające z głodu w afryce - odpowiedź brzmi: możemy poczekać

kiedy pada hasło: ratujmy ziemię przed zmianami klimatycznymi -odpowiedź brzmi: możemy poczekać

kiedy pada hasło: ratujmy banki - nagle rządy znajdują miliardy dolarów, a wszyscy mówią o konieczności działań.
------------------------------------
pewnie że to demagogia.
ale wolę być demagogiem niż sk...
--------

...podałbym rękę...nie podał...
jaką Przemek Walewski ma w ogóle życiówkę w maratonie???:)
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
watchu
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:nagle rządy znajdują miliardy dolarów, a wszyscy mówią o konieczności działań.
Rząd - liczba pojedyńcza. Rząd amerykański dokładnie. Nie znajduje tylko drukuje. A Rządem Amerykańskim rządzi też bank. Niby federalny a jednak prywatny.

Sorry za off.
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

prawda, nie tylko dolarów:

niemcy - euro - w hypo real estate
anglia - funty - w northern rock
dania - euro(czy jeszcze korony?) - w ing

faktycznie walnąłem się z walutą. wymieniać dalej?

EDIT:
mądrze przetłumaczyłem 'dutch' na 'dania' :)))))
ing to chyba jednak holenderski bank...

w anarchistycznym fanatyzmie sam się zapędziłem w kozi róg.dobre i to.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 23:18 przez russian, white russian, łącznie zmieniany 1 raz.
we gather energies
endurable
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś może podać linka do regulaminu tego forum?

Taki aksjomacik mam, ale nie wiem czy można: Nie wolno walczyć z działaniem nieuczciwym, stosując metody nieuczciwe, niezależnie od intencji.
SBBP.WAW.PL
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

deckard pisze:Czy ktoś może podać linka do regulaminu tego forum?

Taki aksjomacik mam, ale nie wiem czy można: Nie wolno walczyć z działaniem nieuczciwym, stosując metody nieuczciwe, niezależnie od intencji.
Te FORUM nie ma regulaminu. Rządzi ADMIN. To teren prywatny a my tu gośćmi :hahaha: Taka mała wirtualna monarchia, na dodatek całkiem przyjemna :ble:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Deckard - jakie nieuczciwe ? :)

Sa pewne "znamiona" regulaminu jakie wszyscy możecie przeczytać rejestrująć się na stronie.

Administratorzy i moderatorzy podejmą starania mające na celu usuwanie wszelkich uznawanych za obraźliwe materiałów jak najszybciej, jednakże nie jest możliwe przeczytanie każdej wiadomości. Zgadzasz się więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów czy webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.

Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierają żadnych informacji, które podałeś i służą jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare).

Klikając odnośnik Rejestracja na dole zgadzasz się na te warunki.
zen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jumper pisze:
deckard pisze:Czy ktoś może podać linka do regulaminu tego forum?

Te FORUM nie ma regulaminu. Rządzi ADMIN. To teren prywatny a my tu gośćmi :hahaha: Taka mała wirtualna monarchia, na dodatek całkiem przyjemna :ble:

:oczko:
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz).
-------------------------
czytam i czytam impresje z Łodzi. Naprawdę żal mi Szosta. Biedny chłopak. Trochę zagubiony. Szlocha w rękaw. Może potrzebuje przewodnika lub psa?Albo jakiś iPod? Amatorzy potrafią dotrzeć do mety, ale gwiazdy potrzebują opieki
Adam, jak na moje, to 'regulamin' nie został złamany nawet przez adamosa.
na siłę, możnaby post podciągnąć pod 'obraźliwe'/'oszczercze', ale spokojnie znajdę 100 ostrzejszych postów na tym forum.
-------
ot, strzelił sobie ktoś w stopę.
albo raczej odstrzelił obie nogi...
we gather energies
endurable
Awatar użytkownika
pikkot
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein napisał:
Więcej, deklaruję, że za każdym razem będę dążył do publicznego zdemaskowania każdego anonima który będzie obrażał innych ludzi.

Nie wymyślajmy (wg mnie moreczek wymyślasz) absurdalnej sytuacji w której prawo ma ułatwiać zachowania niemoralne.
Tak trzymać!
ODPOWIEDZ