PZLA proponuje: obowiązkowa licencja dla biegaczy - amatorów

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo interesujący ten program "Zwarcie" :oczko: A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
PKO
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

akatasz pisze:Bardzo interesujący ten program "Zwarcie" :oczko: A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
i dowiedzieliśmy się, że Kulej zdobył olimpijskie złoto :bum:
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie leci grafika, że Zwarcie poleci jutro o 17:45 :P o co tu chodzi?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

akatasz pisze:Właśnie leci grafika, że Zwarcie poleci jutro o 17:45 :P o co tu chodzi?
Podkręcają napięcie. Tak jak zrobił Red Bull ze "skokiem ze stratosfery" :hahaha:
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
le0n71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:28
Życiówka w maratonie: 03:24:00

Nieprzeczytany post

Czekam od wczoraj na program i gówno. Szkoda słów.
Obrazek

10km: 40:08, 08.03.2015 8 Bieg Kazików (bez atestu)
połówka: 1:30:01, 24.10.2015 2 PZU Cracovia Półmaraton
cały: 3:16:25, 26.04.2015 Orlen Warsaw Marathon
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Odpuściłem bieganie żeby obejrzeć live :echech: No nic, fajnie Baszanowski dźwigał...
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

A po co to w ogóle oglądać?
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:A po co to w ogóle oglądać?
hmm, przymusu nie ma...
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

gwynbleidd pisze:Odpuściłem bieganie żeby obejrzeć live :echech: No nic, fajnie Baszanowski dźwigał...
A ja przerwałem sobie drzemkę... :ojoj:
akatasz pisze:Bardzo interesujący ten program "Zwarcie" :oczko: A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
Pewnie Redakcja dowidziała się, że Adam nie jest przedstawicielem "środowiska biegowego" :oczko: :bum:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

akatasz pisze:A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
Nie wiem co się stało, program nagraliśmy.
Mogę tylko powiedzieć, że Sebastian Chmara mówi, że to nieporozumienie, że to co zostało przedstawione nie było ich pomysłami.
Powiedział też, że nie chcieli robić nic obowiązkowego i że nic obowiązkowego nie zrobią.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
akatasz pisze:A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
Mogę tylko powiedzieć, że Sebastian Chmara mówi, że to nieporozumienie, że to co zostało przedstawione nie było ich pomysłami.
Powiedział też, że nie chcieli robić nic obowiązkowego i że nic obowiązkowego nie zrobią.
oczywiście, i nie skłamał - pomysł był Szydłowskiego i jego firmy, Chmara po prostu nie odmówił firmowania tego syfu nazwą Związku.

Ale nie oznacza to, że PZLA nie przyjmie z chęcią działki z ubezpieczeń :bum:
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Mogę tylko powiedzieć, że Sebastian Chmara mówi, że to nieporozumienie, że to co zostało przedstawione nie było ich pomysłami.
Jest nadzieja, że później PZLA nie stwierdzi, że to była pomyłka. :spoczko:

Ja im nie ufam, nie w tym Kraju :oczko: , teraz dla mnie PZLA to będzie "przyczajony tygrys ukryty smok" :hahaha:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Nie wiem co się stało, program nagraliśmy.
A zmontowaliście też czy już zostawiłeś to profesjonalistom? Bo możesz być jutro trochę zaskoczony jak dobrze przedstawiciel PZLA wypadł a jak słabe argumenty Ty miałeś...
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Mam nadzieję Adam, że zapytałeś się pana Sebastiana, skąd w takim razie pan Szydłowski występował jako przedstawiciel PZLA, skąd te początkowe informacje ze związku odnośnie konsultacji projektu - TEGO projektu pana Szydłowskiego (czyli de facto przyznanie się, że to ich projekt). Bo to się zaczyna robić się śmieszne - złapali złodzieja za rękę to on twierdzi, że to nie jego ręka.
Bruce
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:16

Nieprzeczytany post

Podczas konferencji udało nam się zapytać obecnego na niej Jerzego Skuchę, prezesa Polskiego Związki Lekkiej Atletyki o komentarz do „Karty Biegacza Amatora PZLA”:

"Projekt, który stał się tak bardzo głośny nie jest projektem PZLA, to same bzdury. Uporządkujemy sprawę, rozpoczniemy dyskusję ze środowiskiem biegaczy, przedstawimy właściwą koncepcję karty biegacza, a nie taką jaka jest przedstawiana. W tej chwili nikt nie zna naszego pomysłu, ale wszyscy go oceniają. Dla mnie to paranoja.

Pan Janusz Szydłowski dwa tygodnie temu miał przedstawić pomysł na certyfikowanie biegów, nie miał mówić o karcie. Uczestnicy konferencji wypatrzyli na którymś slajdzie pomysł karty, zaczęli go wypytywać. Coś powiedział, czegoś nie powiedział, coś powiedział niedokładnie, coś źle i z tego powstało kompletne pomieszanie pojęć. To, co mówił Janusz Szydłowski nie jest stanowiskiem PZLA. Na pewno jeszcze w grudniu zorganizujemy spotkanie, podczas którego przedstawimy, jaką mamy propozycję. Nie będą to jeszcze szczegóły mówiące o ostatecznym kształcie karty."

Dowiedzieliśmy się także, że pomysł na „Kartę Biegacza” powstał w rozmowie prezesa Jerzego Skuchy i wiceprezesa związku Sebastiana Chmary około 5 lat temu. Natomiast prace nad kartą rozpoczęły się dopiero w 2014 roku.
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 3&bieganie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ