PZLA proponuje: obowiązkowa licencja dla biegaczy - amatorów
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
i dowiedzieliśmy się, że Kulej zdobył olimpijskie złotoakatasz pisze:Bardzo interesujący ten program "Zwarcie"A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?

-
- Zaprawiony W Bojach
Podkręcają napięcie. Tak jak zrobił Red Bull ze "skokiem ze stratosfery"akatasz pisze:Właśnie leci grafika, że Zwarcie poleci jutro o 17:45 :P o co tu chodzi?

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:28
- Życiówka w maratonie: 03:24:00
Czekam od wczoraj na program i gówno. Szkoda słów.

10km: 40:08, 08.03.2015 8 Bieg Kazików (bez atestu)
połówka: 1:30:01, 24.10.2015 2 PZU Cracovia Półmaraton
cały: 3:16:25, 26.04.2015 Orlen Warsaw Marathon
KOMENTARZE
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
Odpuściłem bieganie żeby obejrzeć live
No nic, fajnie Baszanowski dźwigał...

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
A ja przerwałem sobie drzemkę...gwynbleidd pisze:Odpuściłem bieganie żeby obejrzeć liveNo nic, fajnie Baszanowski dźwigał...

Pewnie Redakcja dowidziała się, że Adam nie jest przedstawicielem "środowiska biegowego"akatasz pisze:Bardzo interesujący ten program "Zwarcie"A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie wiem co się stało, program nagraliśmy.akatasz pisze:A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
Mogę tylko powiedzieć, że Sebastian Chmara mówi, że to nieporozumienie, że to co zostało przedstawione nie było ich pomysłami.
Powiedział też, że nie chcieli robić nic obowiązkowego i że nic obowiązkowego nie zrobią.
-
- Zaprawiony W Bojach
oczywiście, i nie skłamał - pomysł był Szydłowskiego i jego firmy, Chmara po prostu nie odmówił firmowania tego syfu nazwą Związku.Adam Klein pisze:Nie wiem co się stało, program nagraliśmy.akatasz pisze:A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
Mogę tylko powiedzieć, że Sebastian Chmara mówi, że to nieporozumienie, że to co zostało przedstawione nie było ich pomysłami.
Powiedział też, że nie chcieli robić nic obowiązkowego i że nic obowiązkowego nie zrobią.
Ale nie oznacza to, że PZLA nie przyjmie z chęcią działki z ubezpieczeń

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Jest nadzieja, że później PZLA nie stwierdzi, że to była pomyłka.Adam Klein pisze: Mogę tylko powiedzieć, że Sebastian Chmara mówi, że to nieporozumienie, że to co zostało przedstawione nie było ich pomysłami.

Ja im nie ufam, nie w tym Kraju

Temu się darzy, kto dobrze waży.
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
A zmontowaliście też czy już zostawiłeś to profesjonalistom? Bo możesz być jutro trochę zaskoczony jak dobrze przedstawiciel PZLA wypadł a jak słabe argumenty Ty miałeś...Adam Klein pisze: Nie wiem co się stało, program nagraliśmy.
- akatasz
- Stary Wyga
Mam nadzieję Adam, że zapytałeś się pana Sebastiana, skąd w takim razie pan Szydłowski występował jako przedstawiciel PZLA, skąd te początkowe informacje ze związku odnośnie konsultacji projektu - TEGO projektu pana Szydłowskiego (czyli de facto przyznanie się, że to ich projekt). Bo to się zaczyna robić się śmieszne - złapali złodzieja za rękę to on twierdzi, że to nie jego ręka.Adam Klein pisze:Nie wiem co się stało, program nagraliśmy.akatasz pisze:A tak na serio To Adamie - co się stało, że się zesrało i nie ma programu?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:16
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 3&bieganiePodczas konferencji udało nam się zapytać obecnego na niej Jerzego Skuchę, prezesa Polskiego Związki Lekkiej Atletyki o komentarz do „Karty Biegacza Amatora PZLA”:
"Projekt, który stał się tak bardzo głośny nie jest projektem PZLA, to same bzdury. Uporządkujemy sprawę, rozpoczniemy dyskusję ze środowiskiem biegaczy, przedstawimy właściwą koncepcję karty biegacza, a nie taką jaka jest przedstawiana. W tej chwili nikt nie zna naszego pomysłu, ale wszyscy go oceniają. Dla mnie to paranoja.
Pan Janusz Szydłowski dwa tygodnie temu miał przedstawić pomysł na certyfikowanie biegów, nie miał mówić o karcie. Uczestnicy konferencji wypatrzyli na którymś slajdzie pomysł karty, zaczęli go wypytywać. Coś powiedział, czegoś nie powiedział, coś powiedział niedokładnie, coś źle i z tego powstało kompletne pomieszanie pojęć. To, co mówił Janusz Szydłowski nie jest stanowiskiem PZLA. Na pewno jeszcze w grudniu zorganizujemy spotkanie, podczas którego przedstawimy, jaką mamy propozycję. Nie będą to jeszcze szczegóły mówiące o ostatecznym kształcie karty."
Dowiedzieliśmy się także, że pomysł na „Kartę Biegacza” powstał w rozmowie prezesa Jerzego Skuchy i wiceprezesa związku Sebastiana Chmary około 5 lat temu. Natomiast prace nad kartą rozpoczęły się dopiero w 2014 roku.