Kraków 2003
- kejt
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nie wiecie czy i w tym roku bedzie mozna zaliczyc 21km?
nie wiem czy do maja bede gotowa na pelny maraton
nie wiem czy do maja bede gotowa na pelny maraton

"Wielkosc człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niz warunki zycia i czasu..."
- Kuba C
- Wyga
kejt-Pólmaratonu raczej nie będzie.
Ale jeśli przebiegniez pierwszą pętlę przebiegniesz to drugą mozesz pokonać metodą trochę biegu, trochę marszu. Limit czasowy to 5 i pól godziny, więc spory.
Ja tak ukończyłem Cracovia maraton w zeszlym roku
Pozdrawiam
Ale jeśli przebiegniez pierwszą pętlę przebiegniesz to drugą mozesz pokonać metodą trochę biegu, trochę marszu. Limit czasowy to 5 i pól godziny, więc spory.
Ja tak ukończyłem Cracovia maraton w zeszlym roku
Pozdrawiam
Kuba--------------------------------------------
KKB Dystans Kraków
KKB Dystans Kraków
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
Na pierwszym stolkiu była woda mineralna niegazowana, na drugim Vitargo (co prawda rozpuszczane ale mi to nie przeszkadzało), później są banany , własne bidony. Ogólnie mówiąc to nie było problemów z piciem na trasie, bo stoły są rozmieszczane co 5 km.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Napoje składasz do depozytu na starcie, potem organizator rozkłada je na stołach - są to zazwyczaj pierwsze stoły w szeregu. Ważne jest dobre oznakowanie swojego picia by można było łatwo i szybko je odnależc 

[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Zapewne na starcie bedą kosze lub pudła przeznaczone na odpowiedni kilometr trasy ale pamietaj, że Ty też musisz podpisać każdy swój napój numerem startowym oraz, na którym kilometrze ma on zostać wyłozony ( 5, 10, 15 itd )
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Czy ktoś posiada informacje na temat planowanej zmiany trasy Cracovia Marathon?
Czy już postanowiono jak bedzie wyglądała nowa trasa?
Czy bedą nawroty o 180*?
Czy już postanowiono jak bedzie wyglądała nowa trasa?
Czy bedą nawroty o 180*?
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- byku
- Zaprawiony W Bojach
Trasa w 98 % bedzie taka jak w ubieglym roku.Zmiany ,to zniwelowanie owych zakretow o 180*
Jeszcze nie wszystko jest dograne.
Jeszcze nie wszystko jest dograne.
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url] Pozdrawiam [b]> ;^ /)[/b]
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki Byku - trzymaj rękę na pulsie i na bieżaco dawaj znać!
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- byku
- Zaprawiony W Bojach
Na 66 dni do startu , pojawila sie druga czesc porad Edwarda Stawiarza tutaj
(Edited by byku at 9:37 pm on Mar. 4, 2003)
(Edited by byku at 9:37 pm on Mar. 4, 2003)
[url=http://www.dystans.krakow.pl][b]KKB "Dystans"[/b][/url] Pozdrawiam [b]> ;^ /)[/b]
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Nie rozkładam swojego picia na trasie, korzystam z zaplecza organizatorów co akurat w I Cracovia Marathon okazało się zgubne.
Co do ilosci pozoztawianych płynów to dokładnie nie wiem. Weż pod uwagę, że w Krakowie biega sie 2 pętle czyli na każdym "wodopoju" bedziesz dwa razy. Proponuje jednak zostawić dwie buteleczki piacia na jednym punkcie gdyż wtedy jest mozliwośc zabrania jej ze sobą i picia podczas biegu. Z drugim zrobisz to samo na drugiej pętli. Uważam, że na jeden raz nie wypijesz więcej jak około 100 - 150 ml płynu więc chyba w tych ilościach coś zaplanuj.
Nalepki i wszelkiego radzaju oznaczenia butelek we własnym zakresie
Co do ilosci pozoztawianych płynów to dokładnie nie wiem. Weż pod uwagę, że w Krakowie biega sie 2 pętle czyli na każdym "wodopoju" bedziesz dwa razy. Proponuje jednak zostawić dwie buteleczki piacia na jednym punkcie gdyż wtedy jest mozliwośc zabrania jej ze sobą i picia podczas biegu. Z drugim zrobisz to samo na drugiej pętli. Uważam, że na jeden raz nie wypijesz więcej jak około 100 - 150 ml płynu więc chyba w tych ilościach coś zaplanuj.
Nalepki i wszelkiego radzaju oznaczenia butelek we własnym zakresie

( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )