6 Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
naczanio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja obstawiam, że podział na strefy czasowe będzie i tak w przedziałach 5 minutowych (30-35, 3540,40-45, 45-50) czyli w twoim przypadku pixos wynik z tego biegu na 9,5 kilometra był wymierny i uczciwy. :hejhej: Ale to tylko moje domysły :bleble:
PKO
karkom
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Chociaż to nie jest wątek związany z konkursami to jednak z racji tego, iż w tym temacie zostały podane osoby które wygrały w "konkursie z rekordzistką" (pierwsza strona) postanowiłem właśnie tu zapytać się o nagrody. Czy zostały może już wysłane?
Z góry dziękuje za odpowiedz.
chojnac
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:49:05

Nieprzeczytany post

cześć
do półmaratonu jeszcze 25 dni, za oknem jeszcze zima, ale zaczynam myśleć w czym pobiec 27 marca? Od kiedy biegacie w krótkich spodenkach, czy w marcu ma to sens, czy lepiej zakupic jakieś cienkie, ale długie wiosenno-jesienne gatki? Jesli tak to polecacie jakieś techniczne spodnie, OPRÓCZ leginsów. Co z resztą ciuchów - czapka, rękawiczki?
To był moja pierwsza biegowa zima i pierwszy wczesnowiosenny bieg, stąd być może banalne pytania.

z góry dziękuję
Chojnac
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

chojnac pisze:cześć
do półmaratonu jeszcze 25 dni, za oknem jeszcze zima, ale zaczynam myśleć w czym pobiec 27 marca? Od kiedy biegacie w krótkich spodenkach, czy w marcu ma to sens, czy lepiej zakupic jakieś cienkie, ale długie wiosenno-jesienne gatki? Jesli tak to polecacie jakieś techniczne spodnie, OPRÓCZ leginsów. Co z resztą ciuchów - czapka, rękawiczki?
To był moja pierwsza biegowa zima i pierwszy wczesnowiosenny bieg, stąd być może banalne pytania.

z góry dziękuję
Chojnac
Może te zdjęcia Ci w czymś pomogą
http://www.maratonczyk.pl/content/view/1640/129/
http://www.fotomaraton.pl/event.php?Lan ... oFind=%23P
Pierwsze lepsze wyszperane w necie.
A ubiór i tak musisz dostosować do panujących 27 marca warunków. Nikt w tej chwili chyba nie jest w stanie przewidzieć jakie będą warunki pogodowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

ktoś się orientuje, w jakiej strefie będą biec zawodnicy z numerami zaczynającymi się od 2000?
chciałbym się podpiąć pod zająca na 1:35 i nie wiem czy będę musiał gonić czy zwalniać :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

chojnac - poczekaj jeszcze trochę z zakupami, może być upał albo mróz. :)

szy - zające będą mieli balony i powinieneś mieć stosunkowo sporo czasu na zlokalizowanie swojego balonu.
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

To jeszcze jedno, pacemakerzy biegną na czas brutto czy netto?
naczanio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W tym roku będą oni prowadzić na następujące czasy (brutto): 1:25:00, 1:30:00, 1:35:00, 1:40:00, 1:45:00, 1:50:00, 1:55:00, 2:00:00, 2:15:00 i 2:30:00
Tak napisali na stronie :hej: więc to nie może być kłamstwo :hej: :hej:
http://www.polmaratonwarszawski.pl/aktu ... -z-zajacem
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a w ktorych strefach ich szukac?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Będą widoczni, spoko. :)

A 19 marca, na stadionie RKS SKRA na Wawelskiej robimy przedpółmaratoński SPRAWDZIAN !!!!
W zależności od preferencji - można pobiec piątkę lub dyszkę, potem z tego postaramy się pomóc oszacować jakieś półmaratońskie tempo jakim powinniście biec na półmaratonie.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Co z tego, że są strefy czasowe jak wielu do tego się nie stosuje. Chociażby w Wiązownej masa ludzi nieuprawnionych wepchała się do 1 i 2 strefy czasowej (elita i 1.15), był niezły kocioł. A wyników poniżej 1.15 było z 15, w tych strefach było ze 100 ludzi. Myślę, że tutaj potrzeba odpowiedzialności u każdego człowieka, przecież wpychając się do lepszej grupy taki człowiek jest nie w porządku z zawodnikami, którzy na to zasługują. Zastanówmy się co by było gdyby każdy starał się wpychać do 1 strefy, potrzeba trochę zastanowienia się.
R.S.
chłopak ze wschodu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:Co z tego, że są strefy czasowe jak wielu do tego się nie stosuje. Chociażby w Wiązownej masa ludzi nieuprawnionych wepchała się do 1 i 2 strefy czasowej (elita i 1.15), był niezły kocioł. A wyników poniżej 1.15 było z 15, w tych strefach było ze 100 ludzi. Myślę, że tutaj potrzeba odpowiedzialności u każdego człowieka, przecież wpychając się do lepszej grupy taki człowiek jest nie w porządku z zawodnikami, którzy na to zasługują. Zastanówmy się co by było gdyby każdy starał się wpychać do 1 strefy, potrzeba trochę zastanowienia się.
Biegłeś w ub. roku w PW?
Bez problemu mógłbyś ustawić się tuż za elitą. W strefie pierwszej był luz i dużo wolnego miejsca, a do strefy można wejść tylko z przypisanym do niej numerem startowym, a wejścia do stref pilnuje ochrona.
A co do Wiązownej to nie dziwi mnie to co się wydarzyło, skoro strefy były przygotowane na co najmniej kilkaset os. w strefie-odległości między strefami kilkadziesiąt metrów. Jakoś trudno sobie wyobrazić kilkanaście osób z przodu i przez kilkadziesiąt metrów nikogo, kiedy adrenalina kipi uszami :bleble:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To jest kwestia kultury biegowej i obiektywnego oszacowania swoich umięjętności.
tolek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45,32
Życiówka w maratonie: 3.51.20

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie.Mam podobny dylemat .to będzie mój pierwszy pół maraton i mam ambicje pobiec poniżej 2 godzin.Podałem jednak asekuracyjnie czas 1godz. na 10 km. co ustawi mnie w dalszej strefie.zastanawiam się czy grzecznie stanąć w swojej strefie i gonić do zająca na 1.55 czy wepchać się w strefę na1.55 .Obawiam się że mogę na samym początku goniąc stracić niepotrzebnie zbyt wiele sił.
biegam sobie i już
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to moze sprobuj wystartowac swoim tempem a pozniej ew podczepic sie pod jakiegos zajaca. ja to sie zastanawiam jakim tempem taki zajac biegnie. jestem przyzwyczajona do tego ze caly odcinek pokonuje jednakowo. wiem jednak ze spora czesc osob biegnie z tempem narastajacym.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ