ORLEN Warsaw Marathon - pytania i odpowiedzi
- ORLEN Warsaw Marathon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Z uwagą śledzimy wszystkie Wasze komentarze i możemy zapewnić, że wszystkie konstruktywne opinie weźmiemy pod uwagę przy organizacji kolejnych eventów. Prosimy o przesyłanie swoich uwag na adres mailowy info@orlenmarathon.pl.
Aplikacja była dostępna do 20.04.2013 do godziny 20:00.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:55
- Życiówka w maratonie: 3:38:52
- Kontakt:
Powinna być nagroda dla biegacza, który wyprzedził największą ilość biegaczy.
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
-
- Dyskutant
Dla biegnących na 10 km zabrakło wody!! Ci co biegli w okolicach 1.05.00 nie dostali nawet łyka wody!!!!ORLEN Warsaw Marathon pisze:Z uwagą śledzimy wszystkie Wasze komentarze i możemy zapewnić, że wszystkie konstruktywne opinie weźmiemy pod uwagę przy organizacji kolejnych eventów. Prosimy o przesyłanie swoich uwag na adres mailowy info@orlenmarathon.pl.
Na trasie maratonu tylko w jednym punkcie była czekolada (Urysynów) zresztą już formie płynnej.
Trasy na początku zbyt wąskie.
Na mecie nikt nie zapowiedział że wbiega pierwszy zawodnik który wygrał maraton, drugiego też nie zapowiedziano, ludzie nie wiedzieli o co chodzi, nie bili braw, telebim pokazywał "nic" a potem prowadzącego po czym dopiero jak tłum skandował "żeby zdjąć $%&#@" (ocenzurowano) to pokazano wbiegających.
Do sałatek nie dawano widelcy - trzeba było jeść łapkami albo innym sposobem. Gratuluje temu co wpadł na pomysł częstowania biegaczy sałatką śledziową!
Do tego wpadki organizatorów z czapkami, losowanie merola, rozmiarami koszulek dla Wietnamczyków.
Może następnym raze będzie lepiej.
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 52:10
Małe pytanko.
Czytałem takie info, że będzie można ściągnać swoje zdjęcia z OMW. Jest ikonka do filmu w wynikach (niestety mój internet tego nie przełyka
), a gdzie będą zdjęcia? Nie mogę znależć żadnego info na ten temat, a może żle szukam?
Czytałem takie info, że będzie można ściągnać swoje zdjęcia z OMW. Jest ikonka do filmu w wynikach (niestety mój internet tego nie przełyka

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Hmm.
Plusów naprawdę dużo. Pełen profesjonalizm
- organizacja
- plan całej imprezy (dwa dni),
- jakość trasy
- pakiety startowe i ich cena
- atrakcje w szczególności dla dzieci
- Expo,
- trasa całkiem przyzwoita
- praca wolontariuszy (dziękuję wam),
- miasteczko biegowe
- stadion narodowy i jego wykorzystanie w biegu Biegam Lubię Pomagam.
- przekazanie oraz sposób przekazania (zachęcenie ludzi do biegania) 220 tys na rzecz dzieci,
- zaproszenie celebrytów, proszę o więcej
- finisz przed narodowym, prawie takie samo jak na MW a jednak inne, klasa że nie papugowane, to mi się podobało!
- nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, schłodzone izo i woda.
- nagroda dla pierwszego 1000 uczestników, nagroda dla debiutanta,
- niezły doping,
- jakość Izo z Lidla
- pomiar czasu
- fota wysokiej rozdzielczości oraz filmikk z trasy o ile będzie.
Minusy
- nie będę oryginalny, ale oznakowanie trasy
- medal mnie nie zachwycił, powiem wręcz ze słaby, kiepska pod katem graficznym, brak miejsca na wygrawerowanie nazwiska i czasu,
- sposób na losowanie samochodu (tragedia, niech każdy kto ukończy żyje nadzieją wylosowania auta, taki bonusik)
- brak pasta party po biegu a właściwie jej brak,
- brak pomiaru na połówce maratonu,
- słaba promocja maratonu poza internetem i telewizją, brak przedstawicieli maratonu na innych imprezach biegowych.
- brak informacji o transmisji radiowej, prawdopodobnie była w Trójce,
-
Propozycje zmian
- dodałbym konkursy na wspólny trening z celebrytami, do 30 min.
- nie wiem czy to możliwe ale może partner który robi pomiar czasu wysłał by ślad biegu każdemu maratończykowi w pliku gpx. Wiem że nie jest możliwe dokładnego pokazania trasy biegu każdego zawodnika, ale można podać współrzędne i czas dotarcia do punktów pomiaru czasu. Jestem prawie pewien że to jest możliwe z drugiej strony po co jak 50 % biega z zegarkami biegowymi:)
Plusów naprawdę dużo. Pełen profesjonalizm
- organizacja
- plan całej imprezy (dwa dni),
- jakość trasy
- pakiety startowe i ich cena
- atrakcje w szczególności dla dzieci
- Expo,
- trasa całkiem przyzwoita
- praca wolontariuszy (dziękuję wam),
- miasteczko biegowe
- stadion narodowy i jego wykorzystanie w biegu Biegam Lubię Pomagam.
- przekazanie oraz sposób przekazania (zachęcenie ludzi do biegania) 220 tys na rzecz dzieci,
- zaproszenie celebrytów, proszę o więcej
- finisz przed narodowym, prawie takie samo jak na MW a jednak inne, klasa że nie papugowane, to mi się podobało!
- nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, schłodzone izo i woda.
- nagroda dla pierwszego 1000 uczestników, nagroda dla debiutanta,
- niezły doping,
- jakość Izo z Lidla
- pomiar czasu
- fota wysokiej rozdzielczości oraz filmikk z trasy o ile będzie.
Minusy
- nie będę oryginalny, ale oznakowanie trasy
- medal mnie nie zachwycił, powiem wręcz ze słaby, kiepska pod katem graficznym, brak miejsca na wygrawerowanie nazwiska i czasu,
- sposób na losowanie samochodu (tragedia, niech każdy kto ukończy żyje nadzieją wylosowania auta, taki bonusik)
- brak pasta party po biegu a właściwie jej brak,
- brak pomiaru na połówce maratonu,
- słaba promocja maratonu poza internetem i telewizją, brak przedstawicieli maratonu na innych imprezach biegowych.
- brak informacji o transmisji radiowej, prawdopodobnie była w Trójce,
-
Propozycje zmian
- dodałbym konkursy na wspólny trening z celebrytami, do 30 min.
- nie wiem czy to możliwe ale może partner który robi pomiar czasu wysłał by ślad biegu każdemu maratończykowi w pliku gpx. Wiem że nie jest możliwe dokładnego pokazania trasy biegu każdego zawodnika, ale można podać współrzędne i czas dotarcia do punktów pomiaru czasu. Jestem prawie pewien że to jest możliwe z drugiej strony po co jak 50 % biega z zegarkami biegowymi:)
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
HM 1:27:04
M 3:15:46
- Samuel--
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:48
- Życiówka w maratonie: 4:19:24
- Kontakt:
Tak z ciekawości: czy wiadomo ile osób *wystartowało* w maratonie? Jeśli dobrze rozumiem, lista na stronie OMW pokazuje wyniki tylko dla tych, którzy bieg ukończyli (trochę poniżej 4000). Wydanych numerków było ok. 5500, ale na pewno niektóre osoby wycofały się przed startem i ich numerki nie zostały "zrecyclingowane", więc to nie jest miarodajna informacja.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:55:00
- Życiówka w maratonie: 4:51:58
Nie wiem jak sprawdzić, ile dokładnie osób wystartowało, ale pewien ogląd można mieć porównując listę z pomiaru czasu na 5 kilometrze i na mecie. Jest około 60 osób różnicy.Samuel-- pisze:Tak z ciekawości: czy wiadomo ile osób *wystartowało* w maratonie? Jeśli dobrze rozumiem, lista na stronie OMW pokazuje wyniki tylko dla tych, którzy bieg ukończyli (trochę poniżej 4000). Wydanych numerków było ok. 5500, ale na pewno niektóre osoby wycofały się przed startem i ich numerki nie zostały "zrecyclingowane", więc to nie jest miarodajna informacja.
"Bez znaczenia czy wybierze główną drogę w mieście, czy pobiegnie leśną ścieżką wokół starych drzew" - Cokolwiek
-
- Wyga
dokładnie 75SSupras pisze: Nie wiem jak sprawdzić, ile dokładnie osób wystartowało, ale pewien ogląd można mieć porównując listę z pomiaru czasu na 5 kilometrze i na mecie. Jest około 60 osób różnicy.
nie wiem czy to dużo, ale wydaje mi się że jak na 4000 osób, przy tak "otwartym" maratonie (bo trzeba przyznać że dla debiutantów był na pewno zachęcający) to chyba nie jest duża liczba
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
przy okazji liczb: to był dość szybki maraton. mediana poniżej 4:00 netto.
to chyba spora zasługa obiecanych bonów
to chyba spora zasługa obiecanych bonów
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- waldekolsztyn
- Wyga
Witaj.Klimer pisze:Kiedy będą zdjęcia? o_o
Czekasz na gotowe ?. Zajęło mi to prawie cały dzień, przy wolnym łączu i mam 5 szt. Na prawie każdym portalu biegowym są zdjęcia. Trzeba się wyszukać, lub zapewne dużo zapłacić, za dzień lub dwa. Ktoś to musi przygotować. Klipy video spersonalizowane już są do pobrania za "drobne 20 Euro", oglądać możesz do woli.
Pozdrawiam
-
- Wyga
Mówię o zdjęciach od organizatora, a nie tych wyszukiwanych po portalach, więc odpowiadając na Twoje pytanie: tak, czekam na gotowewaldekolsztyn pisze:Witaj.Klimer pisze:Kiedy będą zdjęcia? o_o
Czekasz na gotowe ?. Zajęło mi to prawie cały dzień, przy wolnym łączu i mam 5 szt. Na prawie każdym portalu biegowym są zdjęcia. Trzeba się wyszukać, lub zapewne dużo zapłacić, za dzień lub dwa. Ktoś to musi przygotować. Klipy video spersonalizowane już są do pobrania za "drobne 20 Euro", oglądać możesz do woli.
Pozdrawiam
- waldekolsztyn
- Wyga
Przepraszam Organizatora Orlen Maratonu. Zdjęcia są piekne, w dużym formacie i za Darmo.waldekolsztyn pisze:Witaj.Klimer pisze:Kiedy będą zdjęcia? o_o
Pozdrawiam
Dziękuję.