ORLEN Warsaw Marathon pisze:Konieczne jest, aby uczestnicy znaleźli się w strefach startowych w wyznaczonym czasie. Zawodnicy są ustawiani w strefach startowych w odpowiedniej kolejności. Prosimy o terminowe przybycie, gdyż po godz. 9.00 nie będzie możliwości wejścia do stref startowych.
no nie zartujcie!
biegne dyszke z rocznym synem, jak bede mial stac 40 min w miejscu czekajac na start, to mi sie mlody zbuntuje.
jak bedziecie weryfikowac w ktorej strefie kto ma stanac? na podstawie deklaracji? kazdy z 10 tys uczestnikow zostanie przepytany czy wykonal treningi pod dany czas?
kubol, w biegu na 10 km mogą wziąć udział osoby, które najpóźniej w dniu biegu kończą 16 lat i posiadają zgodę opiekuna prawnego na start w biegu.
"Z rocznym synem" czy osoba pod nikiem orlen widziała kiedyś roczne dziecko? Raczej nawet nie dało by rady ze strefy startowej samo wybiec.
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
kubol, nie chcę Cię martwić, ale najwyraźniej Orlen daje Ci znać, że dzieci poniżej 16 roku życia nie zostaną wpuszczone do stref startowych. Nawet jakby się cudem postarały o numer z chipem. Jeśli chcesz biec z wózkiem, to może umów się raczej gdzieś na trasie na odbiór wózka z pociechą...?
Michal78 pisze:
A swoją drogą, to czekam na jakieś info w stylu: "Przepraszamy za zamieszanie, możecie się rozgrzewać poza strefą. Zapraszamy do odpowiednich stref na 10' przed startem".
Godziny podane na stronie: 08:00 – 09:00 to REKOMENDOWANY czas pojawienia się w strefach startowych. Jak ktoś przyjdzie później to oczywiście dalej wejdzie, strefy nie będą zamykane, ani blokowane. Natomiast wiadomo, że jak ktoś przyjdzie o 09:29 (maraton) lub 09:39 no to może być ciasno w danej strefie i może mieć kłopot z zajęciem najlepszej dla siebie pozycji. Nikt jednak nie będzie go blokował.
Dzięki Adam! - w kwestii terminu zajęcia miejsc w strefach startowych.
Ciekawi mnie jeszcze tylko sposób informowania uczestników o wygraniu nagród. Wg. regulaminu wyniki konkursu zostaną ogłoszone 21.04 o 16:30, a nagrody mają być wydawane do godz. 17:00. Organizator może (ale nie musi) powiadomić zwycięzców nagród wcześniej, w celach organizacyjnych.
Zastanawiam się, ponieważ tli się we mnie maleńka iskierka nadziei, że może pierwszy raz w życiu uda mi się coś wygrać. Jeżeli okazałoby się, że nie dostanę żadnej wcześniejszej informacji i nic nie wygram, to będę zawiedziony, tym bardziej, że przetrzymam swoje półroczne dziecko przez 8 godzin w centrum Wawy.
Podsumowując, przydałoby się wcześniej znać swoje teoretyczne miejsce w rankingu potencjalnych zwycięzców.
malkrzysztof, mafik, kubol, Michal78, Piotr Łobodziński, Adam Klein, illus, Ezri, Piotr_Z, Michal78, google oraz wszyscy, których również zaniepokoiliśmy wcześniejszą wypowiedzią:
Przykro nam z powodu zamieszczenia wcześniejszej, błędnej informacji. Strefy czasowe nie będą zamknięte ani odgrodzone. Podany czas jest - jak już wspomniał Adam Klein - czasem rekomendowanym, który - mamy nadzieję - pozwoli Wam na zajęcie jak najlepszego miejsca w swojej strefie startowej.