ORLEN Warsaw Marathon - pytania i odpowiedzi
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Dlaczego Justyna Kowalczyk nie ma jeszcze nadanego numeru startowego (A. Małysz ma, H. Szost ma)???
Nie wpłaciła wpisowego?
Nie wpłaciła wpisowego?
-
- Dyskutant
no nie zartujcie!ORLEN Warsaw Marathon pisze:Konieczne jest, aby uczestnicy znaleźli się w strefach startowych w wyznaczonym czasie. Zawodnicy są ustawiani w strefach startowych w odpowiedniej kolejności. Prosimy o terminowe przybycie, gdyż po godz. 9.00 nie będzie możliwości wejścia do stref startowych.
biegne dyszke z rocznym synem, jak bede mial stac 40 min w miejscu czekajac na start, to mi sie mlody zbuntuje.
jak bedziecie weryfikowac w ktorej strefie kto ma stanac? na podstawie deklaracji? kazdy z 10 tys uczestnikow zostanie przepytany czy wykonal treningi pod dany czas?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy w związku z organizacją maratonu, miasteczka biegaczy itd. parking przy stadionie narodowym i stacji warszawa stadion (ten wyłożony kruszywem), jest w sobotę wieczorem zamknięty i niedostępny dla samochodów?
-
- Rozgrzewający Się
Nie jestem zbyt częstym bywalcem zawodów biegowych, ale to jest największe kuriozum z jakim się spotkałem podczas mojej "kariery". Przecież do zawodów, a przynajmniej do 10 km, trzeba się dobrze rozgrzać (trucht, przebieżki, itp.), tym bardziej, że na początku dyszki jest spory podbieg. Nie sądzę, aby było to możliwe w zamkniętej strefie, w której będziemy mieli do dyspozycji może 1 m kwadratowy, a zakończenie rozgrzewki ponad 40' przed startem znacznie zmniejsza jej skuteczność.ORLEN Warsaw Marathon pisze:Konieczne jest, aby uczestnicy znaleźli się w strefach startowych w wyznaczonym czasie. Zawodnicy są ustawiani w strefach startowych w odpowiedniej kolejności. Prosimy o terminowe przybycie, gdyż po godz. 9.00 nie będzie możliwości wejścia do stref startowych.malkrzysztof pisze:W regulaminie jest napisane, że o godz, 8-9 uczestnicy zbierają się w strefach startowych, rozumiem że jak przyjdę spóźniony na godz. 9:20 to i tak wejdę? strefy nie są zamykane?
Rozumiem, że potrzeby fizjologiczne należy "załatwić" odpowiednio wcześniej, chyba że toalety również będą zamknięte w strefie startowej. Ciekawi mnie, czy czołowi zawodnicy oraz tzw. VIP'y również będą musieli się zastosować do tego nakazu?
Jeżeli tak będzie w rzeczywistości, to będzie to jeszcze większa parodia, niż "losowanie" mesia i czapeczka znikająca z pakietu startowego (i nie jest to tylko moje zdanie). Mam jednak nadzieję, że będzie można wejść do swojej strefy również po 9:00 (Już widzę oczami wyobraźni wolontariuszy i ochroniarzy uganiających się za tymi wszystkimi "spóźnialskimi").
PS. Żeby nie było tak bardzo czarno, to jestem gorącym zwolennikiem tego typu imprez i życzę organizatorom i sobie, aby te zawody na dłużej zagościły na biegowej mapie Polski. Ponadto widzę, że całe to przedsięwzięcie organizowane jest z wielkim i niespotykanym w Polsce rozmachem, choć jest kilka niedociągnięć.
-
- Wyga
Ja o 9 będę zaczynał rozgrzewkę i na pewno nie w strefie:(
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dopiero teraz zauważyłem, że do stref macie wejść do 9:00 a start jest o 9:40 ?
Nie, no chyba się ktoś pomylił.

Nie, no chyba się ktoś pomylił.
- illus
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:38:31
- Życiówka w maratonie: 03:16:35
Oooo.. dopiero teraz się dowiedziałem, że jest jakaś bariera czasowa na wejście do strefy?!!. Wcześniej nawet nie przyszło mi na myśl by to sprawdzać. Biorąc pod uwagę ilość uczestników -wejście na ostatnią chwilę tzn o 9:00 będzie pewnie graniczyć z cudem, więc trzeba będzie wejść w okolicach 8:50. W przypadku maratonu to 40 min bezsensownego stania w miejscu. A tym co biegną dychę to faktycznie szczerze, jeszcze bardziej współczuję, bo zapowiada się pewnie około 50 minutowe czekanie.
Każdy chyba ma kilka ciekawszych pomysłów na zagospodarowanie tego czasu w inny sposób, niż tłoczenie się w wyznaczonym miejscu.
Nie wiem czy nie jest za późno ale organizatorzy powinni mocno się zastanowić i pomyśleć nad wprowadzeniem jakichś zmian.
Inaczej trzeba będzie rozważyć zabranie jakiejś ciekawej książki, a może nawet jakieś grupowe czytanie?
Każdy chyba ma kilka ciekawszych pomysłów na zagospodarowanie tego czasu w inny sposób, niż tłoczenie się w wyznaczonym miejscu.
Nie wiem czy nie jest za późno ale organizatorzy powinni mocno się zastanowić i pomyśleć nad wprowadzeniem jakichś zmian.
Inaczej trzeba będzie rozważyć zabranie jakiejś ciekawej książki, a może nawet jakieś grupowe czytanie?

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Zakładam, że strefa startowa to po prostu duży teren gdzie 10 tys ludzi może sobie spokojnie robić rozgrzewkę.
- illus
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:38:31
- Życiówka w maratonie: 03:16:35
niestety mapka na stronie Orlenu mówi co innego.
trasy i mapy > strefa startowa:
http://www.orlenmarathon.pl/program#!/-1/
tak więc nie wiem czy 10tyś osób zrobi tam w komfortowych warunkach rozgrzewkę.
Trzeba będzie cierpliwie poczekać na informacje od organizatorów.
trasy i mapy > strefa startowa:
http://www.orlenmarathon.pl/program#!/-1/
tak więc nie wiem czy 10tyś osób zrobi tam w komfortowych warunkach rozgrzewkę.
Trzeba będzie cierpliwie poczekać na informacje od organizatorów.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:19
- Życiówka w maratonie: 04:04:57
Jaja sobie robicie? 40 minut sterczec na starcie, a gdzie rozgrzewka?kubol pisze:no nie zartujcie!ORLEN Warsaw Marathon pisze:Konieczne jest, aby uczestnicy znaleźli się w strefach startowych w wyznaczonym czasie. Zawodnicy są ustawiani w strefach startowych w odpowiedniej kolejności. Prosimy o terminowe przybycie, gdyż po godz. 9.00 nie będzie możliwości wejścia do stref startowych.
biegne dyszke z rocznym synem, jak bede mial stac 40 min w miejscu czekajac na start, to mi sie mlody zbuntuje.
jak bedziecie weryfikowac w ktorej strefie kto ma stanac? na podstawie deklaracji? kazdy z 10 tys uczestnikow zostanie przepytany czy wykonal treningi pod dany czas?
Pomysł jest tak idiotyczny, że ciężko mi sobie wyobrazic, żeby ludzie się do niego dostosowali...
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
trasa:
http://www.youtube.com/watch?v=h41VfSm34Rw
poszli trochę na łatwiznę - niektóre kawałki można by ponagrywać od tyłu i posklejać. końcówka w ogóle bez sensu.
expo od soboty
http://www.youtube.com/watch?v=h41VfSm34Rw
poszli trochę na łatwiznę - niektóre kawałki można by ponagrywać od tyłu i posklejać. końcówka w ogóle bez sensu.
expo od soboty
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Dyskutant
szukam kogoś do partyjki szachów w strefie startowej 

5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)