ORLEN Warsaw Marathon 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:

Chabcio, niestety nie jesteśmy w stanie dać zniżki osobom, które już uiściły opłatę.
a w czym jest problem żeby odesłac różnicę na nr konta z którego przyszły pieniądze ? :echech:
PKO
chabcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:Nie wiem. Jestem w trakcie realizacji. Dam znać czy się udało.
czekam z niecierpliwością:) jak się uda, to zrobię to samo, albo przerzucę na Łódź
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:11

Nieprzeczytany post

Czy jak kupicie suszarkę, a za tydzień dostaniecie w gazecie kupon zniżkowy na tę suszarkę to też idziecie do sklepu, żeby wam zwrócili różnicę?
Czy jeśli kupicie suszarkę w promocji trwającej dany okres, a potem się okaże, że sklep promocję przedłużył to też wracacie do niego z awanturą?

Przydałoby się co niektórym.
Obrazek
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

neevle chyba nie zrozumiała problemu :hahaha:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W pewnym sensie miałem problem ze zdefiniowaniem swojej postawy. Czy wyszło ze mnie "polskie" cwaniactwo, czy jednak nie dałem z siebie zrobić "frajera"?

Postanowiłem zadziałać bo:
- bardzo podobała mi się pierwsza edycja OWM, dlatego natychmiast zapisałem się na drugą
- organizator zrobił promocję, im wcześniej się zapiszesz tym niższa opłata
- skorzystałem, a jak się później okazało lepiej było się wstrzymać
- uznałem, że to delikatna bezczelność wysłać maila ze zniżką do osób, które już się zapisały i opłaciły start.

A ,co do tej suszarki. Znam przykład osoby, która kupiła dzieciom ubrania jako świąteczne prezenty. Po Świętach zobaczyła, że sklep przecenił kolekcję o 70%. Poszła do sklepu zwróciła ciuchy i kupiła jeszcze raz oszczędzając 70%. Nie robiła awantury, skorzystała z przysługujących praw.
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:11

Nieprzeczytany post

- uznałem, że to delikatna bezczelność wysłać maila ze zniżką do osób, które już się zapisały i opłaciły start.
Maila wysłał WOSiR, a nie Orlen. Do tych, którzy brali udział w BN. Żeby nie wysyłać zniżki do tych już zapisanych na OWM, organizatorzy musieliby się wymienić bazami zawodników, co nie jest raczej specjalnie zgodne z prawem i założę się, że nikt by tego nie chciał.
A ,co do tej suszarki. Znam przykład osoby, która kupiła dzieciom ubrania jako świąteczne prezenty. Po Świętach zobaczyła, że sklep przecenił kolekcję o 70%. Poszła do sklepu zwróciła ciuchy i kupiła jeszcze raz oszczędzając 70%. Nie robiła awantury, skorzystała z przysługujących praw.
Jeżeli sprzedawca daje taką możliwość, czemu nie. Tutaj korzyść dla tych, którzy zapisali się przed zmianą terminu i teraz mogą się wypisać. Dlatego nie pisałam bezpośrednio do Ciebie, w końcu działasz zgodnie z regulaminem. Ale wymaganie od organizatora zwrotu tych 16zł "bo tak" uważam za bezpodstawne - do tego głównie nawiązywałam.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
chabcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kompletnie nie zależy mi na tej kasie, którą bym zaoszczędził
chodzi tylko o pokazanie, że takie traktowanie ludzi przez organizatora jest trochę niepoważne i pokazanie, że biegacze mają wybór gdzie biegną i komu zapłacą za tą możliwość i w takiej sytuacji zdrowe podejście do biegacza jako klienta by się przydało
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

human pisze:

Chabcio, niestety nie jesteśmy w stanie dać zniżki osobom, które już uiściły opłatę.
a w czym jest problem żeby odesłac różnicę na nr konta z którego przyszły pieniądze ? :echech:
Ponowię pytanie do ORGANIZATORA, jakie są przeszkody aby przelac róznicę, bo z tego co widac na forum wiele osób "kombinuje" jak odzyskac te parę zł chcąc skorzystac z przysługującej im zniżki.

p.s. Mnie ta sprawa nie dotyczy - jeszcze się waham między Łodzią, a Orlenem.

pozdrowionka
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Słuchajcie. Czy kupując start w Maratonie zapoznanaliscie sie z zasadami zwrotu wpisowego? Bo prawdopodobnie tam jest to jakoś usankcjonowane. Jesli tak, to wypiszcie sie z maratonu i zapiszcie na nowo. A jesli nie to musicie przyjąć, że za maraton zapłaciliscie wiecej.
Ja tez wiele razy w życiu miałem takie sytuacje, że kupiłem coś, np buty które po 2 tygodniach zostały przecenione. No i trudno, żyje sie dalej.
Więc nie róbcie juz z tego jakiejś sprawy.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

a bo z jednej strony mamy wciąż kiepski, niespójny i nieprzemyślany do końca marketing imprezy, a z drugiej chytrą babę z radomia, która to w przedświąteczny czas daje o sobie znać na forum.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

human pisze:

Akcja adresowana wyłącznie do uczestników Biegu Niepodległości jest akcją specjalną ukierunkowaną na określoną grupę osób, które już zmierzyły się z dystansem 10 km. Ma ona służyć dodatkowej motywacji biegaczy do podjęcia jeszcze większego wyzwania jakim jest dystans maratoński.

Obecne, preferencyjne warunki wpisowe na oba dystanse nie ulegają natomiast zmianie i będą obowiązywać do końca roku. To ukłon w stronę tych osób, które nie podjęły jeszcze ostatecznej decyzji o udziale w Narodowym Święcie Biegania.
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

Wstyd i tyle!!

Od samego początku idzie jak po grudzie. Kompletnie nie przemyślana akcja marketingowa. Totalna klapa, brak planu działania, wszystko na hura. Po prostu lipa. Co wie przeciętny biegacz?
1) zna datę (która się zmienia)
2) dystans
3) opłatę (która się zmienia)
pozostałe rzeczy musi się domyślać. Na stronie Orlen maratonu nic się nie dzieje, no może fan-page trochę działa takie puste slogany i hasła. Zero niusów o nowej edycji, konkursów nic, informacji na temat czegokolwiek, nulllll.

Po Orlenie jako po marce ludzie się spodziewają po prostu klasy, a tu po prostu lipa. Właściwie tak ja przeciętny miejski bieg, który nie ma życia zanim się nie zacznie. Organizator musi się dużo nauczyć oj bardzo dużo o planowaniu takiej imprezy i budowaniu napięcia wśród biegaczy.

Pozdrawiam
T
Ps. Ciekaw jestem czy medale będą podobnym zaskoczeniem jak zeszłoroczne. (szału nie było)
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tombzd74 pisze:Zero niusów o nowej edycji, konkursów nic, informacji na temat czegokolwiek, nulllll.
a ile masz zazwyczaj newsów, konkursów, informacji ze strony np. organizatora "starego" maratonu warszawskiego?
nie mówię, że organizacja Orlen maratonu jest bez zarzutu, ale bez sensu jest czepianie się dla samego czepiania.
i jeszcze w dodatku dłużej utrzymali niższą cenę - skandal!!!
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

tombzd74 pisze:medale w zeszłej edycji mieliście do d...y
a wszystkie orgazmy udawałam!
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
tombzd74 pisze:Zero niusów o nowej edycji, konkursów nic, informacji na temat czegokolwiek, nulllll.
a ile masz zazwyczaj newsów, konkursów, informacji ze strony np. organizatora "starego" maratonu warszawskiego?
nie mówię, że organizacja Orlen maratonu jest bez zarzutu, ale bez sensu jest czepianie się dla samego czepiania.
i jeszcze w dodatku dłużej utrzymali niższą cenę - skandal!!!
Tez uważam ze organizacja samego biegu byla super. W mojej opini bieg nie ma zycia. W zeszlym roku pojawily sie jakies plany treningowe. Mozna postarac sie zainteresowac biegaczy no nie wiem od pakietu poprzez medal, trase, ewent. losowanie samochodu. Wiem ze nie da sie zrobic wszystkiego od poczatku, ale mozna sprobowac. Chyba nie ma sensu porownywac MW z Orlenem bo przecież inne pieniadze sa na stole. Jesli OM chce być wymieniany jako organizator swietniej imprezy musi na poczatku nauczyc sie budowac napiecie w pozytywnym znaczeniu. Maja jeszcze wiele do zrobienia.
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ