apeforyou pisze:Odnośnie tego oświadczenia to również uważam, że to przesada, pisał ktoś do orgów? dostał jakąś odpowiedź ?
organizator pisze:Dzień Dobry,
Przekazuję odpowiedź Fundacji:
Wymóg podania numeru dokumentu tożsamości i PESEL-u wynika przede wszystkim z konieczności weryfikacji osoby podpisującej oświadczenie. W związku z tym, że organizator stara się w możliwie jak najmniejszym stopniu nakładać na uczestników dodatkowe obowiązki (np. poprzez osobiste złożenie podpisu pod oświadczeniem w miejscu do tego wyznaczonym), podanie takich danych zapewnia w wystarczającym stopniu weryfikację podpisującego się uczestnika. Wszystkie dane osobowe udostępnione przez uczestników są przetwarzane wyłącznie na potrzeby organizacji biegu. Ich zabezpieczenie odbywa się zgodnie z wymogami wynikającymi z ustawy o danych osobowych. Każdemu z uczestników przysługuje prawo wglądu do przetwarzanych danych i żądania ich uzupełniania, uaktualniania oraz sprostowania.
Która to odpowiedź zajęła im około tygodnia. Podsumowując, Organizator zapytał Fundację: fundacjo, do czego są mi potrzebne te wszystkie dane? Fundacja odpowiedziała: musisz je zbierać, bo bez nich nie dasz rady zorganizować biegu, ale później masz ich nie przetwarzać. Ja natomiast mam się czuć uspokojony, że (bezpośredni) Organizator, który nawet nie wie do czego mu ta baza danych potrzebna, będzie wiedział jak ją zabezpieczyć przed dostaniem się w niepowołane ręce.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas